Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Tronul regilor Romaniei - expus la Muzeul National de Arta al Romaniei

Tronul regilor Romaniei - expus la Muzeul National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Cu ocazia Zilei Regalitatii, luni, 10 mai 2021, Muzeul National de Arta al Romaniei deschide Sala Tronului si prezinta publicului tronul regelui Carol I al Romaniei, pentru prima data dupa mai bine de 70 de ani. Gratie unui parteneriat dintre MNAR si Muzeul Golesti, piesa de mobilier poate fi admirata in Sala Tronului a fostului Palat Regal, amplasat pe estrada de trei trepte, asa cum a fost intotdeauna pozitionat.
Celebram astfel Ziua Regalitatii printr-un dublu act simbolic: deschiderea spatiilor istorice cu acces gratuit catre public si expunerea tronului regelui Carol I.
Tronul si spatiile istorice, respectiv Sala Tronului, Sufrageria Regala si Scara Voievozilor pot fi vizitate luni, 10 mai 2021, gratuit, in intervalul orar 10.00-18.00.

Odata ce Romania a fost proclamata Regat, au fost confectionate doua tronuri, pentru cei doi suverani ai tarii, regele Carol I si regina Elisabeta. Tronurile au fost confectionate din lemn aurit si ornate cu pietre pretioase, pe spatar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I si Elisabeta, realizate in bronz poleit si aplicate pe placi de onix algerian. Cele doua tronuri au fost folosite intre anii 1885 si 1947 de catre toti monarhii Romaniei. Dupa abdicarea regelui Mihai I toate bunurile Casei Regale au fost transferate catre diverse institutii din tara, tronul de fata ajungand sa fie expus in Salonul de Iarna al conacului familiei Golestilor – Muzeul Golesti din judesul Arges.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.