Un week-end cu produse ecologice si bunatati traditionale

Imprimare

Intre 9 si 11 iulie, in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", se va desfasura o noua editie a targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, obtinute in ferme si gospodarii taranesti, ce va oferi bucurestenilor bunatati din toate zonele tarii.

Producatorii din Teleorman va vor aduce lubenite de Nanov, iar cei giurgiuveni, legume proaspat culese din soiuri romanesti traditionale.
Dobrogenii aduc cu ei delicioasa placinta dobrogeana, dar si rulada din pulpa de berbecut, preparata, dupa o reteta unica in tara, de satenii din Pestera (Constanta).
Tot in standurile producatorilor din Pestera, bucurestenii pot degusta hamsii si scrumbii sarate sau ghiuden, cu un pahar de vin pelin. Si dobrogenii au mai pregatit o surpriza: un bors de peste, ca pe malul Dunarii.
Topoloveana de cirese negre, sora cea mai mica a Topoloveanei de capsuni si a magiunului de prune va primi botezul pietei tot pe aleile umbroase ale parcului Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.
Rodica Tiplica, din Ocna Sugatag, Maramures, ne aduce deja binecunoscutele sale prajituri. Veti putea savura prajituri cu mere, dobos, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize.
Berea si braga de Galati vor vor racori si in acest week-end, la fel ca si sucurile naturale de mere de la Vital, un produs din Ardeal, de la Bacia (Hunedoara).
O gama larga de sortimente de branza ne va aduce, si de aceasta data, Ion Poponeci din Sirnia, din judetul Brasov, Gheorghe Bangala si Dorin Trisca din Fundata, tot din judetul Brasov, dar si alti producatori. Nu va lipsi nici bulzul ciobanesc.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS) din Bd. Marasti, nr. 61, Sector 1, Bucuresti, in perioada 9-11 iulie 2010 (de vineri pana duminica), intre orele 9 si 18. Intrarea este libera.