Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie de Arta Orientala

Expozitie de Arta Orientala

Email Imprimare

In luna iunie 2010 vom avea bucuria de a vizita Expozitia Orientul vine in Romania. Principalul scop al expozitiei este de a recrea in capitala Romaniei mediul tipic oriental, in care vizitatorul poate intelege cum este construita o casa orientala, care sunt ornamentele, mobilierul si toate micile placeri ale vietii fara de care Orientul nu poate fi inteles. Totodata, expozitia va revela prezenta specific orientala a sacrului si a traditiei in perimetrul cotidian al vietii si al muncii.

Vizitand aceasta expozitie de arta orientala, vizitatorii vor avea sansa de a intra in fascinanta lume orientala. Organizatorii britanici ai expozitiei ne-au declarat ca principalul obiectiv al expozitiei este de a fi o punte catre cultura orientala si pentru intelegerea conceptului de viata si casa orientala de catre europeni.
In acest an, dupa deosebite eforturi, Expozitia de Arta Orientala vine in Romania la invitatia Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica sub titlul incitant: Orientul vine in Romania. Prestigioasa expozitie este privita in intreaga Europa ca un important mijloc prin care tarile din Orient isi pot prezenta traditiile, experienta si magia culinara si totodata comorile de arta.
Ca intotdeauna, cele mai prestigioase si importante ambasade acreditate la Bucuresti vor fi invitate sa ia parte la acest spectacol de traditie si arta, pentru a-si putea prezenta traditiile si arta in fata publicului din Romania indeplinindu-si astfel indatorirea de ambasadori ai culturii si traditiei. Profesorul Anton Caragea a declarat ca aducerea in Romania a Expozitiei de Arta Orientala este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale vietii diplomatice, iar acordul organizatorilor de a-si trimite pretioasele colectii ale expozitiei Orientul vine in Romania sunt o dovada ca Romania este o tara importanta si deschisa catre experientele si civilizatiile orientale.            
Deschiderea festiva a expozitiei va avea loc miercuri, 16 iunie, ora 14, la sediul Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, Sector 4 , Bucuresti).
Expozitia are loc sub Inaltul Patronaj al Ambasadei Emiratelor Arabe Unite in Romania. Cuvantul de deschidere va fi adresat de Excelenta Sa Emil Constantinescu, fost Presedinte al Romaniei.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.