Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia "Actori de pus in rama", la Bucuresti Mall-Vitan

Expozitia "Actori de pus in rama", la Bucuresti Mall-Vitan

Email Imprimare

Campania Actori de pus in rama, initiata de Muzeul National de Arta al Romaniei, in parteneriat cu Teatrul Nottara, ajunge si la Bucuresti Mall-Vitan printr-o expozitie ce va avea loc la primul etaj al centrului comercial, in perioada 26 octombrie-8 noiembrie 2020. Lansata online de MNAR si de Teatrul Nottara in luna mai, cand teatrele si muzeele erau inchise pentru public, campania a constat in "interpretarea" mai multor lucrari din patrimoniul MNAR de catre actorii Teatrului Nottara, care au adus astfel la viata personajele din 16 picturi si o sculptura.

Pusi in rama au fost actorii Ioana Calota, Razvan Banica, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminita Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subtirica, Ion Grosu, Sorina Stefanescu, Serban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu si Crenguta Hariton, iar printre artistii ale caror lucrari au „interpretate†in cadrul campaniei se afla Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin si Peter Paul Rubens.
Demersul s-a bucurat de un real succes in randul publicului celor doua institutii de cultura, precum si pe retelele de socializare. Proiectul a fost preluat si de presa nationala, precum si de site-uri de stiri din intreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.). Expozitia, care acum este oferita publicului larg de Bucuresti Mall-Vitan, reprezinta incununarea daruirii, talentului si creativitatii de care au dat dovada actorii pusi in rama.
Ne bucuram ca vizitatorii centrului comercial Bucuresti Mall-Vitan vor avea ocazia sa vada expozitia Actori de pus in rama, rezultatul a peste 4 luni de munca din partea MNAR si a Teatrului Nottara, rasplatite din plin de entuziasmul publicului. Ii asteptam pe toti cei care vor aprecia expozitia din mall sa vina si la muzeu sa vada lucrarile in original, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.
Vizitatorii vor avea ocazia sa descopere asemanari si diferente intre original si "reproducerea" propusa de actor, dar si sa observe detalii din operele de arta pe care poate le-ar fi trecut cu vederea in mod obisnuit.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.