Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Miercuri la Marriott, o carte despre prietenie

Miercuri la Marriott, o carte despre prietenie

Email Imprimare

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita in aceasta iarna este Miercuri la Marriott, un roman scris de Ioana Brusten si aparut la Editura Eikon. Cartea ne spune povestea a patru prietene – Adela, Celina, Amelia si Miruna – prietene din copilarie si care dupa mult timp isi dau intalnire la Marriott. In copilarie se completau minunat si fiecare era buna la ceva: Amelia era foarte buna la matematica, Adela nu uita niciodata nimic, avea toate caietele, notitele, hartiutele si fisele posibile, Celina facea niste compuneri senzationale, iar Miruna rezolva tot ceea ce presupunea creatie si indemanare.

Drumurile pe care si le-au ales mai tarziu in viata au fost cat se poate de diferite, dar au reusit sa pastreze legatura, in ciuda istoriilor de viata diferite. Intalnirea pe care si-au dat-o la Marriott nu este una formala. Chiar daca fiecare in parte ne apare ca o femeie puternica si cu o viata implinita care este gata sa treaca si prin foc, atunci cand se intalnesc, imaginea lor se schimba. Pana si restrictiile impuse de cura de slabire sau dietele de mentinere a siluetei.
Fiecare doreste sa spuna ce a mai facut, ce o framanta, sa gaseasca un sfat sau macar putina intelegere. Problemele lor sunt cat se poate de concrete: una dintre ele se afla in pragul divortului, alta se lupta cu un sef cam rupt de lume si care are pretentii absurde, una are probleme cu o vecina de cosmar, care doreste sa se impuna in curte, pe strada, in cartier doar pentru ca are bani, iar lumea trebuie sa stie cine este ea, in vreme ce alta si-a atras dusmania unui primar corupt.
Nu vom gasi insa nimic lacrimogen. Totul este tratat cu umor. Revin si unele amintiri din trecut, dar acestea nu influenteaza cu nimic prezentul, poate cel mult il explica, dar nu in totalitate. Amintirile se impletesc cu situatiile actuale, dar nici unele, nici altele nu prevad ce va fi in viitor.
Cartea este scrisa cu umor si chiar daca nu va da vreo reteta miraculoasa sau vreo solutie universala de rezolvare a problemelor cotidiene, cel putin le trateaza cu umor. Vor gasi cele patru prietene vreo solutie la necazurile lor? Vor mai ramane prietene dupa aceasta intalnire? Ramane sa aflati singuri aceste lucruri atunci cand veti citi romanul Miercuri, la Marriott. Eu nu va mai spun decat ca nu veti lasa cartea din mana pana cand nu veti intoarce si ultima pagina. (Cristina Toma)

Sursa: Bucuresti Fm

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.