Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Teserea lumii, expozitie de scoarte romanesti

Teserea lumii, expozitie de scoarte romanesti

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, va asteapta joi, 8 septembrie 2022, de la ora 17.00, la Sala Tancred Banateanu, la vernisajul expozitiei de scoarte romanesti Teserea lumii. Expozitia Teserea lumii. Scoarte romanesti din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau si al Muzeului National al Taranului Roman este rodul unui acord de colaborare incheiat, intre cele doua muzee, in anul 2021. Expozitia reuneste cateva dintre cele mai frumoase scoarte aflate in depozitele celor doua institutii nationale, de o valoare inestimabila.
In anul 2016, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a inscris Tehnicile traditionale de realizare a scoartei in Romania si Republica Moldova in Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural al Umanitatii. Obiectele care vor expuse in Sala Tancred Banateanu reprezinta, implicit, nu doar un omagiu adus atat creatorilor anonimi ai acestor comori, cat si lui Alexandru Tzigara-Samurcas, cel care a adunat primele scoarte din colectia muzeului bucurestean si de la a carui nastere se implinesc, in 2022, 150 de ani.
De asemenea, expozitia marcheaza deschiderea Zilelor Muzeului Taranului, care se vor desfasura in perioada 8-18 septembrie 2022.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Tancred Banateanu, pana la 23 octombrie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.