Marti, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Mesteacanul, printul padurilor

Email Imprimare

Mesteacanul este un copac deosebit, care a fost considerat in multe culturi drept cel mai important arbore al naturii inconjuratoare. Betula papyrifera si alte varietati de Betula au fost considerati cei mai importanti copaci mai ales de catre popoarele care au trait in zona de nord a planetei. Se pare ca, dupa ultima perioada glaciara, mesteacanul a fost una drintre primele specii vegetale care au repopulat peisajul stancos si lipsit de viata ramas dupa topirea ghetarilor. Si nu este deloc de mirare ca acest copac special a fost adulat de catre oameni, caci el a crescut calitatea vietii acestora vreme de mii de ani...

Primavara aceasta se poarta feminitatea

Email Imprimare

Adesea, noi, femeile, suntem comparate cu florile. Chiar daca fragilitatea feminina innascuta si nevoia permanenta de a fi mereu ocrotite sunt deja mituri ale trecutului, ne-a ramas, totusi, o trasatura comuna cu florile: frumusetea. Asemeni lor, iubim primavara, deoarece este anotimpul nostru. Asa cum copacii si pajistile infloresc, primavara strazile se umplu de doamne si domnisoare care isi pun in evidenta trasaturile. Si n-o facem de dragul sexului opus, ci pentru ca asa ne simtim noi bine. Pentru a arata bine, suntem grijulii cu hainele pe care le alegem si sub nicio forma nu concepem sa purtam haine uzate in anotimpul nostru preferat. Dar nici nu le aruncam pe cele vechi cu zambetul pe buze doar, odinioara, au fost si ele noi si ne-au facut viata mai frumoasa. Si pentru ca acum e anotimpul tau, PONS iti face un cadou si te invata cum sa prelungesti viata hainelor tale, cu balsamul de rufe Asevi Talco Rosa.

Balik Ekmek (Peste in paine sau Galata Bridge)

Email Imprimare

Reteta Balik Ekmek (peste in paine) este o reteta turceasca, un preparat simplu, cu un gust special si servire rapida.
Reteta a fost preluata din Istanbul, de sub Podul Galatei (podul care leaga zona Tacskim-Tunel de Sultanahmet) si poate fi testata la Peter's Kitchen, pe strada Sperantei nr. 6, sector 2, Bucuresti.

Pancake Tour by Tefal, cel mai delicios turneu al primaverii!

Email Imprimare

Vrei sa te rasfeti si sa-ti indeplinesti si cea mai dulce dorinta? Tefal te invita in turneul primaverii Pancake Tour! In plus, orice tigaie, oala sau cratita Tefal pe care o achizitionezi pana pe 20 aprilie iti poate aduce unul dintre sutele de premii zilnice: cantare de bucatarie, carafe si cani de calatorie. Sau marele premiu, un circuit Sweet Gourmet pe Coasta de Azur!
Iubesti iremediabil clatitele, dar parca nu vrei tot timpul sa le prepari acasa! Ei bine, s-a facut: te invitam in oras si iti propunem un meniu inedit ce se poate transforma intr-un maraton culinar alaturi de prietenii tai. Provocarea este lansata de Tefal impreuna cu zece restaurante partenere, unde chef-ii vor prepara, cu maiestrie si imaginatie, retete unice, combinatii de arome si ingrediente rafinate. Turneul Clatitelor se desfasoara pana pe 20 aprilie in Bucuresti, la Acuarela Bistro, Coftale, Crama Domneasca, Il Villagio, InFusion Bistro and Sports Bar, 3 Kombinat, La Belle Epoque, Maison des Crepes, Modelier si White Horse.

Alexandra Calafeteanu a lansat colectia Wo | Man

Email Imprimare

Colectia de inspiratie masculina Wo | Man prezentata la unul dintre cele mai asteptate evenimente ale industriei de fashion pune in valoare intalnirea inedita dintre o femeie si un barbat. Cele doua stiluri se intrepatrund, femeia preluand din atitudinea barbatului, pastrandu-si insa in acelasi timp feminitatea si senzualitatea. Prin liniile simple si clasice, tinutele capata eleganta, oferindu-i femeii rolul principal in jocul dintre putere si seductie.

Merisorul, arbustul benefic pentru sanatate

Email Imprimare

Atunci cand vine vorba de plante medicinale, folosim, de multe ori, epitete precum "miraculoasa", "minune", "exceptionala" sau "panaceu". Poate ca uneori acestea sunt exagerate, insa in cazul merisorului nu este deloc asa. Micul arbust cu fructe acrisoare chiar face minuni in tot ceea ce inseamna afectiuni renale si urinare, mai ales, fructele sale fiind printre cele mai sanatoase, alaturi de afine. Merisorul, pe numele sau stiintific Vaccinium vitis-idaea, face parte din familia Ericaceae, fiind inrudit cu afinul si cu coacazul. De fapt, el este considerat un intermediar intre afin (subgenul Cyanococcus) si coacaz (subgenus Oxycoccus). Numele genului Vaccinium este dat de un cuvant stravechi, de origine incerta. Este, probabil, numele latin al unei plante, posibil afinul sau zambila, si ar putea fi un derivat din latinescul bacca, care inseamna "boaba".

O reteta de pizza creata pentru Postul Pastelui: Floarea din ghiveci

Email Imprimare

Reteta creata de florarul-sef de la Pizza Flower, pentru Postul Pastelui. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu pana pe 15 aprilie.
Ingrediente pentru fiecare Floare din ghiveci: 220 g aluat: 140 g faina alba 000, 1 g drojdie proaspata, 175 ml apa filtrata, 4 g sare de mare.
Topping: masline verzi, ardei gras, oregano, dovlecei felii, mozzarella vegetala, parmezan de post.

Ingrijirea pardoselilor - care este cea mai buna metoda?

Email Imprimare

Parchetul este o solutie atat de la indemana azi, incat oamenii prefera chiar sa renunte la carpete si covoare in detrimentul pardoselilor din lemn. In materie de design interior, de mai multa vreme, specialistii recomanda pastrarea unei unitati vizuale in incaperile amenajate cu pardoseli din lemn. Daca iti doresti o identitate cat mai originala pentru casa ta, iti recomandam sa alegi acelasi tip de parchet pentru toate camerele - in conditiile in care vorbim despre apartamente - iar daca vorbim despre case - vei tine cont de etaje sau de stilul arhitectural pentru a pastra o unitate decorativa.

Brusturele, o planta cu calitati medicinale si nutritionale deosebite

Email Imprimare

Infatisarea exterioara a brusturelui nu este prea placuta, caci vorbim despre o planta cu ghimpi, dar aparenta ascunde o planta medicinala si in acelasi timp leguma cu totul exceptionala! In mod evident, este o planta binecunoscuta in Europa: chiar si marele Shakespeare a amintit brusturele in unele piese de teatru pe care le-a scris, printre care Regele Lear si Cum va place...
Brusturele face parte din familia Asteraceae, fiind inrudit cu floarea-soarelui. Exista patru varietati ale genului Arctium, insa doar Arctium lappa este comestibila. Arctium provine din cuvantul grec arktos, care inseamna "urs", fiind o aluzie la asprimea scaietilor sai, iar lappa vine din termenul celtic llap, care inseamna "mana", fiind o aluzie la proprietatea brusturelui de a agata totul cu scaietii sai. Altii spun insa ca llap inseamna si "laba", prin urmare, Arctium lappa ar insemna "laba de urs".

Petala de primavara

Email Imprimare

Reteta creata de Florarul-sef de la Pizza Flower, pentru a sarbatori Ziua Femeii. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu in luna martie.
Ingrediente pentru fiecare Petala de primavara: pentru 220 g aluat: 140 g faina alba 000, 1 g drojdie proaspata, 175 ml apa filtrata, 4 g sare de mare; pentru topping: 1 dovlecel mic, 50 g de branza de capra, 1 fir de marar, 2 catei de usturoi.

Anghinarea, o planta nepretuita

Email Imprimare

Anghinarea (Cynara cardunculus var. scolymus), numita si anghinarea frantuzeasca, este, de fapt, o varietate de maracine, de ciuline cultivata de om pentru uzul sau alimentar, partea comestibila fiind reprezentata de globul format din mugurii de un albastru-violet grupati frumos in varful plantei, ca intr-o inflorescenta. Este o planta perena, originara din regiunea mediteraneana, unde inca mai creste in libertate (varietatea salbatica, necultivata), dar posibil si din Insulele Canare, si face parte din familia Asteraceae, fiind inrudita cu floarea-soarelui.
Aceasta leguma ciudata seamana cu un personaj din basme: pe dinafara pare neatragatoare, parca te respinge, insa in interior ascunde o inima extraordinara. Exact ca broscoiul din poveste, care se transforma in print, anghinarea a fost evitata multa vreme inainte de a fi apreciata de curtile regale si, in final, de a fi acceptata de masele de oameni. Chiar si astazi, carciofo, cum se cheama ea in italiana, este foarte apreciata in multe bucatarii ale lumii, insa pentru neinitiati ramane o leguma stranie, pe care mai bine o eviti. Unul dintre cei care au evitat-o constant a fost marele Goethe, care, in cartea sa Calatorie in Italia, nota: Taranii de aici mananca ciulini – un lucru pe care el n-ar fi putut sa-l faca.

Reteta desert de Ziua Indragostitilor: El Pato Passion

Email Imprimare

El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbatori dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017.
Ingrediente pentru blatul de tort: 200 g ciocolata amaruie (60-70% cacao), 150 g unt, 150 ml smantana, 200 g zahar, 1 lingurita esenta de rom, 3 oua mari, 100 g faina, ½ lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare.

Praktiker Romania sustine tinerii casatoriti cu vouchere cadou

Email Imprimare

Pentru al cincilea an consecutiv, Praktiker Romania vine in sprijinul tinerilor casatoriti care pornesc la drum in viata de familie, oferindu-le un voucher cadou cu valoarea de 300 lei. Si anul acesta, cuplurile proaspat casatorite sunt recompensate cu un voucher in valoare de 300 de lei. Cadoul oferit de Praktiker tinerilor casatoriti este valabil doar pentru cumparaturile de cel putin 3.000 de lei pe un singur bon fiscal, din orice magazin Praktiker din tara. Astfel, cei care fac dovada casatoriei civile in ultimele 12 luni pot solicita la Biroul de Informatii din orice magazin Praktiker voucherul in valoare de 300 de lei.

Floare indragostita

Email Imprimare

Reteta creata de Florarul sef de la Pizza Flower, Traian Titirisca, pentru a sarbatori Valentine’s Day si Dragobetele. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu in perioada 13-25 februarie 2017.
Ingrediente pentru fiecare Floare indragostita: 220 g aluat: 140 g faina alba 000, 1 g drojdie proaspata, 175 ml apa filtrata, 4 g sare de mare.
Topping: sos de rosii cu busuioc proaspat 45 g, mozzarella 100 g, sunca de Praga 50 g, bacon 50 g, branza cu mucegai verde 20 g, sos alb pe baza de smantana 40 g, oregano.

Pizza Flower, la ceas aniversar

Email Imprimare

Pizza Flower a fost creata in ianuarie 2016 si reprezinta un concept unic in Europa. Pizzeria este situata in sectorul 3, fiind singurul local de pe continentul european care prepara si ofera clientilor pizza in forma de floare. Pentru a respecta conceptul, toate retetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei (fara carne), printesa noptii (prosciuto crudo si rucola), floare de nu-ma-uita (cu piept de pui), trifoi cu patru foi, flower power, motul curcanului, floare de cactus (mediu picanta), limba soacrei (picanta), floare carnivora (cu 4 tipuri de carne), floarea pasiunii (doar branzeturi) etc.; feliile de pizza se numesc petale, pizzeria este alintata gradinizza de pizza-flori, iar pizzerul este numit gradinar-sef.

Bors de chitici (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

In Moldova, pe Siret si pe Prut, taranii fac acest bors vesel cu o mana de plevusca ca pretext.
Iata o alta varianta, sau ce zice sa facem M. Lupescu: Cand chiticii sunt ferti, se scurge borsul de-o parte, iar chiticii se pun intr-o oala si se mai prajesc putin si apoi, rasturnandu-se intr-o strachina, se lasa de se racesc, caci fierbinti nu-s buni si bine de mancat - ceea ce ma face sa cred si sa observ ca domnul invatator ori a fost prin Delta si i-a invatat tipicul - dintai pestele s-apoi zama - ori asta-i meremetul la tot estul de Carpati.

Crap in solzii lui

Email Imprimare

Nu avem pretentia de a intocmi o biobibliografie exhaustiva a lui Constantin Bacalbasa, cel care ne-a lasat cea mai completa fresca a Bucurestilor de altadata, jurnalist de frunte (chiar membru fondator al Sindicatului Ziaristilor) si om politic calare pe doua veacuri. A fost cronicar la Telegraful, Natiunea, Epoca, dupa care a facut primul pas in ierarhia profesionala ca prim-redactor la Adevarul, apoi la Dimineata, insa cea mai mare parte din cariera sa este legata de Universul, cel mai important cotidian national al epocii. Jurnalist "serios", dar si pamfletar si umorist, a redactat cateva reviste de umor si a semnat, impreuna cu fratii sai - Ion C. Bacalbasa si Anton Bacalbasa – un volum de proza satirica intitulat Pardon.

Cicoarea, o planta miraculoasa

Email Imprimare

Frumusetea florii albastre de pe campiile si dealurile copilariei e la fel de mistica precum legendele care vorbesc despre aceasta planta, cicoarea... O foarte frumoasa planta ornamentala, cultivata, de asemenea, pentru radacina si tulpina ei, care sunt comestibile. O legenda veche spune ca, odata, de mult, o frumoasa pamanteanca a refuzat avansurile maretului Soare. Drept pedeapsa, acesta a transformat-o intr-o floare de cicoare. De atunci, fata-cicoare este obligata sa-si indrepte ziua privirile catre Soare, urmandu-l in drumul sau pe cer. Seara, cand astrul apune, isi pleaca si ea capul, murind... Caci fiecare floare de cicoare tine doar o zi... Si alte traditii populare considera cicoarea o planta magica, miraculoasa. In unele povesti se spune ca vrajitoarele o foloseau pentru a-i transforma pe oameni in iepuri! Iar renumita tema romantica a florii albastre a fost inspirata de cicoare. Folclorul european considera, de asemenea, ca aceasta planta are puterea de a descuia usile si portile ferecate...

Bors rusesc cu sfecla rosie

Email Imprimare

De o parte si de alta a Prutului, povestile culinare se intrepatrund cu cele ale lumii slave. Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi. Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala. Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana - si o vom face din belsug - in zilele de dulce ori, daca e Postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.

Jambon ca la Beclean

Email Imprimare

Intr-o seara de toamna, mi-am descoperit un excelent partener de dialog in Ioan Cornea, taranul-vanator din Beclean de Olt. Strasnic om! De la care aveam sa invat pretioase retete... Despre pasiunea lui de o viata imi marturisea: Se spune ca din om faci vanator, dar din vanator nu mai faci om niciodata...
In lumea profana
, spune el, este greu de inteles ce se intampla intr-o grupa de vanatoare: este pasiune, este placerea de a inota in zapada, pasiunea de a iesi in aer liber, de a vedea un animal alergand. Daca se impusca, bine, daca nu, iar bine... Dar o mare bucurie raman masa vanatoreasca de la deschiderea sezonului de vanatoare, ca si balul de la sfarsitul sezonului. Orice s-ar crede, mesele vanatoresti nu sunt numai cu bucate din vanat. Desi am aflat o reteta "faina" de carnati de mistret pe care promit sa v-o "imprumut" si dumneavoastra.
Pana atunci insa raman la cealalta pasiune a domniei sale, cresterea animalelor - are nu mai putin de 25 de porci in gospodaria sa din Beclean - si la pregatirea bucatelor din carne de porc. Si tot de la Ioan Cornea citire va dau mai jos retetea de jambon ca la Beclean.

3 retete cu anghinare

Email Imprimare

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient principal anghinarea. As fi putut sa aleg oricare dintre retetele prezentate de Maria Maurer sau alte vrednice matroane ale veacurilor trecute, am hotarat insa sa va redau mai departe trei dintre retetele publicate de confratele si inaintasul meu Constantin Bacalbasa, jurnalistul autor de carti de bucate caruia ii datorez intalnirea cu (sublima) Dictatura gastronomica.
Si cum stiu despre Bacalbasa ca, la vremea cand isi scria cartea, era la drastic regim, incerc sa mi-l imaginez gustand bucatele ce urmeaza.

Ciorba macelareasca cu zeama de castraveti

Email Imprimare

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu tin postul, pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare sa manance si de dulce si chiar pentru masa de Craciun, astazi vom cauta retete romanesti in cuhniile macelarilor aradeni pentru a afla cum se prepara o ciorba macelareasca. Reteta e veche, cam de pe vremea in care Ardealul si Banatul inca se aflau intre granitele imperiului austro-ungar. Se pregateste din carne si maruntaie de porc si se acreste cu zeama de castraveti acri - care, zice-se, trebuie sa fie atat de acra, de sa-ti sara caciula din cap. Nu vei pune sare, dar niste boia pisata se cuvine!

Dorada mediteraneana

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Dorada mediteraneana.
Ingrediente: 400 g dorada (o bucata), 50 g masline Kalamata, 60 g rosii cherry, 5 catei de usturoi, 3-4 felii de lamaie, sare si piper dupa gust, rozmarin, 100 ml supa de peste, 50 ml vin alb, 50 ml ulei, 10 g patrunjel, 20 g unt.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...25 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.