Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Prea tarziu, prea putin, prea incet

Prea tarziu, prea putin, prea incet

Email Imprimare

Sub acest titlu, atat de sugestiv, Editura Business Adviser publica un ansamblu de eseuri economice, aparute in presa, in perioada august 2008 - octombrie 2009, sub semnatura profesorului Mircea Cosea. Reputat si recunoscut specialist, cu o temeinica pregatire profesionala, dar si cu o bogata experienta politica si guvernamentala, autorul reuseste sa prezinte si sa dezbata complicate fenomene si politici economice pe intelesul unor largi categorii de cititori, indiferent de pregatirea lor economica.

Subiectul este in continuare de maxim interes deoarece criza este departe de a fi trecut. Ea ne-a afectat, ne afecteaza si ne va afecta in continuare. Cauzele externe, istoria tranzitiei si politicile actuale se potenteaza reciproc si conduc la greutatile cu care ne confruntam. Profesorul Mircea Cosea incearca sa ne prezinte, cu un ochi critic, modul in care a fost perceputa si traita criza economica si financiara internationala de la nivelul simplului cetatean si pana la cel guvernamental.
Criza economica si financiara internationala a marcat profund Romania, fiind un adevarat moment al adevarului in care toate greselile, ezitarile si intarzierile procesului de democratizare si modernizare a tarii au iesit la iveala, demonstrand vulnerabilitatea si fragilitatea unei societati si a unei economii care, in multe cazuri, nu au putut decat sa mimeze schimbarea, ramanand in zona ineficientei si a formelor fara fond.
Evenimentele si masurile pe care eseurile le analizeaza conduc autorul la concluzia conform careia tot ceea ce s-a facut in Romania pentru a gestiona criza si pentru a usura populatia de povara efectelor ei a fost ori prea tarziu, ori prea putin, ori prea incet, fapt ce a condus la falimentul economiei, ajunsa sa supravietuiasca doar prin imprumuturi externe, la cresterea dramatica a somajului si la marirea decalajului de dezvoltare ce ne desparte de media europeana.
Volumul este bilingv, continand si versiunea in limba engleza a unei selectii formate din cele mai reprezentative eseuri publicate de profesorul Mircea Cosea in aceasta perioada.

Mircea Cosea - Prea tarziu, prea putin, prea incet, Editura Business Adviser, Bucuresti, 2009, pret: 25 lei

 

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.