Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de afis polonez in cadrul Bucharest Graphic Days

Expozitie de afis polonez in cadrul Bucharest Graphic Days

Email Imprimare

Atelierul de grafica, in parteneriat cu Institutul Polonez din Bucuresti si Muzeul National al Taranului Roman, deschide joi, 15 septembrie 2022, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, expozitia de afis polonez Ryszard Kaja: Plakat-Polska, in cadrul Bucharest Graphic Days - editia I. La invitatia Galeriei Afisului Polonez din Wroclaw, artistul Ryszard Kaja a creat in perioada 2012–2019 o serie exceptionala de afise dedicata diversitatii geografice si culturale a Poloniei. A rezultat un mod neconventional de promovare a diferitelor zone si particularitati ale Poloniei, evitand orice fel de clisee sau mesaje patetice, dar care comunica cu multa caldura, discret ori cu umor adesea, mandria si atasamentul fata de propria tara.

Prin amabilitatea Institutului Polonez la Bucuresti, va puteti bucura de o selectie consistenta de afise din aceasta serie, prezentata acum pentru prima data in Romania.
Expozitia va fi completata de un workshop de afis de 3 zile, in perioada 4–6 octombrie, sustinut de doi designeri si profesori de la Universitatea de Arte Magdalena Abakanowicz din Poznan, Polonia. Detalii despre atelier si inscriere se gasesc pe http://www.graphicdays.ro/afis/.

Artistul Ryszard Kaja (1962-2019)
www.ryszardkaja.pl
Pictor, scenograf, grafician si creator de afise, Kaja a debutat la rascrucea anilor ‘80/’90, ca scenograf in cadrul celor mai importante teatre de opera si balet din Lodz si Poznan. In anii ‘90 si inceputul anilor 2000 a fost unul dintre cei mai renumiti scenografi polonezi. A realizat aproximativ 200 de scenografii pentru cele mai importante scene poloneze, precum Opera Nationala din Varsovia, dar si pe multe scene din strainatate.
La apogeul carierei sale teatrale, a inceput sa manifeste interes pentru afis, de care mai inainte se ocupase doar sporadic. Afisele sale (peste 500 de lucrari) i-au adus foarte repede recunoastere internationala. In ultimul deceniu, seria de afise POLSKA a fost apreciata la scara larga, dobandind o popularitate incredibila si statutul de opera-cult, iar el a intrat in areopagul maestrilor afisului polonez. (Leszek Jamrozik)

Expozitia Plakat-Polska deschide evenimentele din cadrul Bucharest Graphic Days
Bucharest Graphic Days - editia I, 2022, este un eveniment din Romania dedicat exclusiv graficii care are ca scop promovarea si consolidarea breslei, interactiunea in interiorul ei si cu profesionisti din afara tarii. Construit pe colaborarea cu institutele culturale si cu alte organizatii culturale din tara, multiplul eveniment are caracter participativ, fiind deschis celor care au un produs grafic de impartit si discutat cu ceilalti. Se va desfasura in perioada 1-15 octombrie 2022, cu trei categorii de continut: Expozitii, Workshop, Talk. Toate detaliile despre evenimente si programul sunt pe graphicdays.ro
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana la 9 octombrie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Pretul biletului de intrare: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei.

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.