Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente MOL Romania finanteaza proiecte pentru sanatatea copiilor

MOL Romania finanteaza proiecte pentru sanatatea copiilor

Email Imprimare

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate anunta inceperea celei de-a 12-a editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, destinat organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau interventii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice. La editia din acest an a Programului MOL pentru sanatatea copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maxima care poate fi accesata pentru finantarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finantare pana la data de  2 decembrie. In cadrul evenimentului de lansare a noii editii a programului, care anul acesta a fost organizat online, ONG-urile care au beneficiat de finantare in cadrul editiei precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate in perioada decembrie 2019 - octombrie 2020.
In mod special, discutia s-a axat pe modalitatile in care ONG-urile si-au adaptat metodele si proiectele la restrictiile generate de contextul pandemic. Cei prezenti au impartasit din experienta dobandita in acest an si au vorbit despre impactul situatiei actuale asupra muncii lor.
Dintre cele 18 organizatii care au obtinut finantare in 2019, sapte au finalizat proiectele propuse si sapte se afla in diferite faze de implementare, adaptand modalitatile si metodele initiale ori gasind solutii noi, compatibile cu conditiile neprevazute la planificare. Doua proiecte de tabere terapeutice urmeaza a fi reprogramate, iar alte doua proiecte vor fi restructurate. In cadrul proiectelor finalizate sau in curs de derulare in timpul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activitati de terapie prin arta - muzica si muzica asistata, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans si miscare si jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emotionale - teatru si confectionare de masti, terapie prin povesti si povesti terapeutice.
Pandemia izbucnita la inceputul acestui an ne-a adus pe toti in fata unor provocari majore, fara precedent. Acestea au accentuat dificultatile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilitati sau boli cronice, precum si familiile lor. A fost nevoie de o regandire corespunzatoare a interventiilor pentru acestia, iar specialistii din organizatiile partenere au dat dovada de mult profesionalism si s-au adaptat la noile conditii. MOL Romania ramane in continuare alaturi de cei care dezvolta proiecte pentru a genera o schimbare in bine in vietile micilor beneficiari, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.
Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 25.000 de lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada februarie - august  2021. Termenul-limita pentru inscrierea online a cererilor de finantare este 2 decembrie 2020, iar fondul total al sponsorizarilor este de 400.000 de lei. De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.642.000 de lei ONG-urilor pentru derularea a 209 proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 11.500 de beneficiari in activitatile lor. In pofida contextului generat de pandemie, MOL Romania ramane partenerul de incredere al comunitatilor si continua implicarea sociala in sprijinul categoriilor vulnerabile.
Programul MOL pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de compania MOL Romania. Anuntul programului precum si formularul de inscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Despre MOL Romania
MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 234 statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii. MOL Romania a fost prima companie petroliera care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate in clasamentul programelor de loialitate din Romania in cadrul cercetarii de piata QUDAL. Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. MOL Romania este un membru activ al comunitatilor in care opereaza, printr-o platforma extinsa de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sanatatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol si gaze internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari, o forta de lucru dinamica formata din 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. Activitatile de explorare si productie ale Grupului MOL sunt sustinute de o experienta de peste 75 de ani in domeniul hidrocarburilor. In prezent, activitatile de productie se desfasoara in 9 tari, iar cele de explorare in 14 tari. Grupul MOL controleaza trei rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 1.933 de statii de servicii in 10 tari din Europa Centrala si de Est, dintre care 234 in Romania.

Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non-profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si reabilitarea lor.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.