Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Licitatia de arta Azi un ou, maine un teatru

Licitatia de arta Azi un ou, maine un teatru

Email Imprimare

Artmark pune o importanta caramida la construirea Teatrului Grivita 53 prin intermediul Licitatiei de Arta Postbelica si Contemporana, din data de 9 iulie, care include o sectiune caritabila dedicata in mod special acestui proiect. La acest demers s-au alaturat o serie de artisti care gireaza cu operele lor unicitatea proiectului de a construi primul teatru privat din Romania ridicat cu sprijinul comunitatii.

Micuta Picasso (Alexandra Nechita), Gheorghe Fikl, Mihai Popescu, Francisc Chiuariu si Arantxa Etcheverria sunt artistii care au creat si donat 5 sculpturi monumentale, de interior/exterior, sub forma unor oua supradimensionate, cu inaltimea de 2 metri si diametrul de 1,65 metri, ce vor intra in licitatia de arta contemporana din 9 iulie. "Ouale pictate" au un pret de pornire de numai 5.000 de euro, insa estimarile valorilor de piata ale acestora variaza, functie de cotatia de piata a artistilor donatori (intre 8.000 si 45.000 euro).
Grivita 53 este primul teatru construit impreuna dupa 70 de ani, ultimul demers in acest sens a fost realizat de Liviu Ciulei in 1946. Eu am pus la vanzare casa bunicii mele si cu banii castigati am achizitionat terenul. Pentru constructie am nevoie de implicarea voastra. Tot ce am facut pana astazi in cariera mea, am facut impreuna, in echipa. Imi doresc sa construim mai mult decat un teatru, sa construim un exemplu care sa intre in istorie, sa ne defineasca generatia, sa construim un spirit, o atitudin", regizoarea Chris Simion-Mercurian, initiatoarea proiectului.
Licitatia din data de 9 iulie include, de asemenea, si o selectie de lucrari postbelice si contemporane, semnate de nume romanesti cu ecou international: Baba, Èšuculescu, Bernea, Neagu, Ciucurencu, Bratescu, Caltia, Ilfoveanu, Dumitrescu si multi altii.

Licitatia de Arta Postbelica si Contemporana, inclusiv o sectiune caritabila pentru construirea teatrului Grivita 53
Artmark, Palatul Cesianu-Racovita
9 iulie 2019, ora 19.00




Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.