Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Scleroza multipla in arta, expozitie la MTR

Scleroza multipla in arta, expozitie la MTR

Email Imprimare

In 27 mai, de la ora 13.30, Asociatia Invingatorii Sclerozei Multiple (AISM), in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, deschide portile expozitiei Scleroza Multipla in arta. Lucrarile sunt expuse in Sala Media si sunt realizate de persoane cu scleroza multipla. Intrarea este libera. Toate lucrarile sunt scoase la vanzare, iar banii stransi vor fi folositi pentru proiecte destinate persoanelor cu aceasta afectiune.

AISM este asociatia care ii ajuta pe pacientii cu scleroza multipla sa se recupereze cu ajutorul ergoterapiei (terapie ocupationala). Am inceput cu ateliere de modelat plastilina, am continuat cu desen, modelaj si acum, dupa mult timp, am ajuns la exprimarea SM prin pictura. De ce? Pentru ca tot noi am introdus sintagma "Nu lasa scleroza multipla sa-ti puna limite", spune Simona Tanase, presedinte AISM.
Expozitia este deschisa pana la data de 6 iunie, iar programul evenimentului va fi urmatorul:
- Joi, 27 mai, ora 13.30 - vernisajul expozitiei si conferinta de presa (cu invitati medici, pacienti si pictorita Rodica Negulescu).
- Vineri, 28 mai, orele 10.00-17.00 - intalniri cu vizitatorii expozitiei.
- Sambata, 29 mai, ora 12.00 - intalnire cu pacientii Asociatiei din Bucuresti.
- Duminica, 30 mai, ora 12.00 - atelier de ergoterapie - invatam sa pictam cu Constantin. Kessler, profesor de arte vizuale, si Ilina Schileru, artist.
- 1-6 iunie, orele 10.00-18.00 - intalniri cu vizitatorii expozitiei.
M-am alaturat acestui proiect din bucurie. Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa gaseasca o forma creativa de a trece mai usor peste situatiile grele si arta poate face acest lucru. Pictura, prin culorile ei iti da o stare de bine si te ajuta sa te detasezi de boala si sa vezi in jur culoare si bucurie, spune Rodica Negulescu, pictor restaurator Muzeul Taranului Roman.

Ziua mondiala a sclerozei multiple este marcata in fiecare an la 30 mai
Scleroza multipla este o boala neurologica si este a doua cauza de dizabilitate la tineri. Apare atunci cand sistemul imunitar ataca invelisul celulelor nervoase (teaca de mielina) din creier, maduva spinarii si nervii optici, provocand inflamatii si daune ulterioare. Este numita si boala cu o mie de fete, boala cameleon sau boala cu fata ascunsa din cauza numarului mare de semne si simptome pe care le poate avea un pacient.
In lume, peste 2,5 milioane de oameni sunt diagnosticati cu scleroza multipla. In Romania, boala afecteaza peste 7.500 de persoane, dintre care 70% sunt femei. In fiecare an sunt diagnosticate 965 de cazuri noi, in timp ce 74 de pacienti pierd lupta cu boala. Un pacient cu scleroza multipla traieste, in medie, cu 10 ani mai putin decat o persoana sanatoasa.

Despre AISM
Asociatia Invingatorii Sclerozei Multiple a fost infiintata in anul 2013 si isi propune sa ofere suport si informatii pentru persoanele cu boli neurodegenerative de tip autoimun, cu demielinizari neuronale, in special scleroza multipla, care este cea mai invalidanta afectiune a adultului tanar. Printre telurile asociatiei, cele mai importante sunt infiintarea unor centre specializate de recuperare cu ajutorul terapiilor complementare, si intretinere pentru acesti pacienti, dar si prevenirea discriminarii si promovarea egalitatii de sanse.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.