Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti C`Arte si Cultura nationala

C`Arte si Cultura nationala

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in colaborare cu Asociatia Performanta si Cultura, gazduieste expozitia C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016), incepand cu data de 15 ianuarie 2017. C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016) este o expozitie de design de carte, care prezinta o selectie de titluri nominalizate sau premiate in cadrul concursului national de design de carte, editiile 2012 - 2016.

Selectia include realizari ale artistilor si specialistilor din domeniu, care se raporteaza la aspecte specifice ale culturii si spatiului romanesc prin ilustratie, texte, autori prezentati, de la carti despre istoria artei si culturii (Tzara. Dada. Etc.) la carti pentru copii (Povesti din calendar), albume (Maramuresul meu) sau la carti de autor (Praf de zane). Proiectul promoveaza valorile culturale nationale contemporane, in contextul sarbatoririi Zilei Culturii Nationale. Publicul va fi invitat la o serie de evenimente si activitati, dintre care nu vor lipsi intalnirile cu profesionisti din domeniul cartii, ateliere interactive pentru copii si adulti.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti isi propune - intre altele - promovarea cartii si a scriiturii, in incercarea de a crea legaturi intre trecut si prezent, intre patrimoniu, educatie si cultura. Proiectul face parte din seria manifestarilor dedicate Zilei Culturii Nationale si este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Cele Mai Frumoase Carti din Romania este un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazute ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea. Proiectul a fost initiat ca platforma de dezbatere pe tema designului de carte, atat pentru profesionistii din lumea editoriala, cat si pentru designerii, graficienii independenti si publicul larg. In fiecare an, juriul concursului national de design de carte Cele Mai Frumoase Carti din Romania este format din specialisti din domeniul editorial si al designului de carte si include un consultant de specialitate din alta tara decat Romania.
Asociatia pentru Performanta si Cultura (APC) este o organizatie nonguvernamentala independenta, care dezvolta proiecte transversale adresate in special tinerilor, in scopul de a sustine dezvoltarea unui spirit critic si incurajarea creativitatii. A organizat concursul national de design de carte, editiile 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, finalizate cu selectii de carti frumoase, premiate si prezentate in expozitii sub titulatura Cele Mai Frumoase Carti din Romania (CMFC).
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 15 ianuarie – 19 februarie 2017, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, str. Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti.
Program de vizitare: miercuri - duminica, orele 10.00 - 18.00.
Accesul este gratuit.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.