Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia Experimetru, la Muzeul Taranului

Expozitia Experimetru, la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman, alaturi de Centrul de Excelenta in Arhitectura Arte si Audiovizual, va invita marti, 20 iulie 2021, ora 18.00, la vernisarea expozitiei Experimetru. Expozitia prezinta trei experimente elaborate in afara perimetrului cotidian de catre trei personalitati contemporane in domeniul arhitecturii, al restaurarii si al artelor plastice: Matei Luca Stoian, Graziella Stoian si Nicolae Stoian. Acest proiect artistic, prezentat publicului larg din capitala Italiei la Accademia di Romania din Roma, va fi expus in Bucuresti, fiind gazduit de Muzeul National al Taranului Roman in perioada 20 iulie - 15 august 2021, la Sala Media, intrarea din Strada Monetariei nr. 3.

Proiectul artistic, ce a fost itinerat in galeriile de arta private din 6 capitale ale Europei: Roma, Copenhaga, Stockholm, Mainz, Luxembourg si Viena, este astfel prezentat si publicului bucurestean. Preocupati de gasirea unor noi mijloace de expresie, artistii mizeaza cu succes in lucrarile lor pe vizual si pe perceptia senzoriala.
Expozitia Experimetru reprezinta creatiile celor trei artisti contemporani: Graziella Stoian, Nicolae Stoian si Luca Matei Stoian, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania, creatii care au un loc special in practica artistica a secolului XXI, prin raspandirea unor culori unice, acestea sunt diferentiate de texturi netede, fibroase, calme sau tensionate care, captand lumina, dau nastere unui joc compozitional savant in lumina si umbra specific artei contemporane.
Expozitia marcata de numeroase lucrari de format foarte mare, realizate pe suprafete-suport variate si cu materialitati mixte, compune sub conceptul expozitional Experimetru o simbioza a operelor artistice contemporane, izbitoare in unitatea sa prezentand specialistilor si publicului larg iubitor de arta contemporana o reinterpretare creativa prin abstractizare in arta plastica.
Expozitia Experimetru poate fi vizitata in perioada 20 iulie - 15 august 2021, la Sala Media, intrarea din Strada Monetariei nr. 3, Muzeul National al Taranului Roman.
Informatii suplimentare gasiti pe adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Facebook: www.facebook.com/centrudeexcelentaAAA; Site: www.ceaaa.ro, www.muzeultaranuluiroman.ro

Misiunea C.E.A.A.A.
Initiaza si organizeaza evenimente culturale, construieste o comunitate ce reuneste profesionisti, dar si publicul creativ si cultural din Romania. Prin tot ceea ce face si-a propus sa contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, cresterea si diversificarea audientei atelierelor, designerilor, micilor afaceri, promovarea intreprinzatorilor si profesionistilor creativi pe plan national si international.
Centrul de Excelenta in Arhitectura Arte si Audiovizual este o organizatie neguvernamentala, cu caracter autonom, care sustine interesele comunitatii creative din Romania in dialogul cu institutiile statului si cu organizatiile internationale. Actioneaza pentru crearea unui mediu propice dezvoltarii comunitatii creative din Romania. Una dintre prioritatile din ultimii ani a fost initierea unor proiecte de dezvoltare artistica si arhitecturala prin coagularea comunitatilor creative in jurul unor spatii si proiecte ce pot aduce in lumina Bucurestiul si Romania pe harta culturala europeana. Portofoliul include organizarea de activitati cu scopul interactiunii pe plan national si international, programe de perfectionare profesionala, expozitii, lansari de carte, workshopuri artistice, seminarii si dezbateri.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.