Magiunul de prune Topoloveni si dulceturile Topoloveana, expuse la un targ international in China

Imprimare

In luna iunie, magiunul de prune Topoloveni si gama alimentelor Topoloveana sunt hai-huiste pe trei continente. Debutul are loc in China, la prima editie a Expozitiei pentru Comert si Investitii China-Tarile din Europa Centrala si de Est, care are loc la Ningbo. Astfel, drumul magiunului in lume se intersecteaza la Ningbo cu drumul matasii, dovada ca popoarele care nu isi uita traditiile si cultura sunt cele care trec testul timpului si pot lega relatii comerciale in vremurile moderne. Gustul natural este un gust universal si orice aliment produs cu respect pentru natura poate depasi bariere culturale sau de limbaj si poate fi apreciat in toate colturile lumii, asa cum se intampla in cazul magiunul de prune Topoloveni. Prin prezenta la acest eveniment international se continua promovarea realizata pentru alimentele romanesti cu inalt nivel al calitatii. In acelasi timp, se doreste impunerea gastronomiei traditionale romanesti in lume. In procesul globalizarii este foarte important sa ne mentinem o cultura autentica si unica.

La acest eveniment a participat si delegatia Romaniei, reprezentata de domnul Florin Vodita, secretar de stat pentru comert exterior in Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, si domnul Nicolae Minea, Presedintele Autoritatii Activelor Statului, dar au luat parte si reprezentanti ai statului roman la Ambasada Romaniei din China, domnul ministru consilier Augustin Iosifescu si domnul Consilier Viorel Beltechi, ambii de la Biroul de Promovare Economica si Comerciala.
In China, la standul Romaniei, alimentele au fost prezentate in traditionala camasa romaneasca, ia. Prezenta unei romance la acest pavilion si gustul dulce, sanatos, fara zahar adaugat, fara E-uri, a atras atentia Agerpres - reprezentata de domnul Alexandru Giboi, director general, dar si a jurnalistilor chinezi. Presa locala a solicitat mai multe interviuri, jurnalistii fiind impresionati de calitatea magiunului de prune Topoloveni si a dulceturilor Topoloveana.

Unicitatea acestor alimentelor functionale atrage atentia consumatorilor de pe diverse continente, in ciuda culturilor atat de diferite. Munca din ultimii 15 ani, pentru promovarea unui aliment cu o reteta de 101 ani, magiunul de prune Topoloveni, si brevetarea dulcetii Topoloveana fara zahar sau inlocuitor de zahar, este apreciata de consumatorii care iubesc sanatatea si care au inteles ca  verbele a te hrani  si a manca nu sunt similare.
Intre Uniunea Europeana si China este incheiat un acord de respectare reciproca a produselor care au certificare; nu se permite copierea acestei categorii de produse. Ar fi fost foarte bine sa existe un astfel de Acord si in Romania intre procesatorii din industria alimentara.

Magiunul de prune Topoloveni impreuna cu dulceturile Topoloveana sunt Furnizori al Casei Regale a Romaniei, produse multiplu premiate Superior Taste Award de catre Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelle si ale institutului Monde Selection. De-a lungul timpului, magiunul de prune Topoloveni a obtinut multiple certificari ale calitatii cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. In domeniul calitatii nutritionale deosebite, a fost efectuat un studiu clinic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C.Paulescu. Concluziile studiului arata ca magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.
Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe http://www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.