Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

Reteta bucovineana: Sarbusca

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana: Sarbusca. Reteta bucovineana Sarbusca era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarbusca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta japoneza: Wild Dragon

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Wild Dragon. Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Wild Dragon, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta bucovineana: Chiftele de legume cu ciuperci

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana, Chiftele de legume cu ciuperci. Reteta Chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Chiftele de legume cu ciuperci, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Teiul, copacul albinelor

Email Imprimare

Cine nu cunoaste parfumul pregnant al florilor de tei, care inunda primavara cu mireasma sa ametitoare si inconfundabila? Pe langa valoarea sa decorativa, teiul are insa si numeroase beneficii pentru sanatate, fiind preferat pentru infuzii si de catre albine, pentru miere.

Gladiola, floarea victoriei

Email Imprimare

Plante inalte, impunatoare, cu flori mari, deosebite, aspectuoase si frumoase gladiolele ne atrag atentia mai ales in buchete, ca flori taiate, dar si in gradina. Sunt colorate in roz, mov, rosu, alb, crem, galben, portocaliu sau chiar verde, fiind uni, multicolore sau cu petale patate. De asemenea, au forme si inaltimi diferite.

Bujorul, maiestuos si... popular

Email Imprimare

O planta deosebit de atragatoare, atat in gradina, afara, cat si in vaza, in interior, bujorul ne incanta cu florile sale mari, colorate si aspectuoase, care atrag atentia tuturor. Bujorul ne aduce, de asemenea, unele binefaceri medicale. Scriitorul american Henry Mitchell (1923-1993) il descria cam asa: Cea mai infoiata si cea mai formidabila dintre flori, o rara combinatie de moliciune si majestate, bujorul infloreste acum... Iar Alice Harding scria in Cartea bujorului: Daca as avea la dispozitie doar cativa centimetri patrati de pamant, as planta un bujor in colt si as incepe sa-l venerez.

Garofite, culori vesele in gradina

Email Imprimare

Imbujorate si delicat mirositoare, garofitele ne zambesc din gradini, primavara si vara, inveselindu-ne si bucurandu-ne ochii. Albe, mov, grena sau rosii, insa mai ales roz, cu flori simple sau brodate, modeste sau mai semete, aceste flori ne fac zilele mai frumoase, pur si simplu.

Muscata, frumoasa africana

Email Imprimare

Muscatele sunt plante decorative pe care le intalnim peste tot, fie in interior, fie la fereastra, pe pervaz sau in pergole, fie in gradina. Sunt foarte iubite, caci emana optimism si veselie – nu e de mirare ca se numara printre cele mai populare plante decorative. Fac flori multe, viu colorate, au frunze rotunjite, frumoase si usor parfumate si iubesc soarele. Astazi, odata cu revenirea interesului pentru epoca victoriana, muscatele devin, din nou, tot mai cautate si apreciate.

Daca e toamna, e Olanda si GrootGroenPlus!

Email Imprimare

Pregatirile pentru cea de-a 24-a editie a expozitiei GrootGroenPlus, care se va desfasura intre 1 si 3 octombrie 2014, in localitatea olandeza Zundert, sunt in toi. Pana acum s-au inscris peste 235 de expozanti, dintre care 80% sunt din sectorul verde (pepiniere etc.), iar 20% distribuitori. Dintre firmele inscrise, 20% sunt membre ale asociatiei Treeport, 14% sunt expozanti noi, iar 20% sunt firme din strainatate.

Narcisa, floarea de care te indragostesti

Email Imprimare

Florile albe si galbene ale narciselor sunt foarte apreciate de toata lumea, atat ca flori taiate, pentru vaza, cat si ca plante ornamentale pentru gradini si parcuri. Alaturandu-se celorlalti vestitori ai primaverii, narcisele ne coloreaza viata de la sfarsitul iernii pana la inceputul verii (in regiunile cu clima temperata). Exista mii de soiuri si varietati, caci cultivatorii au selectat mereu soiuri noi, la cererea publicului.

Craita, printesa florilor

Email Imprimare

Craita este acea frumoasa floare galben-portocalie, cu miros patrunzator, pe care o intalnim in gradini si care infloreste de-a lungul intregii veri. Ne incanta ca planta decorativa, dar e utila si in industria cosmetica, in parfumuri, precum si in bucatarie. In plus, are unele proprietati medicinale recunoscute. Face parte din familia Asteraceae, fiind inrudita cu margareta.

Reteta japoneza: Fish & Shrimp

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Fish & Shrimp. Reteta japoneza Fish & Shrimp a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Fish & Shrimp, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Mamaliga bucovineana de cartofi

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Bucovina, Mamaliga bucovineana de cartofi. Reteta veche din Bucovina Mamaliga bucovineana de cartofi era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mamaliga bucovineana de cartofi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta japoneza: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume. Reteta japoneza Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta veche din Bucovina: Smaren bucovinean

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Bucovina, Smaren bucovinean. Reteta veche din Bucovina Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Smaren bucovinean, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Reteta japoneza: Islander

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Islander. Reteta japoneza Islander a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Islander, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Panselutele, florile optimismului

Email Imprimare

Gingase, aparent timide si pline de culoare, panselutele ne incanta privirile in fiecare primavara. Ele redau culoarea gradinii si dau culoare vietii amortite pe durata iernii. Modeste si totusi pline de personalitate, panselutele sunt nelipsite din combinatiile florale ale inceputului de sezon, inveselindu-ne cu "fetele" desenate pe petalele lor colorate.

Conservarea pastailor de fasole pentru iarna

Email Imprimare

Nu stiu daca pregatirea conservelor pentru iarna este chiar o arta culinara, dar vreau sa impartasesc cu cititorii Dacic Cool din experienta mea privind conservarea pastailor de fasole. Este anotimpul cand fasolea a inceput sa rodeasca si deja ne facem provizii pentru iarna.
Indiferent de modul de conservare, se va tine seama de urmatoarele: pastaile se curata prin ruperea coditei si a varfului, fasolea se spala in mai multe ape pentru ca a fost stropita contra manei sau/si a daunatorilor, nu se lasa in apa pentru ca se intareste si se pune intotdeauna in apa clocotita.

Reteta din Crisana: Oua cu castraveti

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana, Oua cu castraveti. Reteta veche din Crisana Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Oua cu castraveti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Plaza Romania da startul reducerilor de vara

Email Imprimare

La Plaza Romania, preturile sunt in tendinte! Campania de vara vine cu discounturi de pana la 70% si premii atractive pentru pasionatii de cumparaturi.
Intre 15 iulie si 30 august, clientii care fac cumparaturi in valoare de minimum 150 de lei pot castiga unul dintre marile premii ale verii, constand in trei pachete de rasfat, dedicate in special doamnelor, insa nici partenerii acestora nu sunt uitati.

Violete pentru fete!

Email Imprimare

Violetele sunt acele frumoase si delicate flori de culoare violet care ne incanta si ne bucura in fiecare primavara, vestindu-ne, alaturi de celelalte flori timpurii, renasterea, reinvierea naturii. Cu toate acestea, ele nu sunt niste plante infatuate si semete, fiind numite si florile modestiei, deoarece isi ascund gingasele flori indaratul frunzelor in forma de inima.

Zambila, parfum dulce

Email Imprimare

Cu totii cunoastem delicata si inmiresmata zambila, care ne incanta prin mirosul ei dulce, patrunzator si in acelasi timp subtil si seducator, precum si prin culorile ei vii in fiecare inceput de primavara! Ea este, cu adevarat, o floare a bucuriei, a buneidispozitii si a fericirii, caci ne reaminteste in fiecare an ca natura renaste, la fel cum o fac celelalte flori ale inceputului de sezon cald. Cu siguranta nu este o intamplare faptul ca Ziua Internationala a Zambilei a fost stabilita in data de 7 martie…

Crinul, floarea regilor

Email Imprimare

Incantatorul crin poate fi considerat, pe drept cuvant, o floare regala. Forma sa speciala, cu petale lungi si impunatoare, care denota mandrie, semetie si inspira autoritate, precum si parfumul sau deosebit si puternic fac din el o planta si o floare cu totul speciala. Tocmai de aceea a devenit, de-a lungul timpului si in culturi diferite, cel mai potrivit simbol al regalitatii si al nobletii.

<< Inceput < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ...26 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.