Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Lansarea primului volum de proza scurta romaneasca inspirata din lumea sahului

Lansarea primului volum de proza scurta romaneasca inspirata din lumea sahului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 4 august 2021, intre orele 18.00 si 20.00, la Sala Media, unde va avea loc lansarea cartii intitulate Sahistii. Povestiri, publicata luna aceasta de Editura Eikon. Cartea cuprinde treizeci si doua de povestiri, fiecare dintre ele reprezentand simbolic cate o figura din setul de sah cu acelasi numar de piese. Ionut Iamandi, autorul volumului, afirma ca firul cartii este intr-adevar sahul, dar povestirile arata "cat de multe si profunde lucruri poate spune acest joc despre conditia umana".
In Prefata cartii, Andrei Manolescu apreciaza ca povestirile din acest volum "sunt universale": Ele isi poarta cititorul din satele romanesti pana in indepartata Japonie, din Europa pana in America de Sud, din Egiptul Antic pana in zilele noastre, din lumea celor amarati si fara casa pana in palatele sefilor de stat, din zona infruntarilor dintre pensionarii din parc pana in cea a marilor turnee internationale, din dormitoarele comune ale lagarelor de concentrare pana in tunelurile de sub Zidul Berlinului sau de la batranii fara varsta pana la copiii minune.

Un alt cititor al cartii in faza ei de manuscris, marele maestru international la sah Florin Gheorghiu, a scris: Pentru un sahist, esichierul este doar suprafata, doar fata vazuta a jocului sau dedesubt, e viata cu zbaterile si constrangerile ei, care de multe ori ne scapa atunci cand ne aventuram in lumea sahului. Prin povestirile din cartea sa cuprinzator si inspirat intitulata Sahistii, domnul Ionut Iamandi ne ofera tocmai sansa de a face acele incursiuni in geologia partidelor de sah din toate vremurile si de pe toate continentele. O lectura fascinanta, care te absoarbe fara sa iti dai seama!
La lansarea de la Muzeul National al Taranului Roman sunt asteptati sa participe nu numai amatorii de sah sau jucatorii profesionisti, ci toti cei interesati de aceasta noua perspectiva literara asupra sahului si asupra oamenilor care il practica. Pe langa dialogul cu autorul, participantii la lansare vor putea asculta opinii despre carte expuse de marele maestru international Florin Gheorghiu, caruia ii este dedicata una dintre povestiri, scriitorul si criticul literar Ion Bogdan Lefter, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, jurnalistul Andrei Manolescu, autorul prefetei volumului, editorul Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon si antreprenorul cultural Cezar Armasu, editor al revistei Pallas Athena si sponsor al ilustratiilor din carte realizate de artistul plastic Adela Silvan.
Un fragment din carte puteti citi in articolul care poate fi accesat prin linkul urmator: https://pallasathena.ro/sahistii-primul-volum-de-proza-scurta-romaneasca-inspirata-din-lumea-sahului/
Ilustratiile cartii sunt prezentate in acest slide: https://youtu.be/tOmtjyYn180
Un interviu acordat de autor in cadrul emisiunii de sah "Strategie in alb si negru" de la postul de televiziune „Realitatea TV Plus†poate fi vizionat aici: https://youtu.be/yaeETvxEexE
Volumul Sahistii are 248 de pagini, format 14,5x20,5, pe hartie alba de 80g/m si poate fi achizitionat de pe site-ul librariei virtuale a Editurii Eikon: https://www.librariaeikon.ro/beletristica-critica/1057-sahistii-povestiri.html
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.