Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Moda si Accesorii Legendele onixului, la You&Me

Legendele onixului, la You&Me

Email Imprimare

Legendarul onix e iarasi la moda. Vechii greci ii atribuiau o provenienta divina. Nastrusnicul Cupidon i-ar fi taiat unghiile superbei Venus, in timp ce aceasta dormea, iar divinele unghii, cazand pe nisip, s-ar fi transformat in stralucitoare pietre de onix... Apoi, minunatei pietre i-au fost atribuite puteri oculte, onixul fiind nelipsit din multe practici medievale. Se spune ca absoarbe energiile negative… O bijuterie de onix devine, asadar, obligatorie! Noua colectie de bijuterii Ziio, care are in centru tocmai onixul, se va gasi in curand si la noi, in magazinele You&Me.

Cum, din pacate, energiile negative sunt, in general, cam multe, se spune ca si onixul, care are darul de a te proteja, mai trebuie purificat din cand in cand. Insa nu e prea greu… Sunt suficiente cateva ore in soarele bland al diminetii sau o noapte cu luna plina, o baie buna in apa sarata a marii sau cateva zile de germinatie in pamantul curat al gradinii. Alternanta energiilor ying si yang a lunii si a soarelui ii pot chiar amplifica energiile protectoare.
Onixul negru este insa si piatra nationala a Mexicului, fiind cunoscut si sub numele de Lacrimile Apasilor. Legenda spune ca un grup de apasi, fiind prins de dusmani, a fost omorat. La auzul celor intamplate, lacrimile familiilor lor s-au transformat in pietre neagre, capatand numele de Lacrimile Apasilor. Conform legendei, cine are un onix negru nu va mai plange niciodata, pentru ca femeiele apase au secat toate lacrimile pentru tine.
Onixul negru este poate cel mai cunoscut, dar acest cuart exceptional poate aparea aproape in orice culoare sau in cele mai neasteptate combinatii de culori, de la alb la rosu, de la galben la verde si chiar albastru. Nu este de mirare ca a fost indragit in Egipt, in Creta minoica, magnifice bijuterii din onix fiind descoperite la Knossos, in Grecia si, evident, in Imperiul Roman. Camee superbe au fost lucrate in onix, bijuterii din pietre imense sau adevarate dantele de pietre, cu cele mai neasteptate forme si culori, au adus bucurie si stralucire marilor frumuseti ale Antichitatii. Dar nu sunt cu nimic mai prejos nici bijuteriile actuale cu care te imbie astazi marii creatori.
Poate cel mai inspirat aceste pietre sunt puse in valoare in noua colectie Ziio, realizata de Elisabeth Paradon, creatoarea franceza de bijuterii ce a stiut ca nimeni altcineva sa readuca la viata arta si sensibilitatea vechilor bijuterii, creatile ei stralucind astazi pe multe capete incoronate ale lumii.
Bijuteriile Ziio reprezinta intr-adevar o permanenta si fascinata poveste despre creativitate si originalitate, punand in valoare combinatii neconventionale de culori si asimetrii spectaculoase. Colectia de vara 2010 este caracterizata de forme moderne, cu taieturi geometrice, dar si de prezenta unor superbe pietre supradimensionate. Noutatile absolute ale acestei noi colectii vin mai ales din utilizarea unor pietre rare, precum onix rosu, verde sau chiar albastru, dar si din acel must have al sezonului, ilustrat de pandantivele in forme ovaloide sau sferice ale colectiei Sun. Elisabeth Paradon demonstreaza inca o data ca este un izvor proaspat de inspiratie ce se incarca si reinventeaza permanent prin culoare.
Noua colectie Ziio va fi disponibila din mai 2010 si in Romania, in magazinul You&Me din Unirea Shopping Center Bucuresti.

www.ziio.eu

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.