Luni, 6 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Donatii Recente. Fascinatia Lumii Antice, expozitie temporara

Donatii Recente. Fascinatia Lumii Antice, expozitie temporara

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Donatii Recente. Fascinatia Lumii Antice. Expozitia aduce in atentia publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alaturat colectiei muzeului in ultimii ani. Lucrarile expuse au fost donate muzeului de Marcel Aciocoitei, Marilena Borcescu, Liliana Sonia Sion si Ioana Zamfir, devenind in acest fel accesibile unui public amplu, nu doar cercetatorilor si specialistilor.
Expozitia este deschisa in perioada 18 decembrie 2020 - 14 februarie 2021, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, orele 10:00-18:00.
Pret bilet: 5 lei (tarif intreg).

Inca de la finalul Evului Mediu, lumea occidentala da o noua forma pasiunii pentru antichitate. Termenul de anticar, ce provine din latinescul antiquarius - adica "referitor la antichitate", desemna o persoana care colectiona si studia obiecte vechi (antiquus). Aceasta curiozitate pentru trecut ia un puternic avant in Renastere, cand totodata opera lui Ptolemeu incepe sa fie studiata intens la Florenta. Multiplele si profundele transformari pe care le genereaza in societatea occidentala raportarea la Antichitate si la cultura antica sunt bine cunoscute tuturor.
Asa cum se intampla constant de sute de ani, Antichitatea va genera, fara indoiala si de acum inainte, un interes puternic in randul publicului de pretutindeni. Imperiul Roman, Palestina, Grecia Antica, iata trei destinatii care evoca in mintea si in sufletul a milioane de oameni o varietate de imagini, de personaje si de povesti despre lupte, sacrificii, dar si despre idealuri si monumente care au supravietuit timpului.  
Expozitia Donatii Recente. Fascinatia Lumii Antice isi propune sa aduca in fata publicului cateva destinatii celebre ale Antichitatii, asa cum erau ele vazute prin ochii invatatilor europeni, de la inceputurile Modernitatii pana in secolul al XIX-lea. O selectie de carti, harti si gravuri va invita sa explorati cateva dintre reperele lumii antice, precum Ierusalimul, Podul lui Traian sau Areopagul.
Pentru organizarea expozitiei au colaborat: Ioana Zamfir (muzeograf), Elena Paunoiu-Calugaru (conservator) si Despina Hasegan (muzeograf).

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro/
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si canalul media online www.accmediachannel.ro si revista online www.daciccool.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.