Marti, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Noua colectie de pantofi semnata Mihai Albu pentru vara 2017

Email Imprimare

Vara aceasta se traduce in culori vibrante si in straluciri de metale pretioase, puse la picioarele oricarei fashionista de catre designer-ul Mihai Albu. Pe scurt, se anunta un sezon estival glamorous, de-a dreptul sclipitor! Descopera si tu trendurile si noutatile sezonului pe www.mihaialbu.ro sau in showroomul din Bucuresti, Bd. Marasesti nr. 125. Opteaza pentru calitatea impecabila a unor pantofi speciali, semnati de un designer celebru si pe care ii poţi avea acum la preţuri accesibile, pornind de la 449 lei!

Bors de ciuperci (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

Prepara un bors de ciuperci dupa reteta lui Radu Anton Roman si toti cei asezati la masa vor fi incantati de deliciul culinar rezultat. Pe cat de savuroasa, de plina, de catifelata e ciorba asta - una dintre cele mai cuceritoare fierturi romanesti -, pe atat e de izolata, de uitata pe vaile paraielor moldovene. De cate ori mi se intampla sa ospatez vreun strain, ii fac bors de ciuperci si merg la sigur: innebuneste de placere.

Zama de gaina cu zdrente (reteta bunicii)

Email Imprimare

Zama de gaina? Mmmm! Gustoasele ciorbe si supe ale bunicilor! Cu cat ne-ndepartam mai mult de copilarie, cu-atat parca ne dorim mai mult sa le regasim gustul, in lingura pe care o ducem la gura. Uite, bunaoara, zeama asta de gaina cu zdrente... galbena-galbioara, toata numai stelute de grasime buna, de pasare de curte, parfumata cu patrunjel proaspat si deasa-deasa, cat sa stea lingura... in picioare, cum zicea bunica-mea. Nu stiu cum e cu retetele bunicilor voastre, dar eu mare noroc am ca am reusit s-o notez in caietul meu de nevasta tanara. Ei, si de acolo... v-o daruiesc si domniilor voastre.

Zama acra de rata

Email Imprimare

Ciorba acra de rata este o reteta simpla, cu ingrediente putine si uzuale, dar gustoasa si satioasa, potrivita pentru cei care vor "sa-si revina" daca au sarbatorit prea mult in vacanta de Rusalii. Este o reteta primita de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Sperantei, nr. 6 Sector 2, Bucuresti.
Ingrediente: 800/1000 g rata grasa (preferabil spate cu piele), 3 morcovi (mediu), 2 rosii zemoase de sezon, 3 bucati de pastarnac, 1 ceapa galbena (mare), 1 telina (mica), 1 legatura de patrunjel, 4 lingura sos de rosii, 3 linguri otet de mere, apa (in completarea unei oale de 3 l), sare, piper.

Macaroane milaneze (reteta din Epoca de Aur)

Email Imprimare

Macaroane milaneze... ca-nainte de 89! Nu cred ca pe vremea "Epocii de Aur" sa fi fost vreo criza la macaroane. Rudimentare si grosolane, erau totusi gustoase atata vreme cat mesenilor le erau straine spaghetele, penele sau rigatoni de astazi. In perioada comunista, pe langa cartofi si varza, macaroanele erau ingredientele de baza ale meselor de zi cu zi. Sa nu ma banuiti de nostalgii... dar retetele astea fac parte din istoria noastra culinara. Asa ca se cuvine sa recapitulam, din cand in cand.

Dovleacul urias - sanatate curata intr-o curcubata

Email Imprimare

Dovleacul urias nu e numai o poveste frumoasa. In tara noastra, cel mai mare a fost recoltat acum doi ani intr-o ferma buzoiana si cantarea 122 de kilograme. Dar cel mai mare dovleac din lume cantarea 861 kg si a fost recoltat de un american in varsta de 76 de ani, care l-a vandut cu 11.500 de dolari. Credem ca povestile sunt de cand lumea si pamantul, dar uneori primim indicii surprinzatoare despre timpul scurs de la aparitia lor pe lume.

Pastravii Doamnei Mele (reteta lui Bacalbasa)

Email Imprimare

Pastravii vor fi, intotdeauna, o oferta delicioasa in fiecare meniu! De aceea reteta acestei zile se va dovedi binevenita! Vrednica femeie, Ecaterina Bacalbasa! Si, oricat ne-ar placea legenda cum ca ar fi fost bucatareasa preferata a Reginei Maria, documentele (de istorie mica) ale Casei Regale o contrazic. Pentru ca, se stie, vreme de 30 de ani, la Casa Regala bucatarul favorit a fost neamtul H. Edner, adus de regina de la Coburg, si, in general, erau preferati bucatari germani, chiar daca retetarul folosit era cel francez.

Prajitura economica, cu mere si nuci

Email Imprimare

Prajitura economica este madlena celor care au copilarit in Epoca de Aur. Am rascolit in sacul doldora cu retete din Epoca de Aur si-am scos la iveala, dintr-un caiet vechi, reteta de Prajitura economica, cu mere si nuci. Caietul, va dati seama, era al mamei (dar la fel de bine putea fi al unei vecine, al soacra-mi sau al matusilor mele – ori ale voastre – pentru ca era mult raspandita, inainte de 1990).

Rulada de cocos (reteta Kerei Kalita)

Email Imprimare

Marea postelniceasca, Elina Cantacuzino, fiica domnitorului Radu Serban, sotia marelui postelnic Constantin Cantacuzino, ramasa vaduva, s-a retras la mosia bastinei sale – Marginenii. Aici, din plictis sau poate in amintirea chilomanurilor, postelniceasca Elina s-a apucat sa scrie un catastif de retepturi si chiar sa le incerce, tractand din cand in cand boierii si boieroaicele de primprejur.

Alegerea lenjeriei de pat, potrivita pentru tipul de piele

Email Imprimare

Persoanele care au pielea sensibila ori cu probleme trebuie sa acorde o atentie deosebita modului in care isi aleg si isi ingrijesc lenjeriile de pat, pentru ca aceste probleme sa nu se agraveze.

Lenjeriile de bambus si seturile de pat din bumbac, cele mai potrivite pentru pielea sensibila
Persoanele care sufera de alergii si sensibilitati ale pielii, cum ar fi eczemele si dermatita, deseori descopera ca mancarimea si iritatiile sunt mai accentuate pe timpul noptii. Daca va confruntati cu aceasta problema, trecerea la o lenjerie din bambus, care poate sa fie solutia salvatoare.

Sarmalute de miel in frunze de tei

Email Imprimare

Sarmalute de miel in frunze de tei! Nu se putea reteta mai "de sezon" ca asta! Pentru ca tocmai m-a sunat o veche prietena – in bucatarie, dragii mei, numai de prieteni are parte oricine stie sa ciuceasca bine o sarma – si mi-a povestit despre prima ei carte cu retete culese de prin partile de tara de unde a plecat in lume, nu m-am putut abtine sa nu-i cer, pentru domniile voastre, cateva retete. Gina Bradea se trage, pe-un fir, din zona dealurilor Barladului, si pe celalalt fir, din Dobrogea hercinica. Iar in Italia, unde a dus-o viata, nu s-a putut dedulci la paste si risotto, ramanand fana sarmalutelor. A sarmalutelor autohtone, pe care stie sa le pregateasca dupa vreo 7-8 retete. Intre ele, si aceasta, de sarmalute de miel...

Pantofii miresei erau Hannami

Email Imprimare

Pantofii potriviti trebuie sa completeze armonios rochia de mireasa. Ca o bijuterie perfecta, pantofii Hannami va rasfata picioarele prin confort si eleganta, in timp ce fac cea mai spectaculoasa demonstratie de rafinament printr-un design ce hipnotizeaza chiar si cele mai capricioase gusturi. Prin completarea colectiei Bridal cu noi modele, Hannami Shoes continua provocarea de a crea pantofi si sandale care imbina versatilitatea, confortul si calitatea pentru a deveni optiunea numarul 1 a viitoarelor mirese.

Cum se ingrijesc orhideele

Email Imprimare

Pentru multi dintre noi aparitia orhideei in viata noastra poate constitui o enigma si pe buna dreptate. Aceasta floare placuta ochiului este fara doar si poate un experiment botanic de mare anvergura care a luat amploare in secolul 19, datorita unor studii de laborator. Daca in trecut, orhideea era doar salbatica de provenienta si se gasea doar pe scoartele copacilor si langa niste stanci abrupte, in timp s-a putut descoperi ca se pot face variante hibrid, care sa aduca aceasta incredibila planta si in lumea noastra, sub forma de decor ornamental sau de adjuvant in diferite industrii.

Cultivarea capsunilor. Tratamente curative si metode de ingrijire

Email Imprimare

Pentru a va bucura de capsune naturale, cu gust autentic in propria gradina, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi de crestere si ingrijire. Datorita taliei sale reduse, capsunul nu este foarte pretentios in privinta terenului, putand fi cultivat si in spatii mai mici, prin livezi sau intre pomi, pe terenuri nu foarte umbrite. Perioada ideala de plantare a stolonilor este luna martie/aprilie. Inainte de a planta stolonii, aveti grija sa indepartati toate buruienile si sa amestecati compost si ingrasamant natural pana la o adancime de 25 de centimetri, pentru a le oferi un pamant bun si nutritiv.

Secretele ascunse ale sardinelor

Email Imprimare

Nu mai este o noutate faptul ca mesele care contin peste au un aport benefic asupra organismului. Din acest motiv specialistii in nutritie ne recomanda sa consumam peste cat mai des, chiar si sub forma unor mici gustari servite printre mesele principale. Din fericire nu trebuie sa iti bati capul cu retete complexe. Nu si cand il ai alaturi pe Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka. Astazi vei invata cum sa gatesti rapid o salata delicioasa cu Eva Sardine in sos tomat. Dar inainte vei afla cateva dintre secretele nutritionale ale sardinelor. Sardinele sunt bogate in nutrienti, vitamine si minerale si contin cantitati mari de acizi esentiali omega 3.   

Pastreaza prospetimea hainelor cat mai mult timp!

Email Imprimare

S-a dovedit stiintific ca emotiile si amintirile noastre pot fi extrem de usor corelate cu simturile. De exemplu, auzi mereu de "gustul copilariei" sau de "mirosul de acasa" si automat gandul iti zboara spre ceva familiar, fie spre o amintire din copilarie, fie spre placerea de a fi alaturi de cei dragi. De pe lista placerilor de care nu ne putem lipsi, nu putem taia prospetimea hainelor pe care le purtam in fiecare zi.

Turta cu ceapa verde

Email Imprimare

Turta cu ceapa verde prajita in tigaie sau pe plita este o reteta chinezeasca folosita si in Romania in ultimii ani. Preparata in special primavara, cand apare ceapa verde, reteta poate fi folosita ca o gustare sanatoasa sau pentru a inlocui painea. Este o reteta de post, primita de la bistroul la Peter's Kitchen, de pe strada Sperantei nr. 6, sector 2, Bucuresti.

Copane de curca la tigaie (reteta lui Tudor Gheorghe)

Email Imprimare

Copane de curca la tigaie, dupa reteta lui Tudor Gheorghe! Nu-i asa ca-i delicios? Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin toate blidele, ca n-avui timp! Dar cevasi-cevasi tot avui vreme s-adun si s-aduc cu mine. Mai pusei in papornita si-un brat de praz, luat de pe strat, din gradina, si-o lipie rotunjoara, facuta la tast!

Sarmalute in foi de vita (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

Sarmalute din carne de gasca (dupa Radu Anton Roman) e unul dintre cele mai savuroase preparate traditionale romanesti.
Din cale afara de fine, sarmalutele din carne de gasca cer un vin rosu, nu foarte legat si ca atare dispus la tovarasie. Si ma gandesc uneori la Rosul de Cotesti (o preferinta subiectiva, n-o luati in seama), un vin sec si infipt, destul de rar, ce-i drept, de la o vreme - caci cine sta sa mai amestece si sa potriveasca Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot - dar spectaculos de delicat, iar, in anii buni, chiar irezistibil.

Zupa cu laste (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

Prin comparatie cu supele banatene sau sasesti, zupa ardelenilor e mai subtire, mai putin concentrata (o fi mai multa apa pe Mures decat pe Bega?) dar cu niste laste (taietei) "prima intai", facute, bineinteles, numai din faina si ou.
Ingrediente: Gaina musai sa fie a mai batrana, sa ai ce spumui; zarzavatul frige de proaspat, ca atunci il aduc copiii din gradinita; aluatul ce l-ai framantat e zalud tare, sa poti juca purecele pe el; iar lastele sa fie late de-un dest si nici asa subtiri, sa le poti prinde prin gura, si-apoi, domnisorule, ai pisa si-otar de chiman, sa stii unde esti si ce manci.

Vegeta – o istorie scrisa cu arome perfecte si bucate satioase

Email Imprimare

Ti-ai imaginat vreodata cat de semnificativ a fost aportul condimentelor de-a lungul timpului? Te-ai gandit cat de simplu ne este astazi sa inovam in bucatarie pentru ca avem la indemana iscusinta si devotamentul oamenilor care au inventat condimente din cele mai complexe? Astazi, existenta din belsug a condimentelor ni se pare normala. Ne e greu sa ne imaginam insa ca o mana de piper avea candva valoarea salariului minim al unui om pe un an, ca sclavii erau vanduti pentru cateva maini de porumb iute si ca un pahar de ghimbir valora cat o oaie. Vegeta Universal, de exemplu, are peste 50 de ani de istorie in spate si tot atatia ani de cand a ajutat gospodinele de pretutindeni sa dezlantuie adevarata savoare a bucatelor.

Papusi de dragavei

Email Imprimare

Reteta de papusi de dragavei este de la una dintre maicutele ce roboteau la cuhnia Manastirii Brancoveni, din Olt. Cu aproape patru secole si jumatate in urma, aici, Jupanita Celea, bunica lui Matei Basarab, inalta o biserica din lemn, pe care nepotul sau - Voda, adicatelea - a transformat-o intr-o manastire fortificata (loc de rugaciune si bastion de aparare).
Cat despre papusile de dragavei de la Brancoveni, ele nu sunt musai mancare manastireasca. Asta mancau primavara taranii olteni cand se-ntorceau de la muncile campului... Acuma, primavara, oltenii mei - si mai ales oltencele - se-ntrec in a gati dragaveiul asta, dupa reteta alor batrani.

Preparate sanatoase pentru o viata sanatoasa

Email Imprimare

In timp ce vara ne bate la usa, ne schimbam nu doar garderoba, dar si dieta. Mancarurile grele ale anotimpului rece nu ne mai priesc la fel de bine, iar legumele si fructele proaspete incep deja sa ne imbie de pe tarabele pietelor sau in supermarketuri. Cat despre carnea grasa, ar trebui sa incepem sa ii zicem pas si sa ne indreptam poftele spre carnea slaba de pasare sau, de ce nu, de peste... Chiar daca ne place pestele proaspat, stim ce bataie de cap este gatitul acestuia, asa ca preferam sa lasam aceasta delicatesa mai putin accesibila pentru vacantele pe diverse litoraluri. Totusi, pentru a nu ne lipsi pestele din viata de zi cu zi, Podravka ne recomanda brandul Eva, cu al sau delicios file de macrou in ulei vegetal.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...25 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.