Vineri, 20 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Designerul Mihai Albu, invitat special la Allboutique

Email Imprimare

Invitatul special, designerul Mihai Albu, si ceilalti creatori romani reuniti de platforma online allboutique.ro si-au prezentat, in premiera, cele mai noi piese din colectiile sezonului rece. Cele mai la inaltime creatii ale serii au fost, incontestabil, pantofii stiletto si botinele cu tocuri ametitoare din colectia de toamna-iarna 2016-2017 semnata Mihai Albu. Printre cele mai noi creatii Mihai Albu din acest sezon, iubitoarele de moda prezente la eveniment au remarcat Stealth Booties, botinele cu superbe tocuri structurale de 11 cm. Botinele elegante din piele neagra, inchise in fata cu un fermoar metalic cu dublu rol, functional si decorativ, sunt extrem de trendy prin detaliile lor unice: atat tragatorul fermoarului, sub forma de ciucure, cat si tocurile metalice, adevarate bijuterii aurii sau argintii.

Burger italian

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Burger italian.
Ingrediente pentru 1 burger: 200 g antricot de vita, 3 g usturoi granulat, 5 g nucsoara, 10 g sare, 10 g piper, 1 lingurita sos Worchester, 1 lingurita sos chilly, 1 lingura sos Gama, 3 linguri sos Gorgonzzola, 10 g bacon (2 felii), 20 g ceapa rosie, 1 felie rosie, 30 g castravete murat, 5 g rucola, 10 g nuca.
Ingrediente pentru 1 chifla: 40 g faina neagra, 40 g faina integrala, 1 g drojdie uscata, 6 g. zahar, 2 g sare, 45 ml lapte, 7 ml ulei de masline.

FREYWILLE a dezvaluit The Ultimate Kiss - o declaratie a iubirii pure

Email Imprimare

Pe 20 octombrie, in Sufrageria Regala de la Muzeul National de Arta al Romaniei, pe acorduri de vioara si intr-un decor fascinant, FREYWILLE a sarbatorit 65 de ani de design unic in email si 7 ani magici in Romania. Sufrageria Regala a fost locul in care arta a intalnit iubirea, frumosul si sensibilitatea, prin lansarea colectiei Hommage a Gustav Klimt - The Ultimate Kiss. In numele iubirii si a artei pure a fost pregatit un spectacol de balet ce a pus in valoare exclusivista colectie de bijuterii - o interpretare unica in email a celei mai cunoscute lucrari a lui Gustav Klimt: Sarutul.

Adu natura in baia ta cu Cameleonia!

Email Imprimare

Intr-un sezon in care fosnetul frunzelor uscate si decorul natural in tonuri tomnatice ne atrage intr-un tablou pitoresc, Cameleonia isi aduce natura in cel mai relaxant loc: baia. Colectia de faianta artizanala Mika este propunerea de decor pentru o baie reinventata, unde peretii nu sunt limite, ci spatii in care natura si creativitatea se imbină, creand dintr-o incapere simpla un loc spectaculos, o maiestrie a designului interior. Imagineaza-ti cum la sfarsitul unei zile reci de toamna, petrecuta in agitatia cotidiana, te retragi intr-un loc linistit, unde te asteapta o baie calda, cu spuma, iar decorul in culori placute, cu un design inspirat din natura, insufleteste spatiul. Colectia de faianta artizanala Mika aduce aceasta poveste in viata ta.

Paste Singapore Surf & Turf

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Paste Singapore Surf & Turf.
Ingrediente: muschiulet de vitel, sare, piper, sos de stridii, unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, fenicul, ghimbir, ardei gras, telina apio, creveti, supa de legume, broccoli, morcovi, porumb, sos de soia, ulei de susan, sos de stridii, taitei din orez (Noodles), ceapa verde, salata chinezeasca

Cu ghetele Deichmann treci mai usor peste zilele ploioase de toamna!

Email Imprimare

Este frig, din ce in ce mai frig. Umezeala iti intra in oase si ai tine in brate doar paturica pufoasa. Dar, daca la usa te asteapta cele mai chic si cool boots & booties de la Deichmann, intalnirile cu fetele la ciocolata calda incep sa-ti surada din nou. Si de ce nu ar fi asa? Cu un aspect prietenos si extrem de confortabile, te agata de picioare si te scot vrand-nevrand din casa. Fie ca optezi pentru ghete cu siret casual-sportiv cu imprimeu floral si talpa cu profil pronuntat, fie ca te atrag cizmele Chelsea din colectia 5th Avenue, elegante, din piele, in maro inchis cu insertii elastice si catarama ornamentala, ai tot ce iti trebuie pentru a infrunta vremea mohorata de afara.

Atelierul de gusturi, un program educational culinar pentru tinerii bucatari

Email Imprimare

In perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017 va fi derulat programul de educatie culinara Atelierul de Gusturi, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar. Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, avand o durata de 12 luni. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete si a secretelor de preparare.

Motivul vitei-de-vie in toamna cameleonica

Email Imprimare

La inceput de toamna, atunci cand frunzele incep sa se desprinda de copaci, in industria de design, intalnim motivul vitei-de-vie. Peste tot in lume, lunile septembrie si octombrie sunt marcate de recolta podgoriilor celebre, de aceea, unul dintre cele mai recurente motive in ceramica si decoratiuni interioare este reprezentat de vita-de-vie. Nici nu este surprinzator, tocmai pentru ca toamna inseamna bogatie si armonie, iar cramele si wine-barurile influenteaza evenimentele oraselor cu traditie viticola. Auriul, aramiul, nuantele ciocolatii si motivele vitei-de-vie se regasesc in decoruri de bucatarie, dar si in restaurante, baruri si magazine boutique din Franta, unde aflam cum potrivim branzeturile preferate cu vinul pentru o savoare de exceptie.

Pastrav umplut (reteta imparateasca)

Email Imprimare

S-a intamplat sa ajung de cateva ori la Sambata de Sus la vremea dezlegarilor la peste. Ferice de mine!, mi-am zis, si nu neaparat pentru ca imi plac bucatele de peste - si-mi plac! -, cat pentru ca acolo stiu eu pe cineva care pregateste pastravii in fel si chip, dupa savuroase retete culese de prin sat ori create de ea. Unde mai pui ca pastravul e proaspat prospacior, caci iazul e la numai cativa metri de usa bucatariei. Asa se face ca am gustat intr-o seara minunea de pastrav umplut cu nuca (nuci sunt din belsug pe-acolo) in aluat de foitaj (lux culinar imprumutat de veacuri de la neamurile cu care romanii ardeleni au trait alaturi, in granitele imperiului austro-ungar), si n-am rezistat sa nu-i cer retetele.

Coada-calului, o planta medicinala neobisnuita

Email Imprimare

Numele botanic Equisetum Arvense nu ne spune, probabil, prea multe, caci toata lumea cunoaste aceasta planta medicinala din familia Equisetaceae sub numele de coada-calului. Cam aceasta ii este denumirea in toate limbile. Desigur, si-a primit acest nume datorita asemanarii sale cu o coada de cal sau cu o... matura. La noi i se mai spune coada-iepei, pipirig sau pipirig olandez, in Franta, queue de cheval, iar in tarile de limba engleza, pe langa horsetail, i se mai zice bottlebrush (perie de curatat sticlele), snake grass (iarba sarpelui) sau puzzlegrass. De altfel, si numele sau latin, Equisetum, provine de la equus = "cal" si seta, setum = "fire de par" sau "tepi". Iar termenul arvense vine tot din latina, mai exact din cuvantul arvensis, care s-ar putea traduce prin sintagma "de pe pajiste" sau "de pe campul cu iarba". Uneori, este confundata cu coada-iepei, Hippuris vulgaris, cu care nu are nici o legatura.

Sunatoarea, planta-minune

Email Imprimare

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este binecunoscuta pentru proprietatile ei medicinale, fiind eficienta in nenumarate afectiuni si boli. De altfel, multi herbalisti au numit-o si o numesc fara sa ezite planta-minune, iarba-minune. Planta este originara din Europa, insa astazi creste peste tot in lume, mai ales in zonele temperate, care ii priesc. Planta erbacee perena, sunatoarea face parte din familia Clusiaceae. Prefera solurile sarace in nutrienti, astfel ca o gasim mai ales in locuri deschise, pe pasuni si campuri, pe terenuri necultivate, virane sau abandonate, pe marginea drumurilor si chiar in zone mlastinoase.

Frasinul, magicianul padurii

Email Imprimare

Fraxinus excelsior, un copac falnic, cu totul deosebit, e cunoscut sub numele de frasin, frasin comun sau frasin european, pentru a se distinge de celelalte 50 de varietati de Fraxinus. E foarte raspandit in Europa, crescand din Sud, din Turcia pana departe in Nord, in Norvegia, spre Cercul Arctic, si din Spania in Vest pana departe spre Est, in Muntii Caucaz. A fost naturalizat insa chiar si in regiuni ca Noua Zeelanda, Canada si SUA. De cele mai multe ori, este "stapanul" padurilor in care creste, caci are o infatisare impunatoare si este prezent in numar mare.

Confort la inaltime, ghid de buna purtare a pantofilor cu toc

Email Imprimare

La inceput de toamna si de sezon plin de petreceri, gale, evenimente speciale si nopti glam, l-am rugat pe designerul Mihai Albu sa ne dezvaluie cateva trucuri utile pentru a ne simti confortabil in propriii pantofi. Iata, asadar, un scurt si util ghid de buna purtare a pantofilor cu toc. Si cateva sfaturi de 5***** pentru a fi mereu la inaltime – nu doar la propriu, prin inaltimea tocurilor purtate, ci si la figurat, prin originalitatea outfitului ales si a accesoriilor impecabile, care fac intotdeauna diferenta!

Spata de miel umpluta

Email Imprimare

Nu degeaba ii va fi zicand cartii aceleia de acum un veac si-o clipa asa: Regina bucatariei. Ca si retetele din ea, chit ca-s neaose, romanesti - taranesti sau de la mahala - te fac sa te simti ca un rege la masa. Iata, bunaoara, mancarea asta care la anul 1888 tare se mai gatea. Si se mai manca. Si era ceruta, sa fie podoaba si fala pranzurilor dichisite de targoveti (inca-si aduceau aminte ca in zorii aceluiasi secol numele lor inca mai mirosea a... oaie)! Spata de miel umpluta!

Palma Maicii Domnului, o planta binecuvantata

Email Imprimare

Cu totii adoram mireasma ametitoare a caprifoiului si florile lui delicate. Cunoscuta si ca Palma Maicii Domnului sau Mana Maicii Domnului, aceasta planta este ideala atunci cand vrem sa decoram exteriorul locuintelor. Se planteaza usor si se ingrijeste si mai usor, devenind in scurt timp o tufa cataratoare. Nu este pretentioasa si tolereaza foarte bine seceta si frigul. Daca aveti un spatiu insorit, de circa un metru si care permite catararea plantei, nu ezitati sa o cultivati! Ganditi-va de la inceput pe ce se catara planta, puteti alege un gardut sau o scara! Eu am ales un loc care permite catararea catre geamul camerei mele. Nici o alta mireasma nu ma trezeste mai frumos dimineata!

Chiftelute cu tarhon (reteta veche din Miercurea Sibiului)

Email Imprimare

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o duminica ardeleana, mi-a adus o imbunatatire serioasa a caietului meu de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ma initiata, inainte de toate, in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon - ciorbe si sosuri, dar si banalele urzici, fierte si maruntite bine, drese cu ou, cu smantana si aromate cu putin praf de nucsoara si cu tarhon proaspat, tocat maruntel, ca nici nu mai stiai bine ce bucate imparatesti mananci...

7 intrebuintari mai putin cunoscute ale spirtului

Email Imprimare

Cel mai folosit antiseptic si dezinfectant in practica medicala, alcoolul sanitar (spirtul), are cateva utilizari deloc de neglijat si in gospodarie. Ieftin si eficient, alcoolul sanitar inlocuieste cu succes produsele de curatare si dezinfectare din comert. Iata in ce situatii va poate fi de ajutor spirtul in indeletnicirile casnice:
1. Previne ingalbenirea gulerelor de la camasi. Chiar daca ati facut dus dimineata, grasimea specifica pielii lasa urme peste zi pe gulerele camasilor albe si acestea se ingalbenesc. Dimineata, inainte sa imbracati camasa, stergeti-va pe gat cu o discheta inmuiata in putin alcool sanitar. Seara, nu veti mai gasi gulerul patat.

Ciorba banateana (reteta de la 1902 a Ecaterinei Comsa)

Email Imprimare

Chit ca Ecaterina S. Comsa, absolventa a Institutului Damen-Stift din Viena (cum se recomanda), avea origini in Banatul Craiovei - era olteanca get-beget, cum s-ar zice - reteta la care m-am oprit astazi e din celalalt "Banat", cel de dincolo de munte si, la 1902, chiar de dincolo de tara. Caci Banatul acela - pe care azi il numim, simplu, chiar asa - se afla in imperiul austro-ungar. In volumul sau, Buna Menajera sau Carte de Bucate, tiparit la Craiova, in tipografia lui N.I. Macavei din strada Madona-Dudu No. 5, ea ne desluseste tainele acestei ciorbe banatenesti, care se face din trei feluri de carne (alese dupa gustul gazdei sau al oaspetelui), dar cu putintele radacinoase si alte legume... defel.

Gateste cu stil intr-o bucatarie cameleonica

Email Imprimare

Dintotdeauna, bucataria a fost spatiul care aduce familia impreuna: gatim, radem, povestim toate cele intamplate de-a lungul zilei. In bucatarie, ii gasim pe toti cei dragi si, din dragoste pentru ei, dorim sa-i surprindem cu cine sanatoase si sofisticate, mai ales ca show-urile culinare ne provoaca din ce in ce mai tare sa experimentam in bucatarie. Stilul nostru de viata se schimba pe zi ce trece, iar acest lucru se vede si in bucatarie. Suntem din ce in ce mai atenti la ce mancam si la ce le pregatim celor dragi. Chefi renumiti ne dau sfaturi pentru cine rapide si sanatoase, iar preferatele lor plite cu inductie incep sa se regaseasca mai nou si in casele noastre.

Bors de vara cu bostanei (reteta lui Radu Anton Roman)

Email Imprimare

O dupa-amiaza de vara, candva pe la sfarsitul anilor '90. Aerul deasupra asfaltului de capitala balcanica tremura "blurat". Parea ca pasesc pe carbunii unui gratar intins cat o jumatate de tara. Talpile ardeau. Grabeam sa ajungem undeva, la o terasa umbrita, la intalnirea cu Radu. Cum care Radu? Radu Anton Roman. Din ziua aceea fierbinte - era, cred, in Postul Sfintei Marii (Tare ma bucura ca am intrat viu in lume la 19 august, dupa 15, sa ma fericesc de toate bucatele de la masa, nu numai de cele fara satiu ale Postului, marturisea el in alt an, la o aniversare) - mi-au ramas insa cateva vorbe: E post in Romania? Atunci sa bem o bere! E semn de vara si ca maine o sa vina micii sa ne salveze! Spunea asta intinzand pofticios in platouasul cu salata de vinete de pe masa, atacand cu furculita feliile de rosii si ridicand surazator tapul de bere mitic(izat).

Dulceata de zmeura de munte (reteta din caietul bunicii)

Email Imprimare

Cuvantul dulceata ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul bunica. Dulceata-de-bunica. Ori dulceata-bunicii? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase prin zahar de mana bunicii? Dulceata de cirese, de capsune, nuci verzi, de smochine sau pepene galben; de dovlecei, morcovi sau patlagele verzi; de trandafir, iasomie, tei, toporasi sau papadie? Cine ar refuza sa se intoarca in timp, asezandu-se, docil, in fata farfurioarei din portelan pe care bunica ne-ar pune, si azi, fructele dulci, dogorate de dragoste? Reteta ce urmeaza nu contine decat cuvinte luand forma fructelor pastrate in camara bunicii.

Covrigei cu mere de Voinesti... ca la Voinesti

Email Imprimare

Se zice ca daca mananci in fiecare zi un... frumos de Voinesti, intineresti! La mar ma refer, dar ce credeati? La fructul care ne-a adus ispita cunoasterii... si alungarea din Rai. Reteta de azi cu mere de Voinesti se gateste, dupa cum se va vedea mai departe:
Ai trebuinta de: 500 g faina, 125 g unt, un varf de cutit de sare, un cubulet de drojdie, 200 ml lapte, doua pliculete de zahar vanilinat, 100 g zahar, rom, 3 mere, zahar pudra, o lamaie.

Pilaf cu praz (reteta dobrogeana)

Email Imprimare

Ne-am obisnuit sa asociem prazul bucatariei oltenesti si, in buna masura, nu gresim daca vom crede asta. Insa praz se mananca si-n Dambovita - care nu-i in Oltenia, si-n Prahova, ba chiar si in multe comunitati din Dobrogea... Asta ca sa nu aruncam cu leasa de prins pasari si povesti prea departe. In Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucatariei otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibila, vom gasi si aceasta reteta delicioasa de pilaf cu praz.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...26 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.