Marti, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Zestrea sarbatoreste Ziua Romaniei la Lisabona

Zestrea sarbatoreste Ziua Romaniei la Lisabona

Email Imprimare

Colectia Zestrea by Liliana Turoiu sarbatoreste Ziua Romaniei alaturi de romanii din Portugalia, in cadrul evenimentelor culturale organizate la Lisabona de Ambasada Romaniei in Portugalia si de Institutul Cultural Roman. Este vorba despre doua expozitii de arta si costum, in doua locuri emblematice: in somptuosul Teatro Thalia, respectiv in Galeria de Arta a Institutului Cultural Roman din Lisabona.

Tinutele pretioase Zestrea, inspirate de straiele domnitelor si reginelor, precum si de motivele iilor romanesti traditionale, sunt expuse de Ziua Nationala a Romaniei in celebrul Teatro Thalia din Lisabona. Expozitia face parte din evenimentul cultural organizat de Ambasada Romaniei in Portugalia, in prezenta Excelentei Sale, doamna ambasador Ioana Bivolaru.
Construit in 1820 de Contele de Farrabo si distrus de un incendiu devastator, spatiul a fost reabilitat in 2009, avand acum o impozanta fatada de inspiratie antica, cu coloane din marmura decorate cu sfincsi. Teatro Thalia este un loc special, care gazduieste conferinte internationale, concerte exceptionale si evenimente culturale de prestigiu, precum cele ale Ministerului Stiintelor, Ministerului Invatamantului ori ale Asociatiei Academice din Lisabona.
Periplul portughez al Zestrei romanesti continua, intre 2 si 12 decembrie, cu expozitia de la Galeria de Arta a Institutului Cultural Roman din Lisabona - un spatiu modern si rafinat, aflat in cel mai vizitat cartier al Lisabonei, Alfama. Eleganta patinata a cladirii si designul interior ingenios, realizat in spirit contemporan, sunt sporite de spatiul expozitional de la parter. Acesta este un loc aparte, unde artisti consacrati din domeniul literaturii, artelor vizuale, muzicii, dansului si filmului si-au expus lucrarile, au sustinut spectacole ori concerte, asa cum a fost, de exemplu, prestatia de exceptie a violoncelistului Razvan Suma, care a incantat auditoriul la evenimentul de deschidere oficiala al noului sediu I.C.R. la Lisabona.

Povestea zestrea merge mai departe
Adevarat promotor al valorilor autentice romanesti, culturale, etnografice si istorice, creatoarea Liliana Turoiu – artist plastic si lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti – a sprijinit intotdeauna cultura romaneasca, atat prin colectiile si expozitiile sale de arta si costum contemporan, cat si prin numeroase conferinte sustinute in cadrul unor prestigioase institutii academice romanesti si internationale.
Zestrea by Liliana Turoiu este mai mult decat o colectie de vesminte inspirate de straiele domnitelor de alta data si de iile pretioase: este un proiect cultural de promovare a identitatii nationale, cu un puternic caracter educational si intercultural, adresat celor preocupati de traditie, valori autentice si moda. Proiectul cuprinde atat colectia vestimentara moderna, inspirata din costumul traditional romanesc, cat si un album de arta si costum, ale carui fotografii au fost realizate in Castelul Bran.

Mai multe detalii despre proiectul Zestrea gasiti pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, precum si de pe pagina facebook Liliana Turoiu Studio - Official.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.