Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Cartile lui George Banu la Festivalul National de Teatru

Cartile lui George Banu la Festivalul National de Teatru

Email Imprimare

In cadrul Festivalului National de Teatru, care va avea loc in perioada 28 octombrie - 06 noiembrie, Editura Nemira lanseaza doua titluri semnate de George Banu. Cele doua volume, aparute de curand in colectia Yorick sunt Reformele teatrului in secolul reinnoirii si Livada de visini, teatrul nostru.

Joi, 3 noiembrie, ora 15.00, George Banu va prezenta cartea Reformele teatrului in secolul reinnoirii, o sinteza originala a marilor revolutii estetice ale teatrului modern, panorama a gandirii teatrale ce a transformat scena europeana in cursul secolului XX. Evenimentul va avea loc la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) I.L. Caragiale (str. Matei Voievod nr. 75-77). George Banu va tine o prelegere in cadrul careia vor interveni rectorul UNATC-ului Gelu Colceag, regizorul Alexa Visarion si universitarul Octavian Saiu. Intalnirea va fi moderata de Ludmila Patlanjoglu.
Vineri, 4 noiembrie, ora 16.30, va fi lansata o noua editie, revizuita, a cartii Livada de visini, teatrul nostru in foaierul salii Amfiteatru a Teatrului National. Volumul contine fotografii realizate de Mihaela Marin, ce restituie momentele esentiale ale celebrei Livezi de visini regizate de Felix Alexa. Evenimentul va beneficia de prezenta Mihaelei Marin, a regizorului Felix Alexa si a scriitorului George Banu. Aceasta carte-album este rezultatul unei colaborari ce permite sa recitim capodopera cehoviana din perspectiva prezentului si sa revizionam spectacolul memorabil de la Teatrul National.
George Banu este profesor emerit de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris. Conduce revista Alternatives théatrales si colectia Le Temps du théatre la Editura Actes-Sud. Autor al unor volume de referinta consacrate scenei contemporane si principalelor sale figuri, lucrari traduse in numeroase limbi, dintre care mentionam: Actorul nesupus, Repetitiile, Spatele omului, aparute la Editura Nemira. A primit de trei ori Premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta; a obtinut Premiul de excelenta UNITER si Premiul Prometeu 2007. Este presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si presedinte al Premiului Europa pentru teatru, Doctor Honoris Causa al mai multor universitati europene.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.