Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente [In]toarcem canepa spre viitor, la MTR

[In]toarcem canepa spre viitor, la MTR

Email Imprimare

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23, in parteneriat cu DC Communication si Muzeul National al Taranului Roman, anunta prelungirea perioadei de vizitare a expozitiei [In]toarcem canepa spre viitor, deschisa la Sala Tancred Banateanu, pana duminica, 18 iulie 2021, inclusiv.
Expozitia ofera vizitatorilor experienta conexiunii autentice stabilite de-a lungul timpului intre canepa si mesterii, artistii sau designerii care au transformat-o in obiect de arta sau resursa pentru dezvoltare. Se promoveaza, astfel, un model de dezvoltare sustenabila pornit din dorinta de a construi un pod intre trecut si prezent, de a revizita si de a reprezenta in mod inovativ resursele materiale si imateriale din patrimoniul romanesc.

Expozitia marcheaza 10 ani de la lansarea brandului PATZAIKIN si invita vizitatorii sa exploreze, printr-un exercitiu multidisciplinar de arta contemporana imbinata cu cercetare etnografica si comunicare, canepa ca resursa naturala esentiala in contextul larg al economiei circulare si al dezvoltarii comunitatilor rurale din Romania.
Instalatiile de arta multidisciplinara au la baza o ampla documentare privind cultivarea, productia si comertul de canepa, istoria cultivarii plantei in Romania, pusa fata in fata cu utilizarile actuale ale acesteia si in alte regiuni ale lumii. Conceptul curatorial, propus de Teodor Frolu, se bazeaza pe impletirea dintre traditional si contemporan, armonizand prezentarea artistica a utilizarilor traditionale ale plantei cu inovatia si completand expozitia cu exemple de industrii si zone ale globului in care aceasta planta-resursa este valorificata economic pentru cresterea si bunastarea comunitatilor.
Detaliile [In]toarcem canepa spre viitor – primul eveniment integrat dedicat canepii din Romania vor fi disponibile in paginile de Facebook si pe www.rowmania.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.