Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Congresul Societatii Romane de Apiterapie 2019

Congresul Societatii Romane de Apiterapie 2019

Email Imprimare

In ultimii ani, interesul general pentru terapii complementare care se bazeaza pe substante si pe tratamente naturale a crescut tot mai mult, multumita rezultatelor clinice obtinute. Apiterapia este una dintre aceste terapii complementare, aflata in plina dezvoltare. La noi, acest domeniu are o istorie demna de luat in seama, Romania fiind una dintre primele tari din lume care a apreciat la justa valoare beneficiile pentru sanatate ale produselor apicole. Scoala romaneasca de apiterapie a ajuns cunoscuta pe intreg mapamondul, iar specialistii nostri sunt cautati de institute din alte tari, care s-au convins de eficienta si valoarea acestei terapii si care doresc sa o implementeze local.

In perioada 11-14 octombrie 2019, va avea loc Congresul Societatii Romane de Apiterapie. Ajuns la a 12-a editie, prestigiosul eveniment este organizat de Societatea Romana de Apiterapie in parteneriat cu Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura si cu Fundatia Institutul International de Tehnologie si Economie Apicola (F.I.I.T.E.A.). Lucrarile congresului se desfasoara la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Bucuresti (bdul Ficusului nr. 42, sector 1), in zilele de 11 si 12 octombrie.
In prima zi a congresului (vineri, 11 octombrie) vor fi abordate teme precum istoricul apiculturii in Romania, plantele melifero-medicinale, calitatea produselor apicole, bazele bio-farmacologice ale apiterapiei. In a doua zi (sambata, 12 octombrie), disertatiile si discutiile se vor referi la bazele clinice ale apiterapiei. Printre vorbitori si moderatori se numara personalitati ale comunitatii stiintifice si medicale romanesti: dr. Stefan Stangaciu, dr. bioch. Cristina Mateescu si dr. ing. Otilia Bobis. Dintre speakerii de pe alte meleaguri ii amintim pe Kristina Perminaite, Kristina Ramanauskiene, Chiara Sinico, Anna Maria Fadda (din Lituania) si pe Sibel Silici, Serhat Ozer, Zuleyha Doganyigit (din Turcia).
In ziua de 13 octombrie (duminica), la sediul F.I.I.T.E.A. Apimondia (bdul Ficusului nr. 40, sector 1, Bucuresti) sunt organizate ateliere practice avand ca tematica modul de preparare si administrare a produselor apicole pentru sanatate, vitalitate (sport) si frumusete (api-cosmetica), precum si cursul intensiv Apifitoterapia in Anti-Aging, o abordare anti-aging a vietii cotidiene din perspectiva apifitoterapeutica.
In ziua de 14 octombrie, vor fi organizate excursii tematice la Centrul de Apiterapie din Bucuresti (str. C.A. Rosetti nr. 31), la Laboratoarele Medica din Otopeni, la Centrul de Apiterapie dr. Stefan Stangaciu din Contesti-Mereni, judetul Dambovita si la Clinica Youness din Stanesti, judetul Dambovita).
In deschiderea congresului va putea fi vizionata expozitia Api-Expo 2019 si va avea loc un concurs foto. Pe toata durata congresului, participantii se vor putea bucura de produsele apicole oferite de expozantii prezenti la eveniment – firme producatoare din diferite zone ale tarii, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura etc. Tot in cadrul congresului va avea loc si Adunarea Generala anuala a Societatii Romane de Apiterapie (la F.I.I.T.E.A. Apimondia), cu alegerea noului Consiliu Director al S.R.A.
Acest important eveniment anual al apiterapiei din Romania este sustinut de compania Apidava din Blaj. Mai multe detalii despre congres puteti afla intrand pe website-ul oficial al Societatii Romane de Apiterapie, www.apiterapie.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.