Luni, 13 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Noaptea Muzeelor 2015 la MNAR

Noaptea Muzeelor 2015 la MNAR

Email Imprimare

In acest an, cu ocazia Noptii Muzeelor, MNAR se alatura Retelei Nationale a Muzeelor din Romania pentru a protesta fata de saracirea ireversibila a patrimoniului muzeal national din cauza restituirilor de bunuri culturale si cladiri care au adapostit muzee. Demersul isi propune sa contribuie, de asemenea, la accelerarea gasirii unor solutii legislative echilibrate care sa opreasca acest fenomen.
Sub titlul Priveste arta! Arta te priveste!, MNAR propune publicului, pe langa vizita in Galeria Nationala si in expozitiile temporare deschise in nocturna, un periplu mai putin obisnuit intr-o Galerie de (ne)uitat. Aceasta va cuprinde ramele si soclurile catorva dintre lucrarile ce nu mai fac parte din patrimoniul muzeal in urma unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Program sambata, 16 mai

- 11.00 – 19.00:  vor putea fi vizitate cu tarif normal Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady.
In intervalul orar 11.00 – 19.00 sunt inchise: galeriile permanente, expozitiile temporare de la sediul MNAR si Muzeul Colectiilor de Arta.

- 19.00 – 04.00: vor putea fi vizitate in regim de gratuitate:

1) La sediul central: Galeria Nationala; Galeria de ne(uitat) - parterul Galeriei Nationale; in avanpremiera, expozitia eveniment Constantin Popovici si seductia modernitatii (parterul Galeriei Nationale)
Expozitia Constantin Popovici si seductia modernitatii realizata de Cabinetul de Desene si Gravuri al MNAR este dedicata sculptorului Constantin Popovici, creatorul monumentului Electricitatii – Prometeu de la barajul Vidraru si al monumentului dedicat poetului George Bacovia de la Bacau. Expozitia prezinta publicului aproximativ 100 de lucrari. Dintre acestea, 81 au fost concepute pentru o expozitie care ar fi trebuit sa aiba loc la Paris Art Center in anul 1988 si au fost donate de doamna Augustina Popovici, sotia artistului, in anul 2014. Lor li se adauga alte lucrari din colectia doamnei Popovici, precum si sculpturi donate anterior.

2) La Muzeul Colectiilor de Arta:
Expozitia Comori de arta din Colectia Ion Chiricuta
Organizata de Muzeul Colectiilor de Arta in colaborare cu Muzeul "Vasile Parvan" din Barlad la initiativa fiului colectionarului, prof. dr. Ion-Christian Chiricuta si a Argo Art Consulting, expozitia cuprinde o selectie de 65 de obiecte de arta (picturi, lucrari de grafica, sculpturi, piese de mobilier si textile) din colectia renumitului medic oncolog Ion Chiricuta. Unul dintre cei mai pasionati iubitori de arta ai secolului al XX-lea, Ion Chiricuta a achizitionat de-a lungul vietii obiecte de arta traditionala, de arta decorativa europeana si lucrari de arta romaneasca moderna semnate de autori precum: Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Ion Tuculescu, Alexandru Ciucurencu, Francisc Sirato etc.

In intervalul orar 19.00 – 04.00 sunt inchise: Galeria de Arta Europeana, Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady si expunerea permanenta a Muzeului Colectiilor de Arta.

Program duminica, 17 mai:

11.00 – 19.00 vor putea fi vizitate cu tarif normal: Muzeul Colectiilor de Arta (fara expozitiile temporare), Muzeul K.H. Zambaccian si Muzeul Theodor Pallady

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.