Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Romanii prefera trandafirii premium

Romanii prefera trandafirii premium

Email Imprimare

Trandafirul este cea mai populara floare din lume si e simplu de inteles de ce. Culori rafinate, parfumuri imbatatoare, forme deosebite, durabilitate – practic, fiecare gradinar amator, fiecare pasionat de trandafiri isi poate gasi varietatea preferata. In urma cu cativa ani, romanii pasionati de flori si de gradinarit se multumeau cu ceea ce gaseau in supermarketuri sau in putinele magazine de specialitate, foarte putini dintre ei reusind sa-si procure material horticol din alte tari.

Acum lucrurile s-au schimbat, oamenii au devenit mai atenti la tendintele europene in floristica, la calitatea plantelor, precum si la modul in care isi amenajeaza spatiul verde de langa casa. Dupa cum declara fondatorii pepinierei Famous Roses, anul trecut, cererea de trandafiri premium a crescut de 3,5 ori fata de anul 2011. Famous Roses importa doar trandafiri de la case celebre: Meilland si Delbard, ambele din Franta. Povestea pepinierei a inceput cu dorinta unui prieten de a-si procura trandafiri premium pentru curtea si gradina sa – fiind vorba de o cantitate destul de mica, pepinierele din Franta nu i-au putut satisface cererea. Astfel a luat fiinta Famous Roses, o pepiniera axata doar pe trandafiri de cea mai buna calitate.
Pepinierele Meilland International din Franta reprezinta o afacere de familie de succes, ajunsa deja la a sasea generatie. In anul 1850, Joseph Rambaux, gradinar in frumosul parc Tete d'Or din Lyon, incepea sa se intereseze de trandafiri, realizand singur cateva hibridizari originale. Munca a fost continuata de descendentii lui, iar in anul 1937, Francis Meilland a lansat Golden State, un foarte frumos soi de trandafir care urma sa devina emblema Expozitiei Internationale de la San Francisco din 1939. Pe langa numeroasele noi soiuri de trandafiri premiate si apreciate in intreaga lume, de-a lungul timpului, pepinierele Meilland au adus multe alte inovatii in domeniul horticol: brevetele internationale care protejeaza noile soiuri de trandafiri, catalogul color de prezentare a produselor, camerele frigorifice pentru pastrarea plantelor etc. Astazi, Meilland detine peste 600 de marci inregistrate, are pepiniere si sere pe 600 de hectare (in Franta, Spania, Maroc, Olanda, Statele Unite, pentru a testa rezistenta soiurilor in conditii climatice diferite) si produce nu mai putin de 12 milioane de  trandafiri pe an. Vinde prin corespondenta butasi de trandafiri, trandafiri taiati, plante, bulbi si seminte. 80% din productie este exportata in 63 de tari, iar cifra de afaceri anuala este 18 milioane de euro.
Meilland creeaza trandafiri speciali, cu flori mari, cu flori grupate, urcatori, plangatori si pomisori, carora le da numele unor celebritati. Arthur Rimbaud, Baronne de Rotschild, Catherine Deneuve, Charles de Gaulle, Christophe Colomb, Cyrano de Bergerac, Eddy Mitchell, Edith Piaf, Honore de Balzac, Ines Sastre, Jeanne Moreau, Jubile du Prince de Monaco, Julio Iglesias, Laetitia Casta, Lolita Lempicka, Louis de Funes, Mona Lisa, Monica Bellucci, Princesse de Monaco, Leonardo da Vinci, Velasquez, Victor Hugo, Yves Piaget sunt cateva dintre soiurile recunoscute ale acestei case de trandafiri.
Pierre de Ronsard este cel mai cunoscut soi de la Meilland. A fost creat pentru a celebra 400 de ani de la moartea marelui poet francez cu acelasi nume, in 1985. Este un urcator impresionant, aratand exact ca trandafirii din tablourile vechi care o infatiseaza pe Madona in gradina sa din ceruri. E un trandafir roz pal, cu 100 de petale stranse in sfere dense, a caror culoare se concentreaza, in varf, intr-un roz viu, intens.
Cu ocazia celei de-a 14-a Conventii Mondiale a Trandafirului, organizata in 2006 la Osaka (Japonia), Pierre de Ronsard a primit recompensa suprema a Federatiei Mondiale a Societatilor de Trandafiri (World Federation of Rose Societies), fiind numit trandafirul favorit al lumii. Aceasta recompensa e atribuita la fiecare Conventie Mondiala unui singur soi de trandafir, ales dupa o consultare populara intreprinsa printre societatile nationale de trandafiri din 37 de tari (peste 100.000 de membri).
Compania Delbard din Franta a fost fondata in anul 1935 si este un brand international recunoscut, numarandu-se printre cei mai importanti jucatori din domeniul horticol – productie si distributie. A inceput tot ca afacere de familie, iar in anul 2005 a devenit proprietatea familiei Torck. O parte din companie a fost achizitionata in 2010 de catre grupul Nalod (prin holdingul ANADEV), respectiv marca Delbard, activele a 14 pepiniere, 20% din productie, cele 640 de brevete si activitatile de vanzare prin corespondenta. In 2012, PRGD (Pepinieres et Roseraies Georges Delbard) a fost rascumparata de descendentii familiei Delbard, in prezent fiind o entitate distincta de Grupul Nalod’s/Delbard.
Si Delbard are trandafiri deosebiti, care poarta numele unor celebritati: Alfred Sisley, Claude Monet, Dieter Muller, Henri Matisse, Madame Bovary, Imperatrice Farah etc.
Se poate spune ca fiecare dintre trandafirii din oferta Famous Roses are povestea lui, o poveste care il defineste si il face cu atat mai special. Pur si simplu, acestia sunt superbi, romantici si sofisticati. Caprice De Meilland, Baronne de Rothschild, Bolshoi, Monica Bellucci si Pullman Orient Express sunt doar cateva exemple de trandafiri pe care ii puteti descoperi in noua colectie Famous Roses, in magazinul online www.famousroses.eu. (Felician Scorobete, Foto: Meilland International)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.