Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente ZENIT, expozitia colectivului ARTHUB Bucharest la MNTR

ZENIT, expozitia colectivului ARTHUB Bucharest la MNTR

Email Imprimare

Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va asteapta la Sala Acvariu, joi, 3 iunie 2021, de la ora 16.00, la vernisajul expozitiei ZENIT. Expozitia este deschisa pana in data de 21 iunie si se incheie cu un eveniment dedicat solstitiului de vara.  La granita dintre arta, cercetare antropologica, ritual si gandire magica, in continuarea demersului Mori si comori, mituri si rituri inceput in anul 2018, colectivul ARTHUB propune expozitia ZENIT. Proiectul se inscrie intr-o familie de patru expozitii, in legatura cu cele patru cicluri vitale ale anului alaturi de NADIR (februarie 2022), SEMANAT (aprilie 2022) si MACINAT care a avut loc in noiembrie 2018 multi-sit la Muzeul National al Literaturii Romane, in spatiul public si la ARTHUB Bucharest (Th. Aman).

Zenitul este amiaza, punctul de maxima luminozitate a soarelui, apogeul luminii din parcursul zilei, tot astfel cum solstitiul de vara marcheaza apogeul luminii din parcursul anului calendaristic. Desfasurandu-se in intervalul 3-21 iunie 2021, expozitia ZENIT isi propune sa celebreze miracolul luminii si al vietii si cuprinde zilele din an in care natura se regaseste in punctul maxim vegetativ. Plecand de la acest pretext, artistele si artistii propun o serie de lucrari, instalatii si interventii site-specific - in stransa legatura cu "anatomia†spatiului gazda, Sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman, un spatiu de trecere, luminat natural.
Lucrarile de pictura, desen, instalatie-obiect vor viza cresterea, vegetalul, lumina si legatura dintre obiceiurile traditionale si evenimentele cosmice, inceperea verii astronomice. Totodata, se propune o analiza artistica in privinta nevoilor si schimbarilor petrecute pe parcursul anului 2020, in primavara in care omenirea s-a oprit in loc: revenirea la ritualurile pierdute ale pamantului, agricultura de balcon si toate celelalte manifestari ale unei rupturi ale omului citadin contemporan de mediul sau natural. In urma realizarii expozitiei si a documentarii ce o precede va deriva o carte-obiect pe care colectivul o va lansa la finisaj, la 21 iunie in cadrul unui performance dedicat luminii.
Artiste si artisti: Liviu Acasandrei, Elena Andrei, Angela Bontas, Ana Chiorean, Cristina Iacob, Adrian Laie, Lumi Mihai, Maia Stefana Oprea, Nona Serbanescu, Samir Vancica.
Curatoare: Nona Serbanescu.

ARTHUB Bucharest este un proiect initiat in 2013 de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. In cei 8 ani de activitate, proiectul a devenit mai mult decat un centru cultural multidisciplinar, in jurul sau dezvoltandu-se o comunitate de artiste si artisti din medii vizuale si performative. In prezent, ARTHUB Bucharest functioneaza in strada Vasile Lascar nr. 63 cu 4 ateliere si un spatiu pentru evenimente culturale, deservind 7 artisti rezidenti si peste 10 colaboratori permanenti.

Nona Serbanescu (n. 1982) a terminat pictura la Bucuresti in 2004. O preocupa subiectele sociale si/sau politice precum echitatea sociala. In 2021 expune Depozitul12 – Politici ale non-actiunii la Galeria Senat, in 2020 participa expozitiile Sororitatii Locomotive. In 2019 curatoriaza si participa la expozitia 1977-1987 (ARTHUB) si ca autoare la Ex Cathedra Masculum (ALERT studio) in cadrul programului Perspectivele si anatomia artei la feminin. Este co-curatoare a editiei Bucharest Art Week din 2017, cu tema Corespondenta de razboi in legatura cu situatia din Siria. Este presedinta Asociatiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, coordonatoarea Centrului cultural ARTHUB Bucharest, initiatoarea Sororitatii Locomotive. Este mama a doi copii. Traieste si lucreaza in Bucuresti.
Expozitia va putea fi vizitata la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Acvariu, pana la 21 iunie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro, www.facebook.com/ArtHubBucharest si www.arthubbucharest.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.