Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Desene dintr-o axa indepartata, o expozitie MNAR

Desene dintr-o axa indepartata, o expozitie MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei si Institutul Cultural Maghiar organizeaza expozitia Desene dintr-o axa indepartata, semnata de artistul Részegh Botond. Aceasta va fi deschisa publicului din 11 martie a.c., la Muzeul Colectiilor de Arta, din Calea Victoriei nr. 111, Bucuresti, si va putea fi vizitata pana pe 18 aprilie 2021.
Artistul Részegh Botond, absolvent al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, la clasa de grafica a maestrului academician Mircia Dumitrescu, propune o incursiune in spatiul creator, cu provocarile si constrangerile sale interioare, suprapuse peste cele de noua factura.
Desene dintr-o axa indepartata reprezinta o serie de lucrari de grafica, in cea mai mare parte, dar si un numar de panze de mari dimensiuni, elaborate in perioada lunilor de carantina.
Galeriile de siluete antropomorfice minimaliste compun, structureaza si confera traseului expozitional un tempo specific, narand vizual o experienta autobiografica definita de un context extrem de precis: carantina. Acestea au versatilitatea care le-ar permite sa functioneze asemenea unor cadre din storyboard-ul unui «thriller psihologic» despre «ce s-ar putea intampla intr-un atelier, in pandemie», dezvaluie Ana Negoita, curatoarea expozitiei.
Deschidem anul expozitional 2021 cu un proiect mult asteptat de public. Am ales ca prima expoziţie din an sa fie dedicata artei contemporane si sa aratam publicului arta creata recent, in timpul pandemiei. Selectia lucrarilor pune accentul pe expresia diferitelor stari de spiritpe care artistul creator le-a resimţit in aceasta perioada de pandemie, de comunicare cu sine. Ne onoreaza sa avem ca parteneri in acest curajos demers o institutie de prestigiu, Institutul Cultural Maghiar, de care ne leaga, de-a lungul timpului, organizarea unor expozitii temporare importante, declara Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

Program de vizitare: miercuri-duminica, interval orar 10 – 18
Bilet acces: 12 lei

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.