Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Nostalgia aplicata, expozitie de fotografii, la MTR

Nostalgia aplicata, expozitie de fotografii, la MTR

Email Imprimare

Cu ocazia Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, Ambasada Republicii Serbia din Bucuresti si Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 6 iunie 2019, ora 17.30, la deschiderea expozitiei de fotografie Nostalgia aplicata, reprezentand orasele Belgrad si Bucuresti. Aceasta editie a expozitiei Nostalgia aplicata este organizata cu ocazia Presedintiei Romaniei la Consiliul UE de catre Ministerul Integrarii Europene al Republicii Serbia, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.

Autorul din Serbia, Mitar Mitrovic, a vizitat Bucurestii in luna mai a acestui an si a fotografiat locuri, evenimente, scene si oameni care i-au amintit de Belgrad. In acelasi timp, autorul din Romania, Petrut Calinescu, a vizitat capitala Belgrad si a fotografiat orasul si locuitorii sai, folosind obiectivul fotografului nostalgic. Fotografiile pe care le-au facut Mitar si Petrut alcatuiesc expozitia Nostalgia aplicata.
Proiectul Nostalgia aplicata este conceput ca o serie de expozitii comune de fotografii a doi fotografi, unul din Serbia si unul din tara care detine Presedintia Consiliului UE. Ideea principala este ca, si in acest fel, sa se stimuleze schimbul cultural dintre cele doua tari, precum si sa se promoveze valorile europene si colaborarea Serbiei cu tarile membre UE. Aceasta expozitie reprezinta una dintre activitatile de comunicare sustinute de catre Ministerul Integrarii Europene al Republicii Serbia.
Mitar Mitrovic, autor de fotografie de presa si documentara, a absolvit Scoala Superioara Politehnica la Belgrad, sectia Design industrial. Fotografiile sale surprind momente ale activitatilor din viata de zi cu zi a omului obisnuit, izvor nesecat de inspiratie. Pana acum a avut trei expozitii individuale, Discarded pieces – Lucrari abandonate, la galeria Proces, Iz dvojke u iks – Din doi in X, la Centrul de Cultura Vlada Divljan si Impresionizam - Impresionismul la Centrul de Cultura Grad, dar si numeroase expozitii de grup.
Fotograf premiat, care, printre altele, in anul 2017 a primit premiul pentru cea mai buna fotografie de presa Press photo Serbia. Momentan lucreaza ca fotoreporter si redactor la Casa de Presa Ringier Axel Springer.
Petrut Calinescu este un fotograf si videograf documentarist din Bucuresti, Romania. Este reprezentat de agentiile Panos Pictures si Iaif Agentur. In prezent, este freelancer si co-fondator al Centrului de Fotografie Documentara care urmareste producerea, stimularea si promovarea celor mai reusite proiecte de fotografie documentara din Romania. Dintre proiectele personale recente ale lui Petrut, mentionam: Mandrie si Beton, Marea Neagra, Periferia B.
Fotografiile lui Petrut au fost publicate in diverse ziare si reviste din strainatate – de la Sunday Times Magazine, Businessweek si New York Times Lens. De asemenea, a lucrat pentru diversi clienti din zona ONG-urilor si a companiilor comerciale: Orange, Ericsson, Renault, Robert Bosch si Discovery Channel. Petrut este castigatorul unor premii de fotografie internationale, printre cele mai recente numarandu-se: Documentary Award/Humanity Photo Awards in China, sprijinit de UNESCO si Honorable Mention/China International Press Photo award in 2015.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana pe 16 iunie 2019, de marti pana duminica, orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.