Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Festivaluri si Targuri Provocari si perspective in piata de agribusiness

Provocari si perspective in piata de agribusiness

Email Imprimare

Sase sute de participanti, peste 6 ore de transmisiune live si 20 de profesionisti cu responsabilitati in dezvoltarea politicilor si strategiilor in domeniul agriculturii, din cadrul celor mai importante institutii nationale si internationale, au sustinut sesiuni dedicate provocarilor si oportunitatilor pietei de agribusiness, o piata profund marcata de pandemia de COVID-19. Desfasurata in mediul virtual si organizata de Fundatia Centrul pentru Management Agricol, in parteneriat cu Clubul Fermierilor Romani si agentia de publicitate Godmother, conferinta a inclus trei sesiuni care au acoperit subiecte de actualitate din industria agricola, precum provocarile fermierilor pentru asigurarea competivitatii si gestiunea riscurilor, tehnologie si modele de afaceri si noi meserii in agricultura, dar si strategie integrata de promovare a produsului romanesc.

Adrian Oros, ministrul agriculturii si dezvoltarii durabile, Thierry de l’Escaille, secretar general ELO, Daniel Buda, MEP, ComAgri, Parlamentul European, si Achim Irimescu, ministru plenipotentiar, reprezentanta permanenta a Romaniei la UE, s-au numarat printre speakerii evenimentului si au dezbatut cele mai importante topicuri actuale in agricultura: Reforma PAC si Pactul Ecologic European, Strategia From Farm to Fork si digitalizarea agriculturii.
In acest an, cat am fost la minister, am avut foarte multe dezbateri legate de Programul National Strategic, in care am incercat sa creionam care sunt strategiile si politicile agricole care trebuie finantate in viitoarea perioada, 2021-2027. Avem cateva ganduri pe care dorim sa le asternem in acest Program National Strategic, legate si de promovarea produselor romanesti, de o mai buna valorificare a materiei prime, tocmai pentru a iesi din aceasta paradigma in care exportam materie prima, practic, exportam subventii si importam masiv hrana procesata, astfel incat anul trecut am ajuns la un deficit al balantei comerciale de 1, 2 miliarde de euro. Si acest lucru putem sa il facem prin mai multe modalitati. In primul rand, finantam investitiile private in procesare si depozitare, iar noi am prins in Programul National Strategic suma de 430 milioane de euro in cei 7 ani, incat toti cei care doresc sa acceseze aceste masuri, sa reusim sa-i cofinantam cu bani europeni. Sigur, aici se pune problema producatorilor mici care sunt din nefericire foarte multi, care reusesc  sa produca si cantitativ, si calitativ la fel ca oriunde in Europa, dar, nefiind organizati, nu pot sa aiba o anumita cantitate, ritmicitate si standardizare care sa se regaseasca in mai mare masura pe rafturile supermarketurilor. Astfel, am venit cu aceasta initiativa, in care ne dorim sa cream o retea nationala de preluare, depozitare, distributie si promovare a produselor romanesti, in jurul a 8 depozite mari, regionale, pentru ca ne dorim sa avem o rezerva nationala strategica pentru toate produsele de baza. Nu stim ce vremuri vor mai veni , a declarat Adrian Oros, ministrul agriculturii si dezvoltarii durabile.
Evenimentul a adus, in premiera, un spatiu expozitional in cadrul caruia companiile si institutiile participante au putut intra in contact direct cu participantii si au pus la dispozitie oferte speciale adresate exclusiv celor care s-au inscris in cadrul conferintei. Astfel, utilizatorii au accesat in timp real functionalitati si activitati organizate in cadrul unui targ de agricultura si au putut vizita toate standurile virtuale prezente.

Despre Fundatia Centrul pentru Management Agricol
Centrul pentru Management Agricol este o organizatie neguvernamentala, independenta si non- profit.
Misiunea Centrului pentru Management Agricol este de a contribui la consolidarea agriculturii romanesti prin crearea si dezvoltarea de parteneriate cu toti actorii implicati in domeniul agricol: sectorul de afaceri, institutii publice, organizatii educationale si organizatii nonguvernamentale.

Despre Clubul Fermierilor Romani
Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.
Obiectivul principal al clubului este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Despre Godmother
In piata de comunicare de 20 de ani, Godmother, ca agentie focusata pe brand experience, si-a propus sa includa componenta digitalizarii in toate proiectele pe care le desfasoara, avand la activ peste 1000 de evenimente.
Godmother creeaza si implementeaza evenimente digitale cu tot ceea ce implica acest domeniu: platforma, solutii, concept creativ, live-uri, engagement.

Printre partenerii media ai evenimentului se numara si canalul media online www.accmediachannel.ro si revista online www.daciccool.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.