Marti, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente (Auto)fictiuni @MNTR

(Auto)fictiuni @MNTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman lanseaza, incepand de marti, 6 aprilie 2021, ora 17.00, un spatiu nou de expozitii de arta contemporana, in Sala MNTRplusC, aflata la subsolul corpului de cladire B, sub Studioul Horia Bernea.
(Auto)fictiuni este primul eveniment dintr-o serie care urmareste revitalizarea unui spatiu muzeal, dar ofera si oportunitatea artistilor si curatorilor de a se manifesta pe un teren cu incarcaturi complexe, atat din perspectiva simbolica, cat si istorica. Spatiul in care se deschide acest program este un fost atelier de hartie manuala.

Pornind de la ideea ca Muzeul Taranului a fost si va fi mereu un spatiu viu, propunerea de a transforma aceasta sala intr-un teren de experiment artistic este o initiativa care urmareste sa coaguleze o comunitate noua, formata din artisti activi pe scena de arta si urmaritorii ei. Unele din expozitiile deschise in sala MNTRplusC vor purta referinte la patrimoniul material si imaterial al muzeului.
Expozitia de deschidere propune trei artisti cu limbaje foarte diferite de expresie, judecand prin prisma metodelor prin care isi dezvaluie universurile personale. Este o intersectie de bule individuale pe un teren neutru de joc. Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) si Giuliano Nardin (n. 1978) sunt artisti care lucreaza si traiesc in Bucuresti, deci ale caror corpusuri de lucrari au fost generate in acelasi areal cultural.
Ce ii leaga pe cei trei in expozitia (Auto)fictiuni este un filon al sensibilitatii, care se manifesta fie prin elemente de (auto)reflexie si (auto)fictiune - cazul Ralucai Ilaria Demetrescu - sau prin candoarea unui univers atat de personal, precum cel al lui Giuliano Nardin, pana la metoda unei cercetari aproape medicale, de laborator, a volatilitatii vietii in toate mediile ei (antropice sau naturale), la Olimpiu Bandalac. Unul din obiectivele acestui program este cartografierea unei retele de artisti si curatori care sa colaboreze pe un teren institutional, intr-un cadru programatic actual. Un obiectiv secundar consta in monitorizarea procesului de creatie ca act artistic in productii noi culturale.
Expozitia de deschidere, (Auto)fictiuni, va trasa directia programului care se va desfasura in acest spatiu in viitorul apropiat. Selectia artistilor va fi realizata de Ilina Schileru, in calitate de coordonator de programe speciale la Muzeul National al Taranului Roman. Programele speciale vizeaza productia de expozitii de arta contemporana cu artisti romani si straini si workshopuri de incluziune sociala prin arta pentru copii romani, imigranti si refugiati, avand ca tutori inclusiv artisti care vor expune in noul spatiu. Multumiri speciale tuturor celor care s-au implicat in demersurile de pana acum: dr. Virgil Stefan Nitulescu (manager MNTR), Asociatiei D3M (prin Mircea Modreanu si Dumitru Gurjii), artistilor si curatorilor invitati si firmei POLICOLOR.
Expozitia este cu acces gratuit si va putea fi vizitata la Sala MNTRplusC, pana la 20 mai 2021, de miercuri pana duminica, intre orele 13.00 ┼či 18.00. Lunea si martea este inchis. Vizitarea expozitiei se va desfasura respectand toate normele igienico-sanitare. Astfel, puteti parcurge expozitia in grupuri restranse de maximum 4 persoane.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.