Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Oamenii Muntelui Athos, expozitie de fotografie la Muzeul Taranului

Oamenii Muntelui Athos, expozitie de fotografie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 22 aprilie 2021, de la ora 17.00, la Sala Noua Galerie (fosta sala Irina Nicolau), la vernisajul expozitiei Oamenii Muntelui Athos - fotografii din cel mai recent film documentar al regizorului Andrei Oprescu despre Muntele Athos. Muntele Athos este, probabil, unul dintre cele mai fascinante locuri de pe Pamant, insa putine informatii sunt cu adevarat cunoscute despre comunitatea de calugari care locuieste acolo. Au mai fost cateva incercari de a documenta vietile calugarilor de acolo, in ultimele decenii, dar acestea au fost prea sumare din cauza accesului dificil.

Regizorul Andrei Oprescu a obtinut in premiera acces in aceasta lume si dezvaluie viata de zi cu zi a calugarilor si traditiile lor stravechi. Andrei a petrecut mai mult de 6 luni filmand in Athos, imprietenindu-se cu calugarii si castigandu-le increderea pentru a putea filma momente intime din viata acestora.
Muntele Athos este un muzeu viu, plin de edificii medievale si locuit in totalitate de o comunitate alcatuita exclusiv din barbati care traiesc dupa traditii stravechi. Calugarii primesc un numar foarte restrans de vizitatori. Acest lucru ajuta Muntele Athos sa poata conserva o societate traditionala. Putini sunt cei care au vazut aceste lucruri pana astazi.
Filmul documentar este inca in productie. Pe parcursul a 6 luni, Andrei Oprescu a reusit sa filmeze trei sferturi din cat si-a propus, iar acum cauta sprijin pentru a putea termina filmul. Sunt costuri mari care trebuie acoperite, in special pentru post-productie: montaj, subtitrare, coloana sonora, distributie si marketing.
Expozitia de fotografie de la Muzeul Taranului are ca scop promovarea filmului, dar, in principal, isi doreste a face cunoscuta nevoia de fonduri pentru terminarea acestui film.
Andrei Oprescu este absolvent al Universitatii Westminster Film School si locuieste la Londra. A fost, mereu, pasionat de Athos si pregateste acest proiect inca de la 18 ani.
Site-ul proiectului: https://www.andreioprescu.com/mount-athos-documentary
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Noua Galerie, pana la 16 mai 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Luni este inchis. Accesul se face prin Str. Monetariei nr. 3.
Pretul biletului de intrare: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei

Masuri sanitare si sugestii de vizitare a expozitiei
In Sala Noua Galerie este permisa prezenta a maximum 20 de persoane simultan, iar la vernisaj, care va avea loc in curtea exterioara, se va permite prezenta unui numar de maximum 100 de persoane, cu respectarea regulilor de distantare.
Portul mastii este obligatoriu pentru personalul muzeului si pentru vizitatori.
Accesul in sala va fi permis dupa ce vizitatorii isi vor dezinfecta mainile la distribuitorul de gel hidroalcoolic.
In expozitie, vizitatorii sunt rugati sa pastreze, intre ei, distanta fizica de 2 m.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.