Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, filme, emisiuni Cultura minoritatilor, la TVR 2, de luni pana vineri, de la ora 14.30

Cultura minoritatilor, la TVR 2, de luni pana vineri, de la ora 14.30

Email Imprimare

Romania este un exemplu de buna intelegere intre diferitele comunitati etnice care convietuiesc aici de secole si care s-au integrat foarte bine in societate. Un exemplu de diversitate etnica pentru intreaga Europa. Alaturi de romani, la noi in tara traiesc nu mai putin de 18 etnii recunoscute oficial, de la maghiari, germani, romi, sarbi si bulgari pana la armeni, lipoveni, tatari si chiar italieni. Fiecare etnie, indiferent ca este mai mica sau mai mare, isi are povestea ei, care vorbeste despre traditiile si obiceiurile proprii, despre intamplari si evenimente petrecute pe aceste meleaguri, despre oameni deosebiti.

Fiecare etnie a marcat si a contribuit, in felul ei, mai mult sau mai putin, la istoria acestor meleaguri, prin personalitati, obiceiuri, specific culinar si multe altele. Iar aceste comunitati etnice sunt vii, au o viata sociala si culturala dinamica, cu activitati si evenimente locale, unele de interes general, nu doar intracomunitar. Toate aceste minunate povesti de viata va sunt prezentate in emisiunea Cultura minoritatilor, difuzata pe canalul TVR 2, de lunea pana vinerea, de la ora 14.30.
Aceasta emisiune reuseste sa gaseasca si sa ne prezinte esenta fiecarei etnii, lucrurile relevante ale fiecarei nationalitati care traieste aici. Fie ca este vorba de reportaje in zonele si in satele locuite preponderent de alte nationalitati, precum sasii, maghiarii sau lipovenii, fie ca este vorba de interviuri cu reprezentanti oficiali ai etniilor respective sau prezentarea unor reprezentanti remarcabili, precum povestea familiei de bancheri de origine greaca Chrissoveloni, una dintre cele mai bogate din tara, emisiunea este deosebit de interesanta. De asemenea, sunt prezentate portretele unor personalitati din Romania care sunt de alte etnii, cateva exemple fiind Nicu Alifantis, greco-macedonean, Johnny Raducanu, rom, sau Neagu Djuvara, aroman. In seria de reportaje Identitati, emisiunea aduce in fata telespectatorilor lucruri inedite, ca, de pilda, o calatorie in universul literaturilor romana si idis, realizata printr-un spectacol-lectura care face o interesanta paralela intre operele marilor scriitori I.L. Caragiale si Salom Alehem.
Emisiunea Cultura minoritatilor este realizata prin colaborarea dintre Sectia in Limba Maghiara a TVR, Sectia de Limba Germana si Sectia Alte Minoritati. Se difuzeaza atat pe TVR 2, cat si pe TVR+ si poate fi urmarita si pe tableta sau pe telefonul mobil.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.