RO.aliment va invita la expo-conferinta Produsul Romanesc - gust autentic, cadru european

Imprimare

RO.aliment organizeaza, pentru al patrulea an consecutiv, expo-conferinta Produsul Romanesc, cel mai apreciat eveniment dedicat preparatelor veritabile romanesti, in data de 6 iunie 2019, la Hotel Caro Bucuresti. Este intalnirea anuala a producatorilor, procesatorilor si furnizorilor de produse si servicii pentru toate ramurile conexe industriei agroalimentare din Romania cu buyeri din marile retele de magazine, autoritati, asociatii de profil, experti si oameni de stiinta.

Evenimentul este organizat cu sprijinul asociatiilor partenere: Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL), Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Specialistilor din Morarit - Panificatie din Romania (ASMP), Romalimenta si Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) si sponsorilor Ocean Fish, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Diana, Aqua D&P si KUK Romania.
De patru ani, promovam necesitatea educarii consumatorului, din dorinta de a-l indrepta spre produsele autentice romanesti. Prin acestea, ne referim la acele alimente care sunt realizate cu materii prime produse in Romania, procesate in tara noastra si care au savoarea preparatelor de odinioara, ce ne aduce aminte de gustul bucatelor puse pe masa de bunicile noastre in copilarie. Astfel, ne asiguram ca retetele romanesti vor fi transmise generatiilor viitoare, care vor avea si ele apetit pentru produsele ce fac parte din mostenirea noastra. De aceea, organizam in fiecare an expo-conferinta Produsul Romanesc, in care adresam cele mai importante intrebari autoritatilor si asociatiilor de profil, pentru a putea pune industria agro-alimentara romaneasca pe o traiectorie sustenabila, a declarat Claudia Bocean, General Manager RO.aliment, organizatorul evenimentului.

Gustul Ales - distinctia ce va diferentiaza de competitie
In cadrul expo-conferintei Produsul Romanesc este organizat concursul Ora de bun gust, creat din dorinta de a premia excelenta in materie de gusturi si preparate veritabile romanesti. Un juriu format din specialisti si participanti deopotriva vor degusta si vor vota produsele inscrise, ponderea voturilor fiind de 50-50. Fiecare produs este incadrat la una dintre urmatoarele categorii: produse lactate (cascavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf etc.), carne artizanal, carne industrial (crud-uscate, fiert-afumate), ready-meal, dulciuri/panificatie artizanal (paine, fursecuri etc.), legume-fructe procesate (zacusca, dulceata, gemuri), bauturi alcoolice si non-alcoolice (sucuri de fructe, vinuri, vinars), preparate din peste.
Produsul cu cel mai mare punctaj de la fiecare categorie va fi recompensat cu trofeul Gustul Ales. In mod special, vor fi acordate trofee indiferent de categoria din care fac parte, astfel: un premiu acordat produsului care va avea cel mai mare punctaj total si un premiu pentru produsul care va primi cele mai multe voturi din partea consumatorilor. Vor fi acordate si trei premii speciale din partea juriului: Noutate (premiul pentru produsul lansat in 2019), Sanatate (premiul oferit produsului cu cele mai multe beneficii pentru sanatate) si Special (premiul pentru procesul tehnologic deosebit si continutul de ingrediente inovatoare). Fiecare castigator va primi trofeul Gustul Ales, diploma ce garanteaza validitatea premiului, dar si acoperire media in publicatiile partenere.
Perioada de inscrieri se inchide vineri, 24 mai, ora 18:00. Nu ratati sansa de a obtine recunoasterea pe care produsul dvs o merita. Inscrierile se fac pe www.roaliment.ro.

Intalniri 1-to-1 cu buyerii hipermarketurilor
Pentru a asigura o piata de desfacere alimentelor romanesti, de patru ani se organizeaza intalniri intre producatorii mici si medii din orice segment din zona food cu reprezentanti din departamentele de buying din cadrul marilor retele de magazine. Selgros, Carrefour, Metro au fost inca de la prima editie, fiind deschisi si bucurosi sa guste produse noi romanesti, care sa le consolideze raftul cu alimente autohtone. De-a lungul anilor, s-au stabilit unor relatii deosebite, care s-au concretizat cu listarea produselor participantilor pe rafturile hipermarketurilor.
Daca sunteti producator, va puteti seta intalnirea cu retailul prin confirmarea participarii la conferinta pana pe data de 31 mai 2019, completand un formular pe acelasi site www.roaliment.ro.

Expozitie B2B dedicata procesatorilor
Fie ca sunteti producator/procesator, fie ca sunteti furnizor de servicii sau produse pentru industria alimentara, puteti avea un stand in cadrul expo-conferintei si sa va prezentati oferta celor 200 de persoane asteptate, printre care si retaileri, distribuitori, autoritati si asociatii de profil. Pentru oferta, puteti scrie pe Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau puteti suna la numarul de telefon 0744 162 991.

Produsul Romanesc - gust autentic, cadru european
In contextul european actual, tema principala a expo-conferintei este Gust autentic, cadru european. Mai mult ca oricand, anul acesta, legatura dintre temele europene si produsul romanesc este un subiect actual. Si nu doar pentru ca, pentru jumatate de an, Romania detine, pentru prima oara, Presedintia Consiliului Uniunii Europene, ci mai ales ca, in acest an, se configureaza viitoarea forma a pietei alimentare europene. Acum au loc dezbaterile pentru trasarea viitorului Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027. Tot acum se pregatesc masurile impuse de o serie de regulamente ce privesc ambalajele, siguranta alimentara, ingredientele, legislatie care, desi votata, va intra in vigoare din 2020-2021.
Pentru inscrieri, trebuie sa completati formularul de pe acelasi site www.roaliment.ro

Despre RO.aliment
Infiintata in urma cu patru ani, revista de specialitate RO.aliment se adreseaza specialistilor din industria agroalimentara, dorind sa realizeze conexiuni intre cererea si oferta din tara noastra. Prin cele patru editii tiparite anual, publicatia prezinta cele mai noi informatii tehnice in domeniu, realizeaza studii de impact, de schimbare a gusturilor consumatorilor si analizeaza tendintele ce vor marca industria in urmatoarea perioada. Concomitent, revista RO.aliment organizeaza patru evenimente in fiecare an: seminarul Nutritie. Nutrienti. Sanatate, expo-conferinta „Produsul Romanesc”, Ingredients Show si seminarul Etichetare. Siguranta. Etica.