Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Moda si Accesorii Bijuteriile cu insemne religioase

Bijuteriile cu insemne religioase

Email Imprimare

De-a lungul timpului, in diverse culturi ale lumii, bijuteriilor le-au fost atribuite conotatii diverse. In zilele noastre, bijuteriile au mai ales un rol estetic, pur decorativ, insa ele pot indeplini si alte functii. Pot fi, de exemplu, un simbol al statutului social, al varstei, starii civile si, nu in ultimul rand, al orientarii sociale, politice si religioase. De altfel, una dintre primele utilizari ale bijuteriilor a fost ca simbol al orientarii religioase. In timp, bijuteriile cu insemne religioase au evoluat, iar astazi sunt disponibile intr-o varietate de culori, forme si materiale.

In Egiptul Antic, bijuteriile religioase erau incarcate de o simbolistica profunda. Printre reprezentarile frecvente in bijuteriile religioase egiptene se numarau scarabeul, floarea de lotus, sarpele, soimul si ochiul. Scarabeul era simbolul norocului si al renasterii, in timp ce despre ochiul lui Horus se credea ca are puteri vindecatoare. Asa-numitul ankh, simbolul timpului, era asociat vietii vesnice. Bijuteriile religioase ale vechilor egipteni erau masive, fiind realizate din aur batut cu pietre pretioase si semipretioase, fiind purtate de barbati si femei deopotriva. In perioada romana, bijuteriile religioase egiptene au inceput sa fie confectionate din materiale mai ieftine, simbolurile traditionale fiind inlocuite, treptat, de cele crestine.
In Imperiul Roman, arta si arhitectura crestine au inflorit dupa ce Imparatul Constantin cel Mare a legalizat religia crestina pe tot cuprinsul Imperiului. Tot atunci au aparut si bijuteriile cu insemne religioase precum crucea, simbol al jertei lui Iisus Hristos si al iubirii Sale pentru omenire, sau pestele, ca simbol al crestinismului. Foarte raspandite in materie de bijuterii religioase, atat in religia ortodoxa, cat si in cea catolica, sunt reprezentarile Fecioarei Maria. O reprezentare extrem de cunoscuta, mai ales in religia catolica, este asa-numitul medalion miraculos al Fecioarei, a carui poveste este legata de aparitiile Fecioarei Maria unei calugarite franceze, Catherine Labour├ę, in anul 1830. Pe acest medalion este inscrisa o scurta rugaciune catre Preasfanta Fecioara Maria: O, Marie, conceputa fara de pacat, roaga-te pentru noi, cei care ne rugam tie! O categorie deosebita de bijuterii religioase o reprezinta rozariul, un sirag de margele folosit de credinciosi pentru a tine evidenta rugaciunilor rostite, utilizat astazi cu precadere in Biserica Catolica, dar intalnit si in Islam si in budism.
Fiecare cultura si religie are propriile insemne religioase, prezente si in bijuterii. De exemplu, in iudaism simbolul predominant este steaua lui David sau steaua cu sase colturi. Pentru amerindieni, bijuteriile religioase sunt asociate, in primul rand, naturii si joaca un rol important in diversele ceremonii, dar si in afisarea varstei si a statutului in comunitate. Materialele din care sunt confectionate aceste bijuterii merg de la pene la pietre precum turcoazul sau metale precum argintul. In anumite triburi, adolescentii sunt initiati, simbolic, in viata de adult atunci cand primesc perle sau alte insemne ale totemului protector.
Magazinele You&Me va propun acum o minunata colectie de bijuterii cu insemne religioase de la brandul Manuel.Zed, colectie intitulata, sugestiv, Holy. Bratarile si lantisoarele cu medalioane sunt realizate din bronz si otel inoxidabil, fiind placate cu paladiu, aur galben sau aur roz si decorate cu cristale negre sau cu perle albe si roz. In colectia Holy de la Manuel.Zed sunt folosite, ca insemne religioase, crucifixul si medalionul miraculos al Fecioarei Maria, iar bratarile au gravate pe partea externa, scurte rugaciuni, precum Tatal Nostru. Bijuteriile cu insemne religioase de la Manuel.Zed pot reprezenta un cadou deosebit pentru o persoana draga, care va simti astfel ocrotirea divina si se va gandi mereu cu placere la cel sau cea care i-a oferit o astfel de bijuterie.

Adresele magazinelor You&Me:
UNIREA SHOPPING CENTER
Piata Unirii, nr. 1, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.288
BUCURESTI MALL
Calea Vitan, nr. 55-59, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.287
PLAZA ROMANIA
Bd. Timisoara, nr. 26, Sector 6, Bucuresti; Tel: 0727.223.289
ELIANA MALL
Str. Bazaltului, nr. 2, Brasov; Tel: 0727.223.285
UNIREA SHOPPING CENTER
Bd. Garii, Brasov; Tel: 0727.223.291

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.