Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, filme, emisiuni Sonoritati de toamna si Harta Romaniei interbelice la "Cartografii sonore"

Sonoritati de toamna si Harta Romaniei interbelice la "Cartografii sonore"

Email Imprimare

Concertele stagiunii Cartografii sonore continua prin programul de toamna cu un eveniment special marti, 23 octombrie, de la ora 18:00, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (Strada Londra nr. 39). Evenimentul face parte din proiectul 100 de ani in 100 de concerte, derulat de UCIMR pentru a sarbatori Centenarul alaturi de public si cei mai buni artisti ai momentului, dar si alaturi de cele mai promitatoare talente ale muzicii contemporane.

Seara va fi dedicata hartii Romania pe judete si administrativa, aparuta in anul 1934 la Institutul Cartografic Unirea, iar cuvantul inainte va apartine muzeografei Ioana Zamfir. Publicul este invitat sa redescopere aceasta harta istorica ce va capata, cu acest prilej, o "textura sonora" aparte, marcata de exotismul muzicii nipone si europene sub egida concertului Sonoritati de toamna. Vor interpreta: Chiyuki Funakoshi – percutie (marimba) si soprana Mayuko Komori, in colaborare cu pianistul Mihai Murariu.
Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, prin inscriere in prealabil pe site-ul muzeului, la pagina evenimentului.
Laureatii concursului Romania, desfasurat anul acesta la Tokyo, organizat de Romanian Music Society in Japan, vor prezenta in fata publicului un program deosebit de spectaculos, compus din opusuri ale creatorilor niponi, precum: Takatsugu Muramatsu, Kazunori Miyake, Tatsunosuke Koshitani, cat si lucrari semnate de titani ai muzicii europene: Johann Sebastian Bach, Vincenzo Bellini, Giacomo Puccini.
Artistii si-au dorit de mai mult timp sa viziteze Romania, iar castigarea concursului din Tokyo le-a adus prilejul de a concerta aici, intr-un miniturneu organizat de UCIMR.
Concertul de la Muzeul National al Hartilor, unde se regasesc nenumarate geografii ale lumii, este un bun prilej, atat pentru public, cat si pentru artisti, de a redescoperi colectia impresionanta de harti istorice, printre care se afla si numeroase harti valoroase ale Romaniei si Japoniei realizate cu secole in urma.

Romania pe judete si administrativa, 1934
Aceasta harta a Romaniei Mari a fost realizata si imprimata la Institutul Cartografic Unirea, institut infiintat de generalul si cartograful Constantin Teodorescu. Participant la luptele de la Turtucaia, din Primul Razboi Mondial, generalul a ramas o figura controversata in istoria romaneasca, din cauza infrangerii suferite de Armata Romana. Cu prilejul acestei editii a Cartografiilor Sonore, va invitam sa aflati mai multe detalii despre contextul din care provine aceasta lucrare cartografica si despre povestea autorului sau.
Pentru completarea experientei, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise pe harta.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.