Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Arta si Traditie 2021, expozitie caritabila la MTR

Arta si Traditie 2021, expozitie caritabila la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman, impreuna cu Galeria ArhivaDeArta, va asteapta marti, 11 mai 2021, de la ora 17.00, la Sala Irina Nicolau, la vernisajul expozitiei Arta si Traditie 2021, eveniment caritabil ce se va desfasura in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, aflata sub Inaltul Patronaj al MS Margareta, Custodele Coroanei Romane si membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Expozitia artistilor contemporani, ce va cuprinde in jur de 100 de lucrari de grafica, desen, pictura si sculptura, este raspunsul provocarii lansate de Galeria ArhivaDeArta. Participantii sunt prezenti cu teme care infatiseaza diverse ipostaze ale vietii satului si orasului romanesc. Combinand natura si port popular, portret - inclusiv pe cel al reginei Maria, scene religioase transpuse pe sticla si pe lemn, imagini de arhitectura vernaculara si urbana, expozitia reprezinta expresia materiala a trairilor interioare filtrate prin sensibilitatea artistilor, sustinute si de cadrul aparte creat de muzeu.
Aceasta expozitie caritabila este organizata exclusiv pentru ajutorarea copiilor defavorizati din centrele E.G.A.L., deschise de Crucea Rosie Romana in tara.

Crucea Rosie Romana si misiunea ei
• Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara, auxiliara a autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, impartial si neutru. Organizatia contribuie, prin programele desfasurate, la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nici o discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica. Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Rosii Romane care stau la baza tuturor actiunilor sale.
• Dimitrie Ghica, Nicolae Cretulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. C. Cantacuzino, C. A. Rosetti, Ioan Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila sunt semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane la 4 iulie 1876. Primul sediu al organizatiei a fost deschis in Spitalul Coltea din Bucuresti. Nume sonore ale istoriei si culturii romane - regina Elisabetta, regina Maria, regina Elena, regina Ana, printul Dimitrie Ghica, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea - au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabili.

Galeria ArhivaDeArta este o galerie de arta contemporana independenta, dedicata promovarii artistilor nationali si internationali care cauta expunerea pe piata de arta globala. ArhivaDeArta leaga artistii atat in mediul online, prin platforma proprie pe care o administreaza, cat si offline, prin evenimentele artistice pe care le gestioneaza in fiecare luna a anului. Toate acestea la un loc creeaza o familie in continua dezvoltare, dedicata lumii artelor plastice. Transparentele caligrafice din acuarele, avalansele nabiste ale culorii si toata acea dezinvoltura indescriptibila atat de specifica, alaturi de grafismul artistului, poarta o indiscutabila amprenta personala, fie ca amintesc formule preexistente, fie ca sunt lucrari cromatice aproape obiective, dincolo de orice model si autor.
Galeria ArhivaDeArta s-a implicat activ in aceasta perioada in viata culturala si nu numai, contribuind la reducerea efectelor izolarii si singuratatii prin cresterea numarului de activitati online dedicate artistilor. De asemenea, dupa incetarea starii de urgenta, si Muzeul National al Taranului Roman a luat toate masurile de siguranta si a invitat publicul sa ii treaca din nou pragul. Cu aceeasi precautie, respectand toate masurile care se impun din cauza conditiilor date de pandemie, vom gestiona impreuna si buna desfasurare a expozitiei Arta si Traditie 2021.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, in perioada 11-23 mai 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti la: Galeria ArhivaDeArta, tel.: 0729 788 473// Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza // www.arhivadearta.ro.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.