Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Pacatul originar, sacrificiul fondator

Pacatul originar, sacrificiul fondator

Email Imprimare

Pacatul originar, sacrificiul fondator, volumul semnat de Emil Constantinescu, este doar primul din seria de sapte volume, Adevarul despre Romania. Acest prim tom are doua parti: Revolutia romana asa cum a fost si Trepte spre adevar, fiind dedicat martirilor si luptatorilor din revolutia romana.

Celelalte sase volume au urmatoarele titluri provizorii: Mineriadele: Fata violenta a postcomunismului 1990-1999, Democratia: De la nastere la majorat 1990-2007, Tara ca o prada: Calea romaneasca spre capitalism 1990-2007, Pretul schimbarii: Administratia Constantinescu 1996-2000, De la tara-problema la model regional: Politica externa 1996-2000 si Adevarul despre minciuna: Manipularea opiniei publice 1989-2009.
Asa dupa cum putem citi in Cuvantul inainte, autorul, cercetator si profesor universitar, fost presedinte al Romaniei in perioada de cotitura a anilor 1996-2000, si-a asumat scrierea acestor carti, pornind de la cuvintele Mantuitorului Cunoasteti adevarul si adevarul va va face liberi, in primul rand pentru ca a avut acces direct la documente esentiale, pentru ca a avut ocazia sa fie in contact direct cu mari actori ai jocului politic european si mondial, pentru ca s-a aflat in miezul unor evenimente care au hotarat cursul istoriei ultimelor doua decenii, dar, asa cum ne marturiseste, mai ales pentru ca pot sa spun fara ezitare lucrurile pe care le-am trait si pe care le-am aflat, sa public informatii corecte si documente despre persoane in viata care ocupa pozitii cheie in politica, in administratia si in economia Romaniei. Pot face acest lucru pentru ca nu pot fi santajat cu nimic din trecutul meu. Si nu pot fi cumparat cu nici un fel de avantaje pentru prezent sau viitor. O pot face infruntand pe cei care dirijeaza opinia publica, pentru ca nu ma preocupa nici voturile, nici ratingurile la televiziune care dau notorietate si apoi, prin confuzie, aduc popularitate si incredere.
Aceste marturisiri sunt importante, pentru ca hotararea de la care pleaca aceasta carte este de a spune adevarul pana la capat. Si acest lucru este posibil astazi pentru ca liber de exigentele unei pozitii oficiale, sunt dator sa spun oamenilor, care isi doresc adevarul, tot ceea ce stiu. Sunt fapte cercetate in mod obiectiv, fara ura sau intoleranta, sunt carti scrise de pe pozitia victimelor mintite sau speriate, care nu-si cunosc sau nu-si pot apara drepturile, in acelasi timp autorul declarand clar ca nu am pretentia ca sunt detinatorul unui adevar politic, juridic sau istoric incontestabil, si sunt gata sa discut si sa accept orice documente, fapte sau marturii care pot lumina mai bine sau chiar altfel realitatea.
Intreaga aceasta carte sta sub uriasa presiune a cuvintelor marelui om care a fost Mircea Vulcanescu si pe care Romania l-a pierdut in 1952, atunci cand a murit, la 28 octombrie, in inchisoarea din Aiud. La Curtea de Apel din Bucuresti, la finalul procesului sau, din 1948, in pledoaria sa a spus: Cred in Adevar si stiu ca nu e putere mai mare in lume decat Adevarul. Daca se va hotari ca trebuie sa ispasesc ceva, revendic dreptul de a patimi si de a suferi pentru adevar.

Emil Constantinescu - Pacatul originar, sacrificiul fondator, Editura Minerva, Bucuresti, 2009, pret: 25 lei

 

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.