Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Origami, arta plierii hartiei

Origami, arta plierii hartiei

Email Imprimare

Tradus din japoneza, origami  inseamna impaturirea hartiei. Istoricii inca nu au stabilit exact de unde a venit prima data aceasta idee, din China sau din Japonia. Origami constituie arta plierii hartiei colorate in modele de creaturi vii, obiecte, decoratiuni. Exista cateva reguli de care trebuie sa tinem seama la impaturirea hartiei: figurile se vor impaturi mereu pe o suprafata neteda si plata; hartiile se masoara si se decupeaza de fiecare data foarte exact; intai se va impaturi forma de baza care apartine figurii respective.

Pentru unii este o arta, pentru mai multi este o pasiune. Sunt foarte multi in Romania care se ocupa cu crearea obiectelor origami, care sunt inzestrati nu numai cu talent, dar cu foarte multa rabdare. Caci trebuie sa ai multa rabdare sa creezi fiecare bucatica, pe care apoi sa le ansamblezi/lipesti pentru a rezulta produsul/obiectul final. Este o munca grea, in sensul ca necesita mult timp liber, care nu este apreciat cum ar trebui. Pentru un obiect decorativ mic stai o noapte intreaga sa-l faci si castigi circa 20 lei. Deci asta ma face sa cred ca multi dintre cei care le fac le fac din pasiune mai mult. Dar rezultatul este satisfacator, din mainile lor ies obiecte decorative care dau frumusete casei. Obiecte unicate si foarte frumoase. (Melinda Draghita)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.