Sambata, 18 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Opera lui Traian, la MTR

Opera lui Traian, la MTR

Email Imprimare

Vineri, 28 octombrie 2011, ora 18:00, la Clubul Filantropia, se va discuta despre Opera lui Traian, de Ramon de Basterra, carte aparuta la Editura Institutul European, Iasi, 2011. Invitati: Mariano Martín Rodriguez si Oana Presecan.

Volumul – un jurnal de calatorie scris in perioada interbelica – este singurul de acest gen dedicat Romaniei de catre un scriitor spaniol. Desi a fost redactat in urma cu nouazeci de ani, actualitatea lui este pe alocuri frapanta. Sunt descrise societatea bucuresteana de inceput de veac, practicile ortodoxe, bisericile bizantine pictate, vesmintele taranesti multicolore, traditiile, dar si balurile stralucite ale epocii, birocratia sufocanta ori moravurile usoare ale burgheziei. Cartea poate fi asadar de interes atat pentru publicul larg, cat si pentru cercetatorii din diverse domenii umaniste. Basterra anticipeaza filozofia nationalitatii, cultivata in Romania de Lucian Blaga si de cercul format in jurul revistei Gandirea. In anii ’20, Nicolae Iorga a vorbit elogios despre acest eseu, propunand traducerea lui imediata.
Mai multe detalii pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.