In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite. Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite a fost oferita si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, salata de fasole verde sau pastai prajite, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Stil de viata
Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite
Reteta traditionala: parjoale moldovenesti
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala: parjoale moldovenesti. Reteta traditionala: parjoale moldovenesti a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, parjoale moldovenesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Plimbare prin Pistoia si Toscana
Cu ocazia evenimentului trienal Vestire il Paesaggio, organizat in orasul Pistoia din Toscana (Italia), am avut ocazia sa vizitez cinci pepiniere locale. Una dintre ele este, probabil, cea mai mare pepiniera de trandafiri din Italia, Rose Barni. De fapt, in Italia sunt astazi foarte putini producatori de trandafiri, deoarece este mai ieftin importul acestora din Africa.
Bors moldovenesc de fasole alba
Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc. Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, bulz ciobanesc, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta moldoveneasca: Dresala
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Dresala. Reteta Dresala provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Dresala, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati. Reteta Mancare de castraveti murati a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancare de castraveti murati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru. Reteta Prajitura cu lapte acru a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Prajitura cu lapte acru, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii. Reteta olteneasca Gulii umplute a la Steaua Dunarii a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din comuna Eselnita, judetul Mehedinti (Oltenia), si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Gulii umplute a la Steaua Dunarii, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor. Reteta olteneasca Mancarea Pandurilor a fost oferita si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarea Pandurilor, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca. Reteta a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, judetul Cluj (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, tochitura ardeleneasca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Bonne anniversaire, Madame Lucie!
Trei ani de macarons, cupcakes si delicii de haute confiserie. Sau, mai simplu: trei ani de Madame Lucie in Romania! In luna mai, Madame Lucie sarbatoreste trei ani de cand a introdus pe piata din Romania celebrele macarons frantuzesti. Cu alte cuvinte, din 2010, desertul perfect, delicat si care provoaca o reala dependenta poarta un singur nume: Macarons Madame Lucie. Evenimentul aniversar a avut loc la Palatul Cesianu Racovita - Galeriile Artmark si a insemnat o seara dulce, in care lumea buna a incercat delicatesele frantuzesti preparate cu migala si exigenta in laboratorul Madame Lucie.
Reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata. Reteta este primita de la Vila Honor, din localitatea Zetea, judetul Harghita (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam, in cele ce urmeaza aceasta reteta, tocanita de mangalita cu varza murata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Cadouri Dacic Cool pentru persoanele dragi din viata ta
Sa faci un cadou nu a fost nicicand mai usor! Daca vrei sa faci o surpriza unei persoane dragi - de exemplu, matusii pe care nu ai vizitat-o de ceva timp sau bunicii la care ajungi mult mai rar decat ti-ai dori... -, de ziua de nastere, de onomastica, de Pasti, de sarbatorile de iarna sau, pur si simplu, intr-o zi ca oricare alta, magazinul online Dacic Cool iti vine in intampinare! Magazinul online cu produse romanesti Dacic Cool iti ofera de acum posibilitatea de a face o comanda ce va fi livrata la adresa mentionata de tine, in atentia persoanei pe care vrei sa o surprinzi cu un cadou Cool, Dacic Cool.
Traistuta Fermecata Dacic Cool, cadoul ideal
Traistuta Fermecata Dacic Cool, dolofana si stralucitoare, vine incarcata in fiecare luna exact cu acele daruri de care tu sau cei dragi aveti nevoie, iti va aduce bucuria produselor romanesti de calitate si a noutatilor pe care trebuie sa le cunosti.
Este cadoul ideal. O surpriza placuta, atat pentru tine, cat si pentru ei, direct din filele minunatelor povesti ce ne-au bucurat copilaria. Magazinul online Dacic Cool va ofera Traistuta Fermecata!
Romanii prefera trandafirii premium
Trandafirul este cea mai populara floare din lume si e simplu de inteles de ce. Culori rafinate, parfumuri imbatatoare, forme deosebite, durabilitate – practic, fiecare gradinar amator, fiecare pasionat de trandafiri isi poate gasi varietatea preferata. In urma cu cativa ani, romanii pasionati de flori si de gradinarit se multumeau cu ceea ce gaseau in supermarketuri sau in putinele magazine de specialitate, foarte putini dintre ei reusind sa-si procure material horticol din alte tari.
Reteta bucovineana: bors de sfecla rosie
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci va avea loc, joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19.00, petrecerea bucovineana cu tema Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene! Cu acest prilej, clientii restaurantului vor putea degusta o noua reteta bucovineana: bors de sfecla rosie. Reteta este primita de la Pensiunea Collada, din Gura Humorului, judetul Suceava. Iata, mai jos, reteta de bors de sfecla rosie, pe care o puteti incerca si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: pastrav cu smantana
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, marti, 19 februarie, o noua reteta bucovineana: pastrav cu smantana. Reteta este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava. Va prezentam, in cele ce urmeaza, aceasta reteta de pastrav cu smantana, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: tocinei
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui nou eveniment din 12 februarie, o noua reteta din Bucovina - tocinei -, primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, judetul Suceava. O reteta apetisanta, numai buna de incercat acasa.
Reteta bucovineana: varza cu taitei de casa
Cu ocazia lansarii proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui eveniment din seara de 5 februarie, reteta de varza cu taitei de casa, preluata din retetarul Retetele bunicului, redactat de Adrian Buzoianu. Va prezentam aceasta reteta, pentru a o incerca si dumneavoastra, acasa.
Cadouri Dacic Cool de ziua ta!
Magazinul online cu produse romanesti Dacic Cool continua sa fie alaturi de tine in momentele importante! Acum, pe langa promotiile de ziua numelui, dedicate persoanelor care poarta nume romanesti traditionale, magazinul online Dacic Cool lanseaza o campanie speciala, pentru a sarbatori impreuna cu toti cei cool, dacic cool, ziua lor de nastere. Astfel, toti cei care plaseaza o comanda in magazinul online Dacic Cool cu ocazia zilei lor de nastere vor primi cadou, automat, dublarea comenzii.
Jadul, piatra semipretioasa cu istorie milenara
Putine pietre sunt la fel de bogate in legende, traditii magice si mister precum jadul. Bijuteriile din jad poarta amprenta culturii din care provin - in principal, cultura chineza - si au o istorie indelungata. Daca, pentru occidentali, aurul este considerat moneda internationala suprema, in civilizatia chineza jadul este nepretuit. De altfel, potrivit unui proverb chinez, poti estima valoarea aurului, insa jadul este inestimabil. Marele Confucius insusi ar fi comparat finetea jadului cu bunavointa, duritatea sa cu virtutea, varietatea sa de nuante cu spiritul de initiativa si aspectul sau translucid cu fidelitatea. Yu, in limba chineza, jadul este un silicat de aluminiu care se prezinta sub forma unei pietre dure, translucida, foarte fina, neteda si extrem de compacta. Nuantele jadului variaza de la albul cremos la verdele-maslina inchis, in functie de proportia de oxid de fier si de oxid de crom care intra in compozitia sa. Uneori, poate avea reflexii chihlimbarii sau roscate. Spre deosebire de alte pietre pretioase si semipretioase, precum diamantele sau safirele, jadul nu se fateteaza, ci se lustruieste.
Bijuteriile Otoman, in magazinele You&Me
Inspirati de fastul Imperiului Otoman, reinviat de serialul de mare succes tesut in jurul unei figuri istorice cu o aura de legenda - Suleyman Magnificul, sub domnia iubirii -, maestrii bijutieri turci au creat o colectie unica de bijuterii, cu un nume sugestiv: Otoman. In Turcia, bijuteriile au fost lansate in paralel cu serialul atat de indragit, iar acum sunt disponibile si la noi, in premiera, in magazinele You&Me. Prin designul si materialele din care sunt realizate, bijuteriile Otoman evoca opulenta curtii otomane si confirma, o data in plus, vechea traditie a bijutierilor turci. Originala colectie reuneste pandantive si bratari fixe masive, asortate cu cercei si inele de dimensiuni medii.
Mai multe articole:
- Bijuteriile cu insemne religioase
- Cadouri Cool, Dacic Cool, de ziua numelui tau!
- O istorie neconventionala a bumbacului
- Manuel.Zed, bijuterii cu personalitate
- Gata cu pantalonii cazuti!
- Amenajarea biroului in stil Feng Shui
- Expozitia Horticola Mondiala Floriade 2012
- Zoppini, eleganta care nu cunoaste limite
- Un vis numit Jardin de Paradis
- Porphyras – primul boutique online de portelan pictat manual din Romania
- Mereu in pas cu timpul
- Pallady Residence, confort si siguranta
- Garden center cu restaurant
- Inflorituri poloneze
- Paradisul clematitelor
- Horticultura in Polonia
- Breuning, bijuteriile care vorbesc limba dragostei
- Ametistul, piatra intelepciunii
- Istoria incredibila a turcoazului
- Viata in... roz
- Fatetele cuartului
- Swarovski, cristalele cu aura de legenda
- Fascinantul ochi de tigru