Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Moda si Accesorii Bijuteriile Otoman, in magazinele You&Me

Bijuteriile Otoman, in magazinele You&Me

Email Imprimare

Inspirati de fastul Imperiului Otoman, reinviat de serialul de mare succes tesut in jurul unei figuri istorice cu o aura de legenda - Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii -, maestrii bijutieri turci au creat o colectie unica de bijuterii, cu un nume sugestiv: Otoman. In Turcia, bijuteriile au fost lansate in paralel cu serialul atat de indragit, iar acum sunt disponibile si la noi, in premiera, in magazinele You&Me. Prin designul si materialele din care sunt realizate, bijuteriile Otoman evoca opulenta curtii otomane si confirma, o data in plus, vechea traditie a bijutierilor turci. Originala colectie reuneste pandantive si bratari fixe masive, asortate cu cercei si inele de dimensiuni medii.

Bijuteriile Otoman sunt o reflectare fidela a accesoriilor atat de caracteristice pentru stilul oriental: bogat ornamentate si cu o paleta cromatica vasta, bijuteriile sunt realizate din argint patinat, cu aplicatii decorative din alama, fiind batute cu pietre scumpe, cum sunt smaraldele, rubinele si safirele. Originalitatea colectiei este conferita de ornamentele din alama aplicate peste argintul tratat prin oxidare pentru a dobandi aspectul antique atat de fermecator.
In Imperiul Otoman, arta realizarii bijuteriilor a atins apogeul in secolul al XVI-lea, cand se spune ca doar in slujba sultanului lucrau 90 de maestri bijutieri. Spre deosebire de bijuteriile europene, confectionate, de obicei, fie din aur, fie din argint, bijuteriile otomane se remarca prin varietatea de materiale din care sunt realizate si prin diversitatea de combinatii. O alta trasatura specifica bijuteriilor otomane o reprezinta gustul pentru designul asimetric, prin care sunt puse in valoare frumusetea si stralucirea naturale ale pietrelor pretioase. Incepand din secolul al XVIII-lea, tendintele din moda occidentala au facut ca stilul bijuteriilor otomane sa cucereasca o lume intreaga. La ora actuala, traditia de secole, materialele originale si designul elaborat, opus stilului minimalist occidental, au propulsat Turcia pe locul al doilea la nivel mondial in topul exportatorilor de bijuterii.
In Romania, bijuteriile Otoman se gasesc in magazinele You&Me. Preturile lor variaza intre 56 lei si 840 lei, in functie de dimensiuni, greutate in metal pretios, manopera, tipul si dimensiunea pietrelor naturale folosite.


Adresele magazinelor You&Me:
UNIREA SHOPPING CENTER
Piata Unirii, nr. 1, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.288
BUCURESTI MALL
Calea Vitan, nr. 55-59, Sector 3, Bucuresti; Tel: 0727.223.287
PLAZA ROMANIA
Bd. Timisoara, nr. 26, Sector 6, Bucuresti; Tel: 0727.223.289
ELIANA MALL
Str. Bazaltului, nr. 2, Brasov; Tel: 0727.223.285
UNIREA SHOPPING CENTER
Bd. Garii, Brasov; Tel: 0727.223.291

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.