Marti, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente #comunitabara, prima editie a Taberei de Dezvoltare Comunitara Valea Mostistei

#comunitabara, prima editie a Taberei de Dezvoltare Comunitara Valea Mostistei

Email Imprimare

In weekendul 4-6 octombrie, a avut loc prima editie a Taberei de Dezvoltare Comunitara, #comunitabara Valea Mostistei. Fundatia PACT impreuna cu Primaria Valea Argovei si Grupul de Actiune locala Valea Mostistei au organizat acest eveniment care a reunit atat dezbateri si ateliere de lucru pe tema dezvoltarii comunitare, cat si implicarea comunitatii in evenimente conexe: concert la foc de tabara, targ de produse locale, expozitie de fotografii si povesti locale, activitati creative pentru copiii si tinerii comunitatii.

Evenimentul a reunit comunitatea oamenilor interesati de metodele si instrumentele specifice dezvoltarii comunitare, la nivel practic sau teoretic. Tema primei editii de Comunitabara a fost Ipostaze ale polarizarii in societatea romaneasca. Evenimentul s-a bucurat de prezenta Iuliei Drajneanu, expert in stiinte politice, a lui Mihnea Preotesei, cercetator stiintific in cadrul ICCV, si a lui Vasile Deac, doctor in sociologie. De asemenea, in cea de-a doua zi, practicieni in domeniul dezvoltarii comunitare au impartasit bune practice, prin ateliere de lucru si prezentari de studii de caz.
Tabara a reunit organizatii neguvernamentale cu experienta si organizatii comunitare care lucreaza la firul ierbii in propriile comunitati. Schimbul de idei si de solutii a vizat conturarea unei societati civile active si participative.
Nu a lipsit nici implicarea autoritatilor locale, care au participat activ la dezbateri si ateliere,  impartasind din experienta proprie si mobilizand comunitatea, prin reprezentantii lor - domnul Costel Boitan, primar in Valea Argovei, si domnul Voicu Ion Costea, GAL Valea Mostistei.
Seara lui 5 octombrie a fost dedicata oamenilor din Valea Argovei la concertul domnului Nicu Pistol, maestrul lingurilor din Spantov, si in prezenta artistilor de la Tapinarii. In cea de a treia zi, in 6 octombrie, a avut loc evenimentul comunitar Confluente pe Valea Argovei. Acesta a adus la un loc producatori locali de branza, peste afumat, miere, suc de mere, legume, placinte, cozonaci si obiecte decorative, povesti locale impartasite de Nea Ursu, invatatorul Verdes, preotul Badica si eleva Raluca Macrea, pe acordurile Ansamblului Multicultural Valea Mostistei.
De asemenea, copiii din comunitate s-au putut bucura de ateliere de pictura, modelaj si bricolaj si de o expozitie de fotografie, datorita implicarii doamnelor profesoare din Scoala Valea Argovei si a doamnei directoare Nicolae Melania, dar si de ateliere de robotica - Arhipera - arhitectura sociala participativa, ateliere de decupaj si tehnica servetelului, multumita lui Dori Dogariu, un atelier de dans cu Cosmina Fleican din Soldanu si de experienta calatoriei in trecut prin Muzeul Memoriei. 
Din anul 2006, Fundatia PACT accelereaza schimbarea in sudul Romaniei, implicandu-se in comunitatile locale. Pana acum, proiectele PACT au implicat peste 22.000 de oameni din 160 de comunitati din Romania.
Mai multe detalii gasiti pe www.fundatiapact.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.