Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Curatenia de primavara – pentru casa si suflet

Curatenia de primavara – pentru casa si suflet

Email Imprimare

In traditiile stramosesti, primavara este perioada in care vechiul trebuie inlocuit cu noul, in care natura reinvie, aducand cu ea daruri pe care omenirea sa le pretuiasca. Urmand aceleasi legi ale naturii, caminul nostru ar trebui sa fie si el supus unui proces de curatare, astfel incat primavara sa fie simtita pe toate planurile. Sa nu uitam si de corp, dar si de spirit, intrucat si aceste planuri au nevoie de renastere.
Amplul proces al curateniei incepe, fara indoiala, cu un plan bine pus la punct, astfel incat nici un detaliu sa nu scape. Mai intai de toate, corpul nostru are nevoie de o detoxifiere pentru a-si spori capacitatea de regenerare si pentru a capata un nou suflu de energie. Efortul nu este atat de mare, iar cu cat dorinta de revitalizare este mai mare, cu atat procesul de curatenie va decurge mai lin.
Detoxifierea corpului. Sursele de informatie privind detoxifierea sunt multiple. Important este sa facem o evaluare pertinenta a situatiei in care se afla corpul nostru, sa ii detectam toate cerintele si apoi, sub indrumarea unui medic specialist, sa apelam la un proces de detoxifiere adecvat. Cu cat eliminam mai multe toxine din corp, cu atat vom arata mai bine, mintea noastra va gandi mai clar, iar sufletul nostru va gasi raspunsuri la toate framantarile. Nu sunt indicate suplimentele alimentare luate dupa ureche sau alte reÈ›ete aparent miraculoase care pot sa produca daune organismului. Fie ca apelam la ceaiuri sau la cure cu plante de primavara, este esential ca functiile organismului nostru sa nu fie perturbate in nici un sens. 
Curatarea spirituala. In religia crestin ortodoxa, se spune ca postul alimentar fara cel spiritual nu aduce nici un beneficiu fiintei. Iata ce putem face pentru a ne ingriji cat mai bine spiritul:
• Eliminarea stresului. Stresul este un dusman si pentru trup, si pentru suflet, determinand traume emotionale si dezechilibre fizice. Este aproape imposibil de inlaturat, mai ales in circumstantele vietii actuale, insa putem invata sa il gestionam, iar pentru acest lucru exista diverse practici (yoga, tehnici de respiratie etc.).
• Cercul de oameni din jurul nostru este si el esential pentru starea noastra psihica. Daca ne dorim o detoxifiere spirituala, ar trebui sa ne intrebam daca oamenii cu o incarcatura mare de energie negativa chiar trebuie sa faca parte din cercul nostru. Este in regula sa iti asculti si sa iti ajuti aproapele, dar, incarcandu-te zilnic cu poverile altora, nu faci decat sa te indepartezi de fiinta ta spirituala. Cu cat aducem in vietile noastre oameni pozitivi si incarcati cu energie buna, cu atat ne ridicam si noi starea de spirit.
• Flori si animale. Ne aflam, cu siguranta, intr-o perioada in care nu mai avem timp pentru nimic, nici pentru noi insine, nici pentru a ne bucura de parfumul unei flori de primavara sau de torsul unei pisici. Daca primavara inseamna reinviere, ar trebui sa ne readucem aminte de toate aceste lucruri marunte care ne pot schimba starea de spirit. Cateva flori la ghiveci, in culorii vii, cu un parfum primavaratic, aduc o atmosfera pozitiva si creeaza o stare de bine. O pisica care ti se asaza seara in brate si incepe sa toarca creeaza si ea o stare de buna dispozitie.
Curatarea casei. Caminul nostru, spatiul unde ne refugiem seara, dupa o zi epuizanta de munca, este esential pentru starea noastra de spirit. Locul nostru trebuie sa fie primitor, calduros, luminos, sa arate bine, sa fie peisajul perfect pentru relaxare si pentru voie buna. Iata cateva idei de schimbari:
• Mobila. Primavara este perioada schimbarilor… in bine! Nu ezitati, asadar, sa dati casei un aer primavaratic! Nu este nevoie sa cumparati mobila noua (decat daca va doriti sa faceti acest lucru), dar puteti rearanja mobila pe care o aveti, astfel incat schimbarea sa fie vizibila. Puteti schimba perdelele, covoarele, puteti rearanja biblioteca. Micile schimbari vor avea efecte vizibile si in planul starii de spirit.
• Aruncati ce NU va mai trebuie. Obisnuim sa depozitam lucruri inutile in ideea ca se va ivi odata si odata oportunitatea de a le folosi. Tinem haine cu 3 marimi mai mici in ideea ca vom slabi sau haine care nu ne plac, dar sunt din material bun… Va regasiti in vreuna dintre aceste situatii? Ei bine, curatenia inseamna a arunca lucrurile inutile si a lasa loc noului in viata noastra. Crearea de spatii ample, aerisite, curate induce o stare de bine… iar acasa, dupa o zi de munca, e nevoie de un astfel de spatiu aerisit si primitor. (Sursa: www.monclick.it, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.