Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Intalniri in pagini tiparite, la MNAR

Expozitia Intalniri in pagini tiparite, la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va invita, in perioada 6 iulie-10 septembrie 2017, sa vizitati Expozitia de grafica Intalniri in pagini tiparite: Tudor Banus - Honore Daumier, care va avea loc in salile Kretzulescu ale MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Expozitia grupeaza un ansamblu de lucrari de grafica apartinand artistilor Tudor Banus (59 de lucrari) si Honore Daumier (20 de lucrari). Contextul politic si social reprezinta o sursa comuna de inspiratie in opera celor doi, avand ca mod de expresie ilustratia de presa. Lucrarile artistilor imbina o multitudine de perspective (sociale, psihologice si politice) si lasa privitorului spatiu pentru a intelege aceasta arhitectura a umanitatii pe care cei doi o construiesc in epoci diferite. Intalnirea celor doi in aceasta expozitie rezida in surprinderea tensiunilor si angoaselor lumii contemporane lor.

Tudor Banus s-a nascut in 8 iulie 1947, in Bucuresti si este fiul cunoscutei poete si scriitoare Maria Banus. Acesta a finalizat studiile la Institutul de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, in anul 1971. Pe fondul tensiunilor generate de situatia politica din perioada comunista se stabileste in Franta, un an mai tarziu. El va lucra initial ca desenator arhitect. In paralel studiaza tehnicile picturii in ulei si gravurii la Ecole Nationale Superieure de Beaux-Arts din Paris. Din anul 1976, incepe colaborarea cu unele dintre cele mai importante publicatii din lume: Le Monde (cu care va colabora peste trei decenii), L'Express, Le Point, Le Figaro, Die Zeit, The New York Times, The New York Magazine.
Honore Daumier (1808-1879) a fost un renumit ilustrator, litograf, desenator, pictor si sculptor de origine franceza. In anul 1816, la Paris, artistul va incepe studiul bazelor desenului alaturi de Alexandre Lenoir, ca apoi, incepand cu anul 1825, sa se initieze in studiul gravurii alaturi de litograful Zephirin Belliard. Interpretarea intr-un stil parodic al politicii era un lucru curajos pe care nu multi artisti si-l asumau. Anul 1835 marcheaza apogeul carierei sale, acesta devenind unul dintre cei mai apreciati caricaturisti politici ai acelor vremuri. Bucurandu-se de un mare succes, multe publicatii importante ale vremii (La Silouhette, La caricature, Le Charivari etc.) erau interesate de publicarea litografiilor sale.
Program de vizitare: miercuri - duminica, 11.00 - 19.00.
Bilet de intrare: 10 lei.
Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.

Mai multe detalii gasiti pe mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.