Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Programul Permis pentru viitor, la a saptea editie

Programul Permis pentru viitor, la a saptea editie

Email Imprimare

Tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente, pot obtine finantare pentru acoperirea costurilor scolii de soferi. Finantarea se ofera prin programul Permis pentru viitor, ajuns la cea de-a saptea editie, organizat pe baza de concurs de proiecte de catre Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Tinerii interesati sunt invitati sa depuna proiectele pentru finantare pana la data de 21 ianuarie 2022.

Persoanele eligibile pentru finantare sunt tinerii cu varsta intre 18 si 25 de ani, care doresc sa obtina permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie.
Accesul pe piata muncii poate fi un proces anevoios pentru tinerii lipsiti de posibilitati materiale, insa prin intermediul programului "Permis pentru viitor" acestia pot obtine banii necesari pentru a-si asigura o calificare de baza care sa ii ajute sa faca primii pasi intr-o viitoare cariera. Asa cum am spus in repetate ocazii, MOL Romania este un partener dedicat al comunitatii si vom ramane prezenti acolo unde este nevoie de noi, a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL Romania.
Evenimentul online de lansare i-a avut ca invitati pe sapte dintre beneficiarii programului, tineri care au obtinut sprijin financiar la editiile anterioare. Acestia si-au impartasit experienta si au raspuns intrebarilor referitoare la conditiile de acces in program, impactul acestui sprijin si criteriile de eligibilitate.
Am reusit sa trec cu succes proba practica abia la a doua incercare. Dupa o prima incercare nereusita, m-am mobilizat si am invatat mai bine, avand sprijinul instructorului. Recomand cu incredere acest program tuturor tinerilor care au resurse financiare limitate, asemenea mie, a declarat Nyiri Alexandra, beneficiara a editiei din 2020.
De la inceputul acestui program, 116 tineri au finalizat cu succes cursurile: 96 au obtinut permis de categoria B, 17 categoria C si un atestat, o tanara are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tanar a luat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulota/remorca pana la limita de 4.250 kg) si un tanar are permis pentru tractoare agricole. Alti 33 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.
Experienta celor sase editii anterioare ale programului "Permis pentru viitor" ne arata importanta mentorilor care ajuta tinerii pe parcursul studiilor la scoala de soferi. De asemenea, am constatat ca cei care depun proiecte cu sustinerea unor ONG-uri, in mare parte reusesc sa finalizeze cu succes studiile si examenele. In jurizarea proiectelor, o adeverinta din partea unui angajator care ofera un loc de munca in cazul in care solicitantul va detine permis de conducere, constituie un real avantaj. Pe parcursul celor doua luni de inscriere care se desfasoara atat online, cat si prin posta, in functie de optiunea solicitantilor, oferim consiliere permanenta pentru toti cei interesati, a precizat Andras Imre, director executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Formularul de inscriere si alte detalii se gasesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.

Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Prin acest program se acorda finantarea necesara obtinerii permisului de conducere - costurile scolii de soferi si cheltuielile adiacente - pentru categoriile B, C sau D (incluzand tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie), in cazul tinerilor din medii defavorizate, cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani, pentru care existenta permisului este o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca, ori un instrument benefic in indeplinirea sau extinderea atributiilor de serviciu in cazul celor care se afla deja in activitate. In cei sase ani de la prima lansare, in 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de doua ori pe plan national: la Gala Societatii Civile 2018 si la Romanian CSR Awards 2017.

Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 de ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine 243 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de doua ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale, precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sanatatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica, formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare, in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 243 in Romania.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie nonprofit, infiintata la Cluj in 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.

Contacte pentru presa
Andras Imre
Director executiv
Fundatia Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Erzsebet Felmeri
CSR & PR Coordinator
MOL Romania
tel.: +40 730 230 861| @: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.