Luni, 6 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Mirrors of Brancusi, un proiect multimedia dedicat sculptorului roman

Mirrors of Brancusi, un proiect multimedia dedicat sculptorului roman

Email Imprimare

In perioada 10-24 februarie are loc la Muzeul National al Taranului Roman expozitia multimedia Mirrors of Brancusi, un proiect care urmareste sa surprinda esenta sculptorului roman printr-o serie de instalatii si de experiente bazate pe opera lui Constantin Brancusi. Proiectul este organizat de Fundatia Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Christian Westblink, cu sprijinul JTI si Muzeul National al Taranului Roman. Mirrors of Brancusi doreste sa lase oamenilor o amprenta mai puternica si mai concreta asupra a cine a fost Brancusi, dar si o raportare la alte concepte si definitii, mai apropiate de esenta omului si artistului Brancusi.

Abordand noi tehnologii si reinterpretand opere cunoscute si mai putin cunoscute ale artistului, expozitia este o prezentare dinamica a unor intamplari din viata artistului, relatiile sale cu alti artisti din vremea lui, precum si trasaturi de caracter despre care se vorbeste prea putin. La finalul experientei, vizitatorul va reusi sa capteze informatia, dar si noi concepte despre sculptor.
Proiectul a pornit de la o cercetare facuta pe un grup de oameni de varste si ocupatii diferite, dar care a cuprins aceleasi concluzii - ceea ce mentalul colectiv si-a insusit despre Brancusi e diferit fata de ceea ce a vrut in esenta sa transmita artistul. Pentru a schimba directia, creatorii proiectului au mers pe ideea de interactivitate si de implicare a tehnologiei in procesul de creatie.
Ca sa gandim acest proiect, am mers pe un fir logic in care am pus cap la cap conceptele cu care opera Brancusi si nevoile publicului, felul in care acesta interactioneaza cu o informatie si cum o asimileaza el. Am ajuns astfel la Mirrors of Brancusi, un proiect-oglinda, in care oamenii nu doar ca sunt pusi fata in fata cu creatia lui Brancusi, dar sunt invitati sa se puna in locul unor opere ale artistului, ajungandu-se astfel la o analiza a propriilor emotii si sentimente dintr-o postura noua. Prin acest proces de a te identifica si de a empatiza cu celalalt, vizitatorii vor avea o imagine mai clara asupra a ceea ce si-a propus Brancusi prin opera lui. Verticalitate, complexitate ascunsa in linii simple, emotie si reintoarcere catre sine - asta veti descoperi in cadrul expozitiei Mirrors of Brancusi spune curatorul expozitiei, Silvana Dulama-Popa.  
Expozitia dispune de o scenografie ampla, in care vizitatorul va putea experimenta cum e sa fii parte dintr-o opera a lui Brancusi, se va oglindi intr-o interpretare a unui modul in marime naturala al Coloanei fara Sfarsit si se va bucura de un scurt film dedicat vietii inventatorului sculpturii moderne, cu informatii concise si alese cu grija. Echipa de creatie este formata din Silvana Dulama-Popa (curator), Diana Mirosu (scenograf), Alin Popa (design lumina), Zoli Toth (muzica), Dilmana Yordanova si Ovidiu Eftimie (video), Iulian Dinu (foto).
Proiectul se desfasoara in mai multe spatii, prima expozitie fiind la Bucuresti, la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Irina Nicolau, in perioada 10-24 februarie. Expozitia va putea fi vizitata de marti pana duminica in intervalul 10:00-18:00. Mirrors of Brancusi este un proiect organizat de Fundatia Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Christian Westblink, cu sprijinul JTI si Muzeul National al Taranului Roman.
Sprijinul financiar nerambursabil acordat pentru realizarea proiectului Mirrors of Brancusi este de 947.646,45 lei, echivalentul a 195.653,24 euro.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si canalul media online
www.accmediachannel.ro si revista online www.daciccool.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.