Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Draw me like one of your French girls..., expozitie la MTR

Draw me like one of your French girls..., expozitie la MTR

Email Imprimare

MNTRplusC va invita vineri, 28 mai 2021, la ora 18:00, la solo show-ul Draw me like one of your French girls..., deturnarea de catre Ioana Sisea a motivului clasic al Odaliscei.
Ioana Sisea transforma familiarul in straniu, imanenta in conventie, sistemele statice intr-unele dinamice si viceversa. Concentrandu-se pe relatiile socio-simbolice dintre obiectul artistic, artist si spectator, practica sa artistica nu este constransa de un mediu artistic, abordand variate medii vizuale, precum desenul, sculptura, instalatia si video-ul si diferite stiluri si genuri artistice, in functie de impactul acestora asupra perceptiei privitorului. Lucrarile ei permit inversiuni subtile, alinieri complexe si schimbari de pozitie intre obiect si subiect, un joc ingenuu in care privitorul devine, pe rand, voyeur, terapeut si pacient.

Draw me like one of your French girls... este o instalatie si un performance care provoaca practicile indelung pastrate ale societatii si impactul lor asupra lumii interioare a femeii. Motivul clasic al Odaliscei este reinterpretat pentru a emancipa subiectul feminin, plasandu-l in ipostaze contemporane de placere sexuala, explorare si autoadorare. Titlul face referire la cererea de obiectivare si sexualizare formulata de catre personajul feminin, din propria sa placere. Aceasta cerere/nevoie inverseaza istoria Odaliscei ca obiect pasiv, fara glas, si transforma voyeurismul masculin intr-un ritual de adoratie.
Performance-ul anuleaza "al patrulea perete" al Odaliscei, animand fizic personajul si oferindu-i puterea de a-si interoga publicul. Vocea ei devine prezenta printr-un set de texte scrise de artista. Textele sunt rezerve secrete cu instructiuni, impulsuri si reflectii care povestesc impunerile ideologice asupra sexualitatii femeii, precum si propriile sensibilitati si senzatii.
Performance-ul se va desfasura in limba engleza.
Expozitia este cu acces gratuit si este deschisa vinerea intre 13:00 si 18:00, sau cu programare la 0726.343.263/ Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / www.instagram.com/mntrplusc/, dar si cu ocazia Noptii Muzeelor, din 12 iunie.
Vizitarea expozitiei se va desfasura respectand toate normele igienico-sanitare.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.