Duminica, 22 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Vara ta e o poveste - din 1 iunie la MTR

Vara ta e o poveste - din 1 iunie la MTR

Email Imprimare

S-au strans multe povesti in perioada in care nu v-ati vazut la Atelierul de Creativitate. Si a sosit vremea sa le impartasiti din nou la Muzeul National al Taranului Roman si nu in spatele unei "ferestre" de Zoom.
De 1 iunie se redeschide Atelierul de Creativitate pentru copii si se sarbatoreste Ziua Copilului alaturi de voi pe parcursul intregii zile. Cu povesti si poezii, desene pe asfalt, coronite din flori si baloane de sapun, dar si cu multe ateliere creative, care se vor desfasura din ora in ora in curtea interioara a Muzeului Taranului.
Participarea la atelierele creative se face numai pe baza de inscriere pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si conform cu categoria de varsta indicata in descrierea atelierului, iar pretul este de 25 lei/participant/atelier si se achita inainte de inceperea atelierului.
Activitatile libere se desfasoara gratuit si nu este nevoie de rezervarea locului, dar se vor desfasura sub supravegherea parintilor/bunicilor/profesorilor insotitori.

Program de activitati 1 iunie (in curtea MNTR, langa cuptor)
10.00-11.00 - La povesti cu autoarea Iulia Iordan (activitate libera, cu participare gratuita).
11.00-12.00 - Sesiune de poezie si de autografe cu autoarea Carmen Tiderle (activitate libera, cu participare gratuita).
12.00-13.30 - Atelier de realizat masti vesele din cartoane colorate cu Beatrice Iordan.
Pret bilet: 25 de lei. Inscriere pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru maximum 10 copii cu varsta mai mare de 6 ani.
13.30-14.30 - Atelier de radio cu Monica Chiorpec - povesti despre copii.
Pret bilet: 25 de lei. Inscriere pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru maximum 6 copii cu varsta mai mare de 8 ani.
13.30-14.30 - Desene pe asfalt (activitate libera, cu participare gratuita).
14.30-15.30 - Muzee la cutie cu Valentina Bacu.
Pret bilet: 25 de lei. Inscriere pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Pentru maximum 10 copii cu varsta mai mare de 6 ani.
15.30-17.00 - Atelier de realizat cuiburi pentru pasari cu Beatrice Iordan.
Pret bilet: 25 de lei. Inscriere pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Pentru maximum 10 copii cu varsta mai mare de 6 ani.
17.00-18.00 - Coronite din flori si baloane de sapun (activitate libera).
Atelierele de creativitate vor continua pe parcursul intregii luni iunie la Muzeul Taranului Roman (la Atelierul de creativitate).

1. Atelier de construit jurnale de vacanta cu Valentina Bacu (miercuri, 2 iunie, 12.30-14.00)
La Atelierul de construit jurnale de vacanta, veniti asa cum se merge in vacanta – cu un bagaj* din care scoateti la nevoie ce va trebuie: numele vostru, pe care vi-l puteti scrie in fel si chip, cu stampile colorate, cu penita cu tus, ba chiar si in alta limba. Veti mai avea nevoie sa va alegeti culorile preferate, texturi si dimensiuni - puteti avea un jurnal cu niste pagini luuungi in care sa prindeti chiar si valurile marii sau, dimpotriva, unul mic, care sa va incapa in buzunar si sa-l purtati tot timpul, peste tot, cu voi.
Si ca sa nu-l incurcati cumva cu un alt jurnal, va propunem sa-l personalizati dupa chipul si asemanarea vacantei pe care v-ati planuit-o: mare-munte-delta, zbor-cu-avionul-desupra-norilor sau cu-trenul-la-bunici, in-varful-patului-cu-o-carte-preferata-in-brate-si-un-castron-mare-de-cirese, in-tabara-pentru-prima-data, prieteni-buni-de-revazut, ora-de-gatit-cu-mama si asa mai departe. Daca ati reusit sa cititi singur/singura prezentarea si va stiti priceputi la taiat, lipit, scris, desenat si la facut planuri de vacanta, sunteti asteptati la Vacanta la MTR la Atelierul de construit jurnale de vacanta.
*Bagajul despre care se vorbea mai sus poate fi si imaginar, doar sa-l aveti pregatit. Materialele de realizare a jurnalului le gasiti la atelier.

2. Muzeul la cutie cu Valentina Bacu (miercuri, 9 iunie, 12.30-14.00)
Oare ce-i trebuie unui muzeu sa placa publicului? Pai, in primul rand, sa fie distractiv, ar spune cineva. Dar sa aiba si un continut valoros, interesant, inedit, ar spune altcineva. Sa te incante. Sa-ti spuna o poveste. Sa-ti placa sa-l traversezi. Si sa revii cu prietenii. Si sper sa mai descoperiti si alte lucruri. Fiindca, in perioada aceasta, cand accesul la vizitarea muzeelor si a expozitiilor a fost mult limitat, sunteti provocati sa va imaginati propriul muzeu la cutie, pe care puteti sa-l deschideti oriunde si oricand va place. Puteti sa va invitati parintii, fratii si, pe rand, prietenii. Recomandat copiilor cu varsta peste 8 ani.

3. Atelier de realizat povesti prin tehnica linogravurii (miercuri, 16 iunie, 12.30-14.00)
La atelierul de realizat povesti prin tehnica linogravurii ”sapati” dupa inspiratie si dupa atentie la detalii si la simplitate. Regasiti placerea de a realiza manual si de a produce serii, dar fara a apela la tipar sau imprimanta. Doar cu o bucata de linoleum, daltite, cerneala colorata si multa imaginatie. Atelier recomandat copiilor peste 10 ani. Se poate realiza si sub forma unui modul cu 2-3 intalniri sau si sub forma unui atelier de introducere in tehnica linogravurii (cu o singura intalnire). Materiale folosite: bucata linoleum, daltita de linogravura cu mai multe capete, cerneala speciala pentru linogravura.

4. Masca. Personaje din povesti. Cu Beatrice Iordan (marti, 8 iunie, 13.30-15.00) 
Dupa ce veti discuta despre povestile preferate si dupa ce veti parcurge cateva basme populare, veti alege personajele preferate si le veti reprezenta prin masti create de voi, folosind tehnica papier-mache. ATENTIE! Pentru finalizarea mastilor sunt necesare doua intalniri. La sfarsitul celor doua intalniri, copiii isi pot lua masca acasa. Atelierul se adreseaza copiilor peste 9 ani.

5. Povesti stampilate despre camasa cu altita cu Beatrice Iordan (marti, 15 iunie, 13.30-15.00)
Altita, elementul principal de infrumusetare a iei cu ghirlande si flori, valuri si stele, dar si cu o mare varietate de combinatii geometrice, poarta mai multe semnificatii legate de statutul social, de varsta sau de regiunea geografica din care provenea persoana care purta/realiza camasa cu altita (ia). Veti discuta pe marginea acestora si veti realiza cateva modele, folosind tehnica realizarii de stampile. Atelierul se adreseaza copiilor peste 8 ani.

6. Personaje fantastice cu elemente din natura cu Beatrice Iordan (marti, 22 iunie, 13.30-15.00)
Folosind ca suport diferite obiecte din natura: crengi, pietre, veti realiza o serie de personaje fantastice pe care le puteti folosi in mici scenete inventate de voi. Materiale folosite: petul de plastic, obiecte din natura, hartie, banda adeziva sau aracet, culori acrylic. Atelierul se adreseaza copiilor peste 8 ani.

7. Buburuze din lana netoarsa cu Beatrice Iordan (marti, 29 iunie, 13.30-15.00)
Folosind lana netoarsa, daca nu o cunoasteti, va veti imprieteni cu ea la acest atelier, ace speciale (pentru copii mai maricei sau parinti), fetru, foarfece. Veti realiza buburuze vesele pe care le puteti transforma in brose. Atelierul se adreseaza copiilor peste 8 ani.

8. Atelier de radio cu Monica Irina Chiorpec (vineri, 25 iunie, 12.30-14.00)
Atelierul isi propune sa ofere participantilor o introducere in arta radiofonica, sa le dezvolte capacitatea de a deosebi stilurile jurnalistice, deprinzandu-se cu diverse tehnici de redactare de materiale radio, improvizatie la microfon si spontaneitate, storytelling, dictie si exprimare orala.
Varsta: +12 ani Numarul de participanti: 6.
Pret ateliere: 25 de lei/participant
Detalii si inscrieri pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.